Pengalaman Pertama...

Monday, August 3, 2009

...hantar anak ke dentist! siyes memang first time plus cuak jugak rasanya...Alkisah selepas makan 2 minggu jugak nak pujuk Syaura cabut gigi di dentist.....Syaura ni memang cuak sikit kalau ngan orang lain..hatta nak potong rambut kat kedai pun takmo...pujuk punya pujuk tabur janji macam2 at last dia setuju nak cabut gigi goyangnya kat dentist..

Lepas jogging, balik rumah siap2 terus nak ke dentist....sampai dentist around pukul 10..punyalah panjang Q...dah namanya gi dentist kan...case by case..ada yang setengah jam pun tak siap lagi....pukul 12 klinik tutup...kami yang terakhir rupanya...

Tunggu punya tunggu, agaknya kepenatan kat taman rekreasi tadi sampai tertidur 2 orang ni...


Sampai turn Syaura, Sufia masih tidur di pangku umi...so selamatlah uminya yang cuak nak tengok dia kena cabut gigi tuh...abi yang temankan Syaura...dalam mamai2 Syaura naik juga ke kerusi dentist tuh...ingatkan cool je tak nangis...tiba doktor keluarkan jarum nak bius...hakhak...meronta2 orang tuh nak turun....nurse pegang tangan..abi pegang kepala...kena bius meraung kata abi...kah kah...

By the time kena cabut dah tak rasa apa agaknya...cool aje...buleh kan bila keluar air mata bergenang kat mata...alalalala...kesiannya anak aku...nak wat camne kan....takkan nak cabut sendiri..nenek bulehla zaman umi dulu semua dia cabutkan..:P

By the way, when we asked her, "Next time akk nak jumpa dentist lagi tak?"...."Nak!"katanya...huhu..bravo la Kakak Syaura!:)

12 comments:

Siti @ nurie said...

he he he..dia dah rasa bestlah tu...gigi yg sakit dah kene cabut....tapi, siti pun antra org2 yg takut nak gi jumpa doktor gigi..he he

Umi Nawfal said...

dah tercabut dah sebatang gigi susunya ya.. cepat betul besar budak2 skang nih..

ibu addin dan nasa said...

Addin dulu, 2 akak cabut sendiri kat umah, 2 lagi ngan dentist. Kalo biasa bawak anak g dentist insyaAllah dia tak takut for next appointment!

~ As ~ said...

wahhh next time nak ke kak syaura....bravo la... umi bagi hadiah ape??? :p

::Umi Sufira:: said...

Siti--> memang seriau jumpa doktor gigi...lagi2 kalau libatkan gigi geraham yang masih kuat nak kena cabut...hadoii!!

Umi Nawfal--> Correction..dua batang yer..:P sebatang nenek yang cabut...tobat dia takmo dah kena cabut ngan nenek:P

Kak N--> Itulah...rasanya memang nak biasakan dia gi dentist....so senang sikit sebab maknya takutla nak cabut sendirik!!!huwaa..

As--> Aku bagi hadiah eskrim..buleh???kahkahkah...posa aiskrim anak aku tu ko tau!

lin said...

wah..bagusla..taktakut dentist.hehe

Fara said...

wah bagusnyer syaura...aku sdri pn takuuut nk jumpa dentist.

::Umi Sufira:: said...

Lin--> Rasanya dia takut tuh..cuma cabut ngan nenek lagi sakit gamaknya:P

Fara--> Aku pun taaakuutt!!!:p

salzahari said...

uhuu...Aliah nya 1st treatment 12hb. taktau lah mcmana!

::Umi Sufira:: said...

Sal--> Alahai kesiannya Aliah....dah kena jumpa dentist yer...gud luck for both mummy and baby eh!:)

mamaDhea said...

mmg cuak beb klu kena gi dentist.. :D

::Umi Sufira:: said...

Sha--> hihihi..eh awat rasa macam dah lama ko menyepi nih!:P