Lelaki Berdiet!

Tuesday, August 11, 2009

Pernah jumpa tak lelaki yang berdiet? Or maybe hubby sendiri sedang berdiet juga? My hubby of course not...nak diet hapenya kalau berat around 50kg je dengan ketinggian 170cm...yer memang kurus banget!:P Tengok dia makan pun menggunung, semua pun belasah tapi tak gemuk2 jugak..mak jeles taww!!

Di company tempat aku bekerja nih, ada jugaklah 3,4 orang lelaki yang berdiet..jangan main2 orang lelaki sekarang pun jaga badan tau....macammana aku buleh perasan sebab mereka tak makan tengahari...pagi makan yang agak berat dan petang cuma makan kuih...agak curious di situ, mak pun jadi keypochi bertanya kenapa mereka bergitu....sudahnya masing2 bukak cerita..."Ko tau aku dan naik 10kg tau!dulu mana ada perut aku nampak gini"....sorang lagi menyampuk "Mi, kalu Polan naik 10kg aku dah naik 14kg, tak caya ko tengok gambar lesen aku ni"...seriously kitaorang memang gelak besar....memang berbeza banget OK mereka sebelum naik berat badan dulu dan sekarang...tengok gambar muka je pun dah buleh nampak...

Exercise pun mereka buat juga..main futsallah, main badminton...dasyat jugak yer kalau lelaki berdiet..ngee...

Buleh dikatakan di sini rata2 lelaki akan naik berat badan selepas berkahwin..hati senang agaknya..makan pun teratur...bila dah ter'over' berat sibuk juga nak menurunkan berat badan...hihi...So ladies, jangan main2 dengan gentleman sekarang, dah ramai yang jaga badan..silap2 dalam diam mereka pun jaga muka agaknya..kita je yang tak nampak..hihihi...

Kesimpulannya, lelaki arena ini agak menitikberatkan tentang penampilan mereka juga lagi2 bila perut dah mula kedepan and activity diet mereka agak dasyat dan dah hampir sama je ngan wanita berdiet ni tau...ngee...:P

17 comments:

Ms Lola said...

Saya dan hubby mmg dah berjanji sehidup semati takmo gemuk! Hahaha,.. mampus kena makan sumpah ni kang

CY3.5 said...

macam metroseksual la plak dah kedengarannya..

my other half dulu, konon2 range dia, adalah 15 kg lebih berat dari mak.. tpla ni, walaupun mak preggy, dia terlebih-lebih plak dari 15kg tu.. apakah?

Umi Nawfal said...

prinsip saya, kalau nak gemuk, maka gemuklah sama².. kah kah kah..

dan sebab itu juga lah isteri ini tak berapa nak kisah walau berat dah terlebih dr time mengandung cukup bulan!!

Me_Bee N Kids said...

Abang akak skang ni dok sibuk menanyekan Jus Diet Mate , yang penah akak consume ari tu ...Mungkinkah dah dapat seru ..??
Tapi yang pasti , kalau abang berdiet , mama pun of course nak join skali ..mana aci akak gomuk sorang2 ..kekekek

~ As ~ said...

aku ngan laki aku beza 2kg je... dia tu mkn 2x lebih byk dari aku pun tetap mcm tu je dari bujang smpai dah ada anak...

Sayang.Ibu said...

laki aku tiap kali lps mkn,timbang. pastu asik suh aku buh nasik semangkuk cina jer.. aku kata.. mangkuk cina takde.. tunggu aku beli...hahahahaa

Nur said...

tp yg bestnyer, lelaki lg cepat turun berat bdn dr pompuan!!uwaa!!

::Umi Sufira:: said...

Ms Lola--> hahaha..idaklah...harap2 tak dimakan sumpah!:)

CY--> Itu kompem sedap hari2 CY masak sedap..takpun nasi ayam CY telah membuatkan si 'dia' terlebih berat!ngee...

Umi Nawfal--> Untuk pengetahuan anda, anda adalah TIDAK gemuk sama sekali...:)

Mamaliena--> wah haruslah mama pun join sekali..mana leh che abang selim sorang2 ye tak?:P

As--> Samalah kita...dan aku adalah wajib berusaha keras mengekalkan bentuk badan sekarang kerana keadaan suamiku yang tak gemuk2 tuh...

Intan--> Kakakkaa...mangkuk cina takde ye nyah!!tak payahla en shamsul nak berdiet bagai..OK dah tu....tak nampak gemuk pong:P

Kak Nur--> Ye ke kak!mimi tengok mamat2 kat sini tak makan tgahari pun menten je perut kedepan..kekeke...

Nanak said...

my Hubby dari dulu sampai skng menten je berat..ramai yg kata dia kurus...i saja yg sentiasa naik..huhu...

pearl said...

aku fobia betul dgn lelaki mendiet ni...aku penah tau 'pakcik' aku mendiet, kemain dia main badminton petang malam... kesannye, memang perut buncit hilang woo... rupenye dalam perut buncit hilang, dalam diam2 dia pasang sampai 4 bini woo.... aargh menyampah betul aku ngan lelaki ni, makin tua makin menggatal ....

::Umi Sufira:: said...

Nanak--> Samalah kita...susahkan nak kontrol berat nak bagi parallel ngan si dia..:P

Wani--> Alamak wani!Itu ada niat tersembunyi gamaknya..patutlah beria2 nak diet..jgn kata pakcik ko je..pakcik aku tu rambut uban siap hitamkan balik..rupanya baru2 ni kawin 3...hmm..ada udang di sebalik mee!:P

MN said...

adaaaa... :)

PadNani~~{@ said...

hihi..hubby nani pulak, lepas kawin badan mmg naik. Memang dia asyik merungut je bdn naik n nak exercise.. Tapi tulah, x sempat je nak exercise..bz2 bee:)

So, kiranya..betulla kak..lelaki juga mmg pentingkan bentuk badan n kesihatan..:)) Kita as perempuan patut lebih over lagi ok!:)

::Umi Sufira:: said...

MN--> Siapakah itu??

Nani--> hihi...yer memang betul...kalau dah lelaki pun sibuk jaga badan haruslah kita nih lebih OVER kan!!:)

♥Hernee Nazir♥ said...

mimi..hernee n hubby skang 2 x 5 bdn dh mnggemuk..hehehehe

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Sungguh bertuah nasibmu itu hernee!!:P

Fara said...

suami ku puas ku suh diet...xmo jugak!! lagi kuat dia makan ader la.... adoii dulu kawen berat 54 skg dh dekat 80 kg. nampak sh=gt ler bini nye pandai jaga kan??