Dinner We All Malam Ini ialah...

Wednesday, August 5, 2009


Sardin Cincai Bancai

Bendi Celur Di Atas Pinggan Hadiah Fresh N White

Sambal Belacan Buatan Sendiri Nan Kurang Lumat

Yer..adalah yang paling simple banget yang siap masak dalam masa 20minit kerana sejak semalam lagi aku asyik balik lambat aje!!!Huwaa!!! baru sakan bercerita hari2 tengok manjalara!Apalah nasib kan...semalam balik pukul 8 harini pukul 7...

By the way, let's wait n see apa macam ngan production susu esok!Harap2 meriahla hendaknya...tak macam lauk mak yang tak meriah ni!:P




21 comments:

~ As ~ said...

sedapnyer sambal..slurrpp...

Sayang.Ibu said...

mak malas masak arinih nyahhhh... pasal balik lambat walopun tidak selambat ko.. tapi sbb keMALASan tahap maksima, maka mak paksa laki mak drive-thru McD ajer laaa.. hahahhaa

pearl said...

sedapnye sardin tuh..cicah ngan jemput2

♥Hernee Nazir♥ said...

sdapnye bendi celur tu..

Siti @ nurie said...

klau siti lak, sardin tu ada, bendi tu kene skip sbb mr hubby tak makn, sambal tu cnfirm tukar ngn telur goreng...he he he..dah lmbt, nak wat cmne....

Siti @ nurie said...

luper lak///yort...terimalah seadaanya lauk tu..hik hik hik

suret said...

hai..salam kenal..actually dah lama jd silent reader...hari ni relax skit coz puasa so takyah ke kantin,bley la drop comment..kagum jgk dengan mimi(pangil mimi lah yer) coz bley masak lauk bagai mlm2..kalo kami just makan yg bergoreng..maggi goreng,mee grg,keowtew,bihun..tu pon en.suami yg masak..kalo dia takder,tanya si abg dia kata nak telur ngan sos n roti jer...hehehe senang hidupku

faisyura said...

ko punye sardin + bendi mmg membuka selera aku.. haha aku ni pantang aje nampak ko masak ape2.. mlm ni aku tiru yee..

hajarus said...

alahai k.mimi... walaupun nampak simple tp menyelerakan laaaa... sardin tu nampak sedapnyerrrr.... hajar masak sardin... kalau ade lebih esok pagi tu wat plak senwish.. ssslllluuuupppp.....

♥Hernee Nazir♥ said...

sdapnye bendi celur tu..

Fara said...

dah lama x msk sambal sardin...
cm best jer...

::Umi Sufira:: said...

As--> Buleh tahan...:)

Intan--> Syaura kalau drive thru ke delivery ke kompem order bubur ayam McD..slurpp..:P

Wani--> Sedap tu mkn ngan jemput2..:)

Hernee--> Mimi memula tak suka lendir2 tu..nak tambah susu punya pasal belasah aje..tapi kalau masak asam pedas bendi mimi minat!:P

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Yot suka lauk ni especially bendi ngan sambal belacan tuh...licin dia sapu:P..BTW, cakapla kat hubby makan bendi bagus utk lelaki..:)

Suret--> Hai salam kenal...mimi link kan blog u kat blog mimi eh!Alahai untungnya cik abang yang masak...Yang bergoreng pun OK lah tu...asalkan mengenyangkan:)

Baid--> Tirulah...sonang ajo! 20 minit dah siap:)

Hajar--> Akak ada lebih bawak gi tempat kerja..makan lak ngan mee goreng ke, bihun goreng ke..tak elok membazir kan!:P

Hernee--> Sedap jugakla kalau cicah sambal belacan..kalau makan gitu aje...erkk..:P

Fara--> Sekali sekala best!:)

Ana said...

sedapnya sambal belacan cili padi hijau tue..perghhh..cecah kacang botol pun sedap tue..
xpe laa mimi..simple pun janji makan kenyang n puas hati kann..hehehe..

jima kawaii said...

adoii..mcm sodap je sardin cap ayam tuh.. xthan gue.. trus aku bukak kabinet dapur carik sardin.. msak n cicah ngn roti..nyum nyum..
tme kasih bg idea pd prut aku yg sntiasa mintak diisi nih..hehe

lia said...

sardin 2, lia makan kuah nyer jer... pekena dgn bendi n sambal belacan... mmg boleh mkn berpinggan2 (dat y gomoks) he3...

::Umi Sufira:: said...

Ana--> Itulah..asalkan mengenyangkan..cepat dan mudah tu!:)

Ngah--> Feveret ko memang sadin kan?! Baik ko ngaku...hehehe..

Lia--> Oh feveret lia bendi eh!bagus tuh leh banyakkan air susu...my hubs cakap boleh pekatkan air 'duit' bagi lelaki..ngee...:P

Mummy Dasy said...

adus sedapnye sardin tu..

fiza said...

Sedapnya...rasa mcm nak masak sardin plak :)

Me_Bee N Kids said...

Sekali skala makan sardin , mmg pembukak selera ..

Ni menu akak biler takde idea n juga masa 'M' melanda ..hehehehe

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> Sekali sekala sedaplah:P

Fiza--> Sila masak!:P

Mamaliena--> Nampak gaya mimi masak setiap kali balik lambat kot..kekeke...=D