Cuti 1 Ramadhan

Monday, August 24, 2009

Harini aku bercuti...so berblogging dari rumah aje...both aku and hubby bercuti...cuti replacement 1Ramadhan (Sabtu) harituh...

So cabaran berpuasa yang sebenar adalah esokla kot..mana taknya duduk kat rumah..lepas sahur and solat subuh kami tidur balik...pukul 9 pukul 10 baru bangun..kahkahkah..ampun buruk perangai kan?kalau hari2 biasa dah bantai berjogging dah ni...kemas rumah sikit2 karang tengahari tidur lagi...adoi makruh tu nyah!abis apa nak buat..bukan buleh masak2 or makan....petang karang baru start masak2 untuk buka....

Kalau hari bekerja karang tengoklah camne ngan penat kerja ngan kelam kabut balik nak masak kan...barulah the real thrill!! Cuma yang tak tahan duk kat rumah ni si Sufia asyik dok berkepit nak nenen ajer...dahla susu tak brapa nak banyak agaknya dah hujung2 ni (teringat susu melimpah ruah masa dah pantang sob!)...abis asyik kena hisap je tak sempat nak mengisi kekeke....memang kering amat rasanya...sampai kulit dah macam kertas..kering!!walaupun masa sahur dah minum air banyak2 and makan kurma banyak2...DUGAAN!

BTW, semalam kami buka puasa dengan my homemade LAKSA JOHOR...harini apa pulak yer...NASI AYAM kot...hai...apa yang adalah yer...

11 comments:

Umi Nawfal said...

bestnye.. dapat replacement!

izzahazfar said...

hehehe..
kak zah masa hari 1st dah bangun tp dok sambung tido gak..bangunpun sebab pump susu n susukan raziq..

raziq pulak memang baik ari tu tido sampai kul 12..tak hingat dunia kami..

pasal susu..emm as long as akak dah bg yg terbaik kan..usah sedih2...akak tetap ibu yg terbaik..!

♥Hernee Nazir♥ said...

bestnye duk umah..td pagi jeles tngok hubby smbung tido..rase mls nk gi keje huhuhu

hajarus said...

samer la kiter k.mimi... 1st puasa hajar pun xkemana dok umah jer.. best tido sebab kat tempat hajar hujan... tp xde la tido lamer sangat.. makruh... hehehe...

~ As ~ said...

blh tak jgn ckp psl menu buka puasa yg sedap2....ahahaahah
dugaan...

Mommy Lyna said...

Mimumla performance drink untuk kurangkan dehydration!

Iklan khidmat masyarakat ini dibawakan untuk anda oleh mysuperkids.

lia said...

knp anak ku suka bangun kol 6pg pas2 xmo tido dah? kot x, dpt gak merasa tidur siang ha3...

Fara said...

bestnya...dapat cuti. ni kompeni Mela.yu pun xmo cuti 1st ramadhan paksa staff keje adalah. (wlaupun hr ni ku MC)

faisyura said...

selamat berpose roza! hehe std la awal2 pose ni byk tido.. badan baru nak adjust kan...

aku tade feeling sgt pose kali ni except sgt tertekan bile family aku berbuka itu dan ini.. hahaha kesian aku kan... ape nk buat dah nasib kene pantang bulan pose..

::Umi Sufira:: said...

Umi Nawfal--> Memang best!:)

Izzah--> Itulah kalau baby pun tido tak bangun2..mak pak nya lagilah amik kesempatan kan?kekeke...susu masih cukup Alhamdulillah tapi itulah kulit kering sungguh asyik kena gayut je:P

Hernee--> hihi...kalau hubby cuti kita kerja lagi bertambah2 malasnya eh!:P

Hajar--> Makruh tido lama2..tapi mata ni takleh tahan:P

As--> Alah ko ni takkan terliur:P

::Umi Sufira:: said...

Mommy Lina--> Macam iklan kat TV la...:P

Lia--> oh Amsyar nak bagi ibu dia dapat pahala lebih tu!:)

Fara--> Dapat MC kira OK lah tu..:)

Baid!!!hihi..rindu kat ko..amacam baby baru? Good luck nak fully BF dia yer:)Alala sian Baid...sabar ajelah nagn menu buka posa depa tuh..harap2 raya nanti leh makan best2:)