Tekak Ini Teringin Nak Makan...

Tuesday, August 18, 2009

Pic credit to HERE


...puding roti...sudah google sana sini nampaknya resipinya tak susah mana...lagipun bahan2nya macam dah ada je kat rumah tuh...

Nanti nak google lagi mana2 resipi yang senang and nak buat malam ini...(nampak sangat dah meroyan tak sabar2 kan!):P Kat rumah tuh tapi takde susu segar...belasah pakai susu cair buleh tak agaknya..?saper tau?ngee...

Tengoklah malam ni kalau jadi mak tayang kat sini tomorrow Okie...:)

15 comments:

Zuhaini said...

sedapnya.. :) yg paling sedap saya pernah rasa adalah di Cyberview Lodge Resort.. :) yummy! :)

hotel lain buat x sedap mana..

Sayang.Ibu said...

umakaiiii...sedapnya nyahhhhh... boleh je kot pakai susu cair.. mandai jer haku..hahahaha

Ina Hashim said...

rasanya no prob pakai susu cair

Fara said...

pos mai skit...

::Umi Sufira:: said...

Zuhaini--> wah hotel buat pun tak sesedap mana yang saya buat nanti camne agaknya yer..:P

Intan--> Aku rasa aku nak bantai aje kot pakai susu cair:P

K.Ina--> Set!belasah aje jawabnya

Fara--> Takleh pos nanti basi..ihik!

saudah said...

kalau susu cair yg cm F&N tu, nanti cam manis sikit la..odah selalu guna susu uht yg kotak 1 liter tu

::Umi Sufira:: said...

Saudah--> Yer ke Odah? Takde susu segar kat umah malas pulak nak pi beli..kalau kurangka sikit gula amacam?:P

Nanak said...

sedap weh..last month i ada buat juga..hheee

Ana said...

sedapnyaaaa tengok gambo tue..
ana penah buat 3,4x gak dolu2..tp x pernahnya jadik..ada jek yg tersalah n terkurang..yg tukang perabiskan abah ana laa..sian tgk anak dia buat xkan nk buang kann..bila dah cam tue jadik fed-up lak nk buat lagi..hehehe..

::Umi Sufira:: said...

Nanak--> Tulah..slrppp...dah terasa2 kat tekak nih!:P

::Umi Sufira:: said...

Ana--> Alamak yer ke Ana? Mimi ni lagilah baru first time nak buat..ntah jadi ntah tidak..:P

knv said...

wuih ngancam betoi gambau tu! makan lak ngan custard sauce tu... fuuhH!

::Umi Sufira:: said...

KNV--> Orang yang tengah diet ala2 Demi Moore takleh makan tuh:P

kaklong nuzula said...

dulu rajin gak buat. takle susah mana. gerenti jadinya. resepi yg kaklong buat tu senang je, yg kukus. pakai susu cair. tak penah lak guna susu segar. then, pandai2 sendiri tabur kismis. mimi buat la nanti tempek resepi versi mimi kat sini.

::Umi Sufira:: said...

Kaklong--> Alhamdulillah jadi..betul tuh takdelah susah mana!Mimi pun belasah pakai susu cair je..kekeke..;P