Nur Ka.sih

Friday, August 14, 2009

Malam ni sudah episod yang ke-12 rupanya....Frankly speaking sebenarnya aku baru je mengikuti drama ni since 2 episod sebelum ni..maybe episod 10 dan 11 kot...Pernah terbaca komen KNV tentang drama ini yang sepertinya agak tidak relevan lagi dengan dunia sekarang ni...hihi...

Sebelum ni ada tertengok siarang ulangannya pada weekend tapi tengok2 celup je tak tengok sungguh2....lagipun adak tidak berkenan dengan adegan suami istri antara Katrina dan Adam dalam cerita tuh....Berpeluk sokmo..(walaupun depa melakonkan adegan suami istri yang sahla kan..) Tak payah buat adegan sebegitu pun dah OK dah cerita ni kan kan...So jalan ceritanya tuh tahu sikit2la...

Tapi sejak tengok episod ke 10 tuh ada satu adegan dialog antara ustaz ngan Adam selepas Adam kematian anaknya...Yang lebih kurang begini dialognya...Mirah ada cerita diblognya sblom ni..
Adam: I'd left Islam
Ustaz: Islam is never leaving u...

Wah mak terus tangkap cintan sama cerita nih...hihihi...buleh? Alamak terasa lambat pulak nak tunggu sambungannya setiap minggu.....Malam ni tak sabar pulak nak tengok apa sambungannya...Walaupon tak tahulah adakah drama ni membawa manfaat kepada diri sendiri, aku memang minat sangat dah ni ngan cerita nih hahaha...psstt nak tau hubby pun dah terjebak sama ngan drama ni...lalalala...

Walau apapun selain dari enjoy tengok drama ni, mana2 yang baik ambil jadi tauladan yang buruk ambil jadi sempadan...Ada sesape lagi kah yang sekapal ngan aku ni?:P Ataupun adakah lebih ramai yang tak suka crita ni?ngee...:P

26 comments:

~ As ~ said...

blh tgk ulangan kot @ tv3.com.my
dl spa Q klau x smpat tgk, tgk ulangan je.. tp Nur Kasih ni tv3 kan???

My_Aqeelah said...

huhuhu en.suamiku pun dah terjebak jugak. mulanya aku yg takbagi dia tukar channel, tapi kemudian aku duk sibuk berinternet dia pulak yg follow drama tuh. :P

knv said...

i admit, sungguhpun saya masih tak faham dengan the earlier plot of this story, this series is far much better dari slot2 lain kat tv tu.

dari orang tengok cerita ala2 bohsia jgn pilih jln hitam tu, baiklah nurkasih ini.

gitulah kekdahnya hahahahah!

MN said...

saya memang suka skrip cerita ni... :)

miz_eda said...

saya suka layan Wadi Unung di siaran Astro Prima from 6-7 pm on Monday - Thursday..lakonan Eja & Intan Azura..

best citer tuh..;)

♥Hernee Nazir♥ said...

hernee seangkatan ngn mimi..tp x suke part kat n adam tu..mmg btul asik nk peluk2 je..

Siti @ nurie said...

siti lak bukan nak berlagak lah, tapi mmg jarang nak follow cter2 melayu kecuali kalau cter tu betul2 memikat hati..he he he..tapi, nur kasih ni, masa tang fiz fairuz soh minangkan pompuan tu, tapi, ayah dia pinangkn tuk adam, siti terus mals nak tgok..ha ha ha...

cuma, lpas, adam dah baik lpas anak dia minggal, baru nak ikut balik..sbb nak tau apa dia wat ngn 2 2 org wife dia tu...

yati@ibuhanie said...

Mimi...akak n hubby penonton tegar Nur Kasih...memang xpernah miss dari awal..kalo xdan tgk mlm jumaat..pagi2 sabtu mesti tgk kat tv3.com.my...eheheh...

tapi sama la cam mimi...part adam laki bini tu jer memang agak x berkenan sikit laa...mcm xberapa sesuai jer tunjuk di waktu prima ni kan....budak2 pon ngk jgk cite tu kan...agak kureng le manis...

tapi keseluruhan akak memang SUKEEEE cite nih...xsabau2 nak tunggu next episode...yess!! malam nih kena tunggu...kalo g pasar malam...cepat2 balik sblm kul 9...eheheh...

dah lama x tunggu drama camni...dulu2 masa kat nihon memang keje tunggu drama jer...ahahaha....terebi otaku deshitaa!!!

ar.nie said...

Aku suka gak jln citer nie. 1st time tgk kat umah MIL (sbb sana xde astro). Tp, anytime kat umah sendiri, mmg tak berpeluang nak tgk. Ajied xsuka tgk drama melayu. Hmmm.

::Umi Sufira:: said...

As--> oh tak pernah pulak terasa nak tengok ulangan..dok tunggu yang future je..orait take note bebeh!:)

Naz--> kekeke..itu namanya minat dalam diam tu Naz..

KNV--> Betullah tuh...dari tengok janagn pilih jalan hitam tu..baik tgk drama ni..at least much more better dari keliwon juga kan..

MN--> Sama!:)

Mizeda--> Saya tak pernah tengok crita tuh!:P

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Betullah sungguh tak berkenan part yang tu...at least pikirlah budak2 pun ramai yang tonton skali kan..

Siti--> Kat umah tu kalau tak 411,412,413 mesti 611,612,613....takpun bola...sekali sekala je ada can nak tengok drama melayu..cerekarama pun memang tak pernah nak dpt tgk...apalagi kenalah jebakkan Yot skali baru buleh layan drama melayu..

BTW, takdelah terus sangat drama melayu kita...masih banyak drama yang berkualiti lagi bermotivasi..kita jelah kena pandai pilih tengok:)

Kak Yatie--> tepat sekali!!Kat nihon dulu tengok TV ada schedule...isnin drama apa, selasa lain rabu lain...pendek cerita sampai hari ahad balikla schedule penuh..kekeke...

Aru--> Satu je caranya ko nak tengok cerita tuh..ko kena jebakkan ajid sekali tgk baru dapat tgk sama2..kekeke...

mirah said...

sekejap je malam ni ada nurkasih lagi ya. Haih, minggu lepas tengok tak full sebab di bagan lalang masa tu.

salzahari said...

suka jugak...sal mmg suka cita2 Melayu mcm ni

::Umi Sufira:: said...

Mirah--> Itulah pejam celik pejam celik cepat betul masa berlalu..hmm...

Sal--> Betul3x..cerita melayu terpilih:)

CT said...

mimi, ct selalu dengar kakak2 kat ofis duk citer pasal citer ni...tapi x pernahnye dpt nengok...best sgt ke? iskh iskh/...rasa ramai dah bloggers duk citer pasal citer ni...mcm rugi je x follow...

Nanak said...

haha..jgn tak tau, nanak pun ikut cerita ni...jgn lupa mlm ni..heheee

isz_3707 said...

aku pun xkenan katrina tu, tp ada skali mcm dia nak tau halal haram tapi laki ngok dia yg xbagi, yg tu aku suka pulak, apekah?

suret said...

ramai jugak peminat citer ni yer...suret pon baru terjebak balik tengok citer ni dlm 2 episod yg lepas..menarik jgk bila dia dah balik m'sia..tambah2 esok hari cuti..bley ler layan citer sambil relax2..keje umah besok pon bley sambung...hehehhe

Fara said...

suami ku pn dh terjebak...layan sgt citer ni. yg baik kita ikut...yg buruk tu...xyah le susah susah nk ikut kan?

Mummy Dasy said...

ku ikuti klu terlepas sure cari makcik toutube nak tgk ape yg jadi... mmg best rasa cam nak tumbuk jek ADAM tu tau w/pon sebenonye dia hanya mengikut skrip hihihi

Umi Nawfal said...

tgk, musti nak tgk!!

PadNani~~{@ said...

Kak Mimi,

giv me 5 kak! suka gak cite ni..walaupun nani terlambat ckit tgk dr org kat Msia :P Bestkan..x sabar nak tau ending nih..

lailasani said...

mak sukakkk!!!

pearl said...

arrgh... nasib baik aku tak ter addict lagi..sbb malas nak bukak tv3.com.my...

sblm ni dah teraddict dgn SpaQ 2...so buat masa ni, tersangat la kene membzkan diri...so takleh layan ceta melayu..

btw..cerita tuh ada berkaitan dgn madu2 ke... arrghh..lagi le aku taknak tengok..aku kecewa dgn orang yang bermadu, tapi sebenarnye tak layak bla..bla..bla...

lagipun hidup aku skrang ni dah mcm drama dlm tv je..ape cerita yang sblm ni aku suke.ayat2 cinta la, spaQ 2 laaa...tetiba terjadi plak situasi tuh kat aku. ...so, aku serik


so tak perlu la aku tengok siaran ulangan ceta tuh kat tv3.com.my , kan roza???

::Umi Sufira:: said...

CT--> cerita nih ada gak good point ada gak yang tak baguih...tapi kalau tengok enjoy2 release tension best juga..:)

Nanak--> Best kan!:)

Iszan--> Kahkahkah..maknanya ko tengok gak kan cerita nih?:P

Suret--> Betul3x...esoknya cuti..lagilah heaven ngadap depan TV:P

Fara--> Betul....kita ambil yang baik2 ajelah..yang tak elok tuh buang tepi..:P

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> hihihi...tuh memang emosi sungguh tu!:P

Umi Nawfal--> Ngee...:P

Nani--> Gimme 5!:)

K.laila-> Mak pun sukak!!:P

Wani--> APakah maksud ko dengan hidup ko pun sudah jadi macam drama juga?aiseh..komen2 ko pun sejak akhir2 ini agak beremosi...hihi..care to share? papepun mari tonton drama suka2 je OKie..:)