Beli Baju Raya!!

Friday, August 28, 2009

Masih lagi dalam mode tak sempat(READ:BZ) tapi buat2 sempat...bukan apa nak catatkan kenangan tu kat sini and then tua2 karang kalau wujud lagi blog ni buleh baca sambil senyum2...

Tahun ini persiapan raya kami paling kalut, sempoi and sungguh tak bersedia..Kalau tahun lepas 3bulan sebelum raya dah beli kain sedondon anak beranak buat baju raya, tahun ni dah Ramadhan pun sehelai baju belum beli..Ini semua sebenarnya effect dari pindah rumah harituh...Yerlah buat kami yang berpendapatan sederhana ini plus duit EPF yang takleh dikeluarkan, pindah rumah harituh memberi impak yang sungguh besar..even sampai harini masih banyak barang2 rumah yang tak lengkap...selain dari bilik bawah dan master bed room bilik2 lain adalah KOSONG tiada perabot..hehehe..

Baju raya kami tahun lepas, ditempah khas..:P

Jadi esok merupakan hari beli baju sedunia untuk kami sekeluarga...beli baju yang dah siap je..so ke mana arah kami kalau bukan ke Kota Tinggi, Johor....nak lagi specific menuju ke kedai baju Cambodian di situ..memang banyak pilihan and kalau beli banyak buleh ketuk banyak...dengan budget yang seciput kami nak belikan baju sendiri, baju anak2 and baju for both our moms and dads....agak2nya dapat ke tak ye?

papehal pun feel nak carik baju raya dah mula dirasai, happy semacam je kan...macam budak2 tapi memang rasa excited gitu!!Tema apa pulak kami tahun ni agaknya..belum decide lagi tapi esoklah baru decide depends pada pilihan baju2 nanti...U ols dah beli baju raya lom?:P

20 comments:

Siti @ nurie said...

mimi..jengah sekali bazar kat tepi sungai tu..murah2....he hehe..

Ana said...

hehehe..ana pun sebelum dah tempah baju raya..excited laa 1st time beraya dengan anak dah beso kann..tahun lepas auni baru sebulan masa raya..tahun nie dia dah setahun..
buat baju sedondon jugak laa..x sabo nk tengok si ticik tue berbaju kurung..
tema kitorg hijau oren..grrrr..
selamat shopping esok yek mimi..
ana dok umah jek cuti 3ari..hubby keje..boringnyaa..

Fara said...

selamat shopping sedunia..baju raya kami dah ready...huhuhu cuma nak tambah sepasang dua je unt Putra.

♥Hernee Nazir♥ said...

rmai org kate kt c2 murh ek..x pnah gi..

hernee tmpah bju last minit..tp cam nk bli gak ni..hehehe

Zety Zin said...

aku dah tempah untuk aku dgn irma tapi belum siap lagi la... untuk en abah dgn imran beli yg siap punya saje.

tema tahun ni insyaallah coklat.

Azure said...

selamat bershopping..kami dh beli/buat..tp aku ni jenis tak tahan nafsu, pegi mana² pun masih lagi nak merembat selai dua baju anak..hubby geleng pale aje la :P

CY3.5 said...

baju melayu arif & Zeri je yg baru lepas.. si Amir, takde saiz.. bley? lain2 sume belum ada.. selagi tak pangkah kat checklist raya mak, selagi tu la tak settle :P

Umi Nawfal said...

akibat ketamakkan dan kebersungguhan, aku kini dlm proses mengumpul duit utk membayar upah jahit bj raya.. huhuhuhuhu..

Sayang.Ibu said...

wahhh...hari shopping sedunia laa esok. Mak pun nak sopping gak nyah. Baju2 raya ku & anak2 dah prepared. esok ingat nk carik kasut budak2 & aku punye gak...hahahhaaa...plus, baju hubby sket kot

~ As ~ said...

aku pakai baju raya tahun lepas yg x sempat pakai sbb tahun lepas pnya raya aku bersalin (berpantang)...

SHaHaQiLiF said...

selamat ber shopping...:)thn ni raya muor dulu...otw nak blk sg besar ke senai ke...singgah ler umah yek...prt hj zain...pastu kita gi serbu umah kak arin...:)

yati@ibuhanie said...

Mimi..selamat bershopping!!! Baju raya taun lepas tema kitorang light blue...semua jahit sendiri...utk baju hubby first time akak jahitkan...b4 this xpernah buat baju melayu pon..taun lepas ganbare belajo & jahit..walaupon xsempurna di mata tukang jahit pro tapi bg org amatur kire jadik laaa...(kottt..)

this year dah ada jishin sikit nak buat baju melayu...tema kali ni kuning cair...baju hubby & baju kurung Hanie dah potong & jahit tepi...sume belom cantum2 jer lagi..baju akak xbuat pon!! sbb taun ni raya boyot2 kan..so ingat nak g cari baju maternity jer yg kawaii2...ehehehe...nak jahit sendiri blom training g....eheheh...

MN said...

slamat membeli-belah!

lailasani said...

selamat shopping sakan!!!

zZana said...

pergi shopping jgn lupa pakai mask kak,,:)

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Dah singgah tapi tak beli kat situ:P

Ana--> hehehe...tahun pertama sambut ngan anak dah besar memang excited...mimi pun sedondon bagai tahun lepas sebab sufia pun dah besar...alahai siannya dok umah aje...:P

Fara--> Jelesnya baju dah ready!tsk!

Hernee--> Cubalah pegi...buleh traha gak kat situ banyak baju cantik2...tapi tulah ramaii orang jugak..kena pakai mask:P

Zety--> Memang betul baju lelaki banyak giler choice..better beli dah siap ajer...:P

::Umi Sufira:: said...

Azure--> hehehe..ala takpe..kalau ko jenis pakai baju kurung gi kerja ke beli banyak2 pun takpe..bukan pakai untuk raya je kan..


Cik Yan--> Yang takde saiz tu cuba carik lagi..mesti ada..sebab semalam tgk baju melayu lelaki banyaknya depa jual...:)

Umi Nawfal--> Kah kah kah..takpe setahun sekali je:P

Intan--> wah ko pun ada kasut raya eh nyah?kekeke....selamat bershopping untuk ko juga;)

As--> baju raya tahun lepas ko tuh mesti masih baru kan..:)

::Umi Sufira:: said...

K.Aja--> insyaAllah....tapi rasanya tak sempat nak menyinggah kot..Yot mesti dah sibuk nak balik kg dia..:P

K.Yatie--> Untungnya pandai jahit baju...kalau mimi agaknya dah berpasang2 beli kain and jahit sendiri..kekeke...Tahun depan amik tempahan menjahit tak?:P

MN, K.Laila, Zana--> Thanks!Dah selamat membeli pun...:P

fauzi-maya said...

my friend just told me about this cambodian pasar... kat mane exactly ye? heheh.. teringin sgt nak pegi:)

::Umi Sufira:: said...

Fauzi-Maya--> Dia kat Bandar Kota Tinggi...Lepas jambatan ada traffic light masuk kanan and sebelum deret bangunan yang ada Maybank tu masuk kanan lagi..kedai Cambodian tuh buruk je (bukan bangunan kedai baru) tapi penuh ngan baju2...semalam pegi ramai sangat org..better pakai mask yer!:)