Sambut Puasa Di mana?

Thursday, August 20, 2009

Diam tak diam dah nak puasa dah ni...tinggal esok je syaitan bermaharajalela lepas tuh berpuasalah kita dan terikatlah semua syaitan2 durjana tu yek...

Macam2 persiapan dah dibuat nak menymbut puasa...Kak Fid ngan perencah2 siap blend nya..ML ngan perencah2 segeranya..wopps..keke...aku...aku pun taktau apa nak prepare...siap telur banyak2 je kot kat rumah kot terlewat bangun sahur goreng telur je..

BTW, hari pertama puasa ramai yang ambil kesempatan balik ke rumah mak or MIL nak sambut puasa bersama keluarga...Aku pun sama...maka akan kami redah padang golf, kebun sayur dan sungai (macamlah jauh sangat) untuk berbuka puasa bersama ibu dan ayah terchenta!!!!buka puasa ramai2 barulah syokk!:Phihihi...sila jangan cemburu...

So kengkawan sambut puasa di mana nanti??..:)

18 comments:

Fiza's said...

cepatkan masa berlalu... nak posa dah... selamat meyambut ramadhan al-mubarak

CY3.5 said...

1st sahur di bdr tasik selatan.. 2nd sahur kat PD.. hehehe.. insya-ALLAH..

Zety Zin said...

aku bersahur dan berbuka kali pertama di rumah mak aku seadanya. hehehe. weekdays? dalam kereta kot. weekend depan baru balik seremban. haih. mintak2 MIL aku masak pais yang sodap itu. huahuahua.

fiza said...

Hahaha...tak plan lagi, ikutkan hati nak berbuka dirumah baru, tapi umah tak lengkap lagi :). Selamat berpuasa mimi :)

SHaHaQiLiF said...

selamat berpose mimi + yot + sufira + family.....semoga mendapat posa yg mubarak....:)

Ana said...

ana plan nk sambut kt umah mak kt kluang..skali cancel sbb raya nanti balik umah ana..then beralih nk ke umah mak mentua pulak buka sama2..skali cancel jugak sbb diorg balik kpg..sudahnyaa berbuka ber2 jek laa dgn hubby n si ticik auni yg x puasa..hukhukhuk..

Sayang.Ibu said...

aku rasa, sbb dah weekend nih, berbuka kat umah MIL aku ler.. weekdays atau nxt weekend lah baru berbuka umah omak den pulak

salzahari said...

ha'aa..kan..lum buat list utk suruh hubby beli esok. ada masa lagi;) emm, sahur pertama -3 di rumah sendiri je.. so kena lah beli benda simple2 spt frozen food, roti, oats, kurma.

thn ni cdg nak bwk Aliah gi terawih.. nak belajar. hope she's okay!

Fara said...

ku sungguh jeles...first day pose kt rmh sdri ler...insyaAllah last day pose br kt rumah my mom.

tu la fara pn duk bercadang nk standby stock telur...kot2 terlewat bangun kan..

♥Hernee Nazir♥ said...

hernee smbut puase kt rumah sndiri je la..buka sorg2..hubby keje..umah mak xde org..huhuhuhu

fauzi-maya said...

1st pose bersama anak.. sbb dah seminggu tak jumpe depa..huhu..

Me_Bee N Kids said...

Buka pose kat rumah ngan hubby n anak2 ajer ..Insyallah akan balik Ipoh tapi tgk keadaan jg , abang kelas ..huhu

::Umi Sufira:: said...

Fiza--> Selamat berpuasa:)

CY--> Wah berbuka di rumah MIL yer...:)

Zety--> Pais? Pais ikankah...ko memang tau buat aku terliur aje..

Fiza--> Dah siap yer rumah baru? wah selamat melengkapkan rumah:)

Ana--> Orang Kluang rupanya yer?takpelah sambut ngan family sendiri..yang penting happy!:)


K.Aja--> Selamat berpuasa juga buat K.Aja sekeluarga...semoga ibadah kita diberkati:)

::Umi Sufira:: said...

Intan--> Wah balik Pontian lagi yer...seronok tu bukak posa ramai2 kan..

Sal--> Mimi pun teringinlah nak gi terawikh bawak si sufia juga...harap2 OKlah si kecik tuh kat masjid nanti:P

Fara--> Standby jangan tak standby..kot kot terbangun lewat leh goreng telur siap2..:P

Hernee--> Alahai siannya Hernee..sabar ye..

Fauzi-maya--> Seminggu? sila lepaskan rindu dendam tu yer..;)

Mamaliena--> Takpe nanti bila che abang dah habis kelas (grade) buleh buka posa puas2 di mana2 saje..:)

Nanak said...

i tumpang bazaar ramadhan je tiap kali musim puasa tiba :)

::Umi Sufira:: said...

Nanak--> Tahun ni tumpang bazaar jgn lupa pakai mask yer:)

♥Hernee Nazir♥ said...

mimi slmt berpuasa..

::Umi Sufira:: said...

Selamat berpuasa hernee..