Rasmi Kasut 'Tayar'

Monday, August 3, 2009

Sebelum tu janganlah ada yang buhsan...Cik Mimi ni takde crita lain ke asyik crita pasal jogging je..kekeke...Mak cuma nak share kegigihan jogging weekend ni...weekend depan dah tak dapat jogging dah..ada activity lain...:P

Macam biasa, tepat 8 pagi selesai kemas umah sapu umah, bebudak pun dah bangun siap mandi, alas perut sikit terus berangkat ke taman rekreasi itu...haruslah possing ngan kasut baru kan...hins hins hins... (sementara masih putih lagi:P)


Sampai2 my 2 girls terus meluru ke buai...pepagi InsyaAllah dapat tempat punya untuk main buai....bebudak tak ramai..yang ramai ialah mak pak budak sibuk berjogging...so this time hubby kasik can aku lak jog dulu....


Sufia dan buai dan kawalan ketat abinya...:)


Kakak dah expert..buai ini ana yang punya....:P

Last week larat satu round je, tapi weekend nih gigih mak settlekan dua round...tupun rasa macam nak tanggal ke kaki nih...huhuhu.....then bagi can kat hubby lak..hubby pun angkat 2 round jugak..hehehe...pastuh lepak2 kejap layan my 2 girls bagi ikan makan pulak....

Adik pun dah pandai tau bagi ikan makan...hihihi..

Petang tuh tidurlah kami anak beranak keletihan kononnya....kaki pun sakit balik so esok (Ahad) isytihar hari berehat dari jogging....and then....my mom sefamily inform nak datang tidur kat umah...wah wah kami pun happylah sebab dah sebulan pindah nilah first time my family nak lepak dan tidur di rumah kami...

Pagi Ahad tuh tiba2 my mom menyatakan hasrat nak berjogging ala2 berseloroh gitu...sebenarnya ibu tersayang nampak agak beria2 jugak nak jogging...yerlah baru2 ni my mom diisytiharkan diabetes..so sekarang selain menjaga pemakanan sibuk juga my mom nak bersenam...baguslah kan..so larat tak larat dengan kaki sakit, aku layan jugak jogged 2 round pagi Ahad tuh...kihkihkih..gigih kan?

Guess what, my mom pulak yang rasmi kasut 'tayar' tu sebab dia tak bawak kasut..hihihi....terpaksalah aku pakai kasut hubby ikat kuat2 nun..hihihi...OK itu je kisahnya...so inilah the real rasmi kasut tayar story hihihi...until the next update..daa....

9 comments:

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

bagus, beriadah as 1 big happy family. sama2 sihat, sama2 happy.

::Umi Sufira:: said...

Mama Miya--> Bulehla consider as riadah secara berjemaah.. kekeke...:P

hajarus said...

tantiknyer k. mimi... berseri2 di pagi sabtu yer...

::Umi Sufira:: said...

Hajar--> Tantik?kekeke...mandi pon belum..:P

Sayang.Ibu said...

nyah...aku prasan baju yg sufia pakai sejibik baju ainin...:P

::Umi Sufira:: said...

Intan--> Yer ke nyah? mesti ko beli kat TESCO yer...;P

Zety Zin said...

ahah. kasur sufia pulak sama sebijik kasut irma. cuma saiz aje yg lain. hihi.

~ As ~ said...

mimi, ko jogging je, tak de maknanyer kasut ko nak bertukar warna...bkn main bola...ahahaha...

::Umi Sufira:: said...

Zety--> Zety ko beli kat Tesc* jugak kah?kekekeke...

As--> Wait n see kasut aku nih bertukat kaler ke tidak..nanti aku tayang kat ko tau..hins hins..:P