Back to routine (kisah Kieran)

Monday, November 3, 2008

Harini berkira2 nak back to routine for three things;

1) Pumping session
2) Naik motor gi kerja
3) Pemakanan.

So start with 1) pumping session...as per cerita kemalasanku ini yang menjadi2 and aku telah mengurangkan pumping session dari 3 kali kepada 2 kali, padan lah ngan muka aku (padan muka!) sebab last week stock aku berkurang! Sebabnya perahan hari Jumaat sangatlah sikit adanya...pastuh kengkonon sabtu ahad nak pumping waktu sufia makan...Sufia lak berubah rutin..dan makan pon nak nenen juga..so tak dapatlah pump weekend harituh(langsung!) Harinih tanam azam MEMBARA ni....mesti pegi pump 3 kali sehari ahaks!Ya Allah rajinkanlah diriku ini!Amin..;P

Secondly 2) naik motor gi kerja. Sebenarnya dah sebulan setengah motor aku tersadai, tayar pecah(jalan kulai ni tak brapa nak cantik maa..) pastuh asal nak pi betulkan je ada je halnya lelagi dah dekat nak raya n bz ngan open house...sampailah semalam..raya pon dah habis kan...dapatlah pi hantar betulkan motor+servis skali 'EGO' ku itu..tapi patutnya harini pi kerja naik motor..tapi sebab nak dengar FIRST DAY kieran bekerja kat hot FM aku layan naik kereta gak..ahaks! Sanggup u! Dulu masa slot K&K kat era tuh aku n hubby memang pendengar setia..mesti nk dengar era pepagi..pastuh bila dah bubar K&K bosan ah dengar era..aku tukar Hot FM lak...mesti tak kering gusi pepagi..bila kiran tukar Hot.FM apalagi aku memang sukalah...sbb memang dah suka kat dia...aku rasa era pepagi skarang dah hilang seri..ahaks! so esokla back to routine..broom broom..

P/S: Jangan marah ek pendengar setia era! Ni cuma pandangan peribadi aku saje...hehehe...

Kisah 3) Pemakanan laks...last weekend sabtu ada gak open house yang terakhir kan(walaupon raya dah habis..) hehehe...so tanam azam untuk back to rutin pemakanan macam sblom posa...Almaklumlah bila dah raya nih, banyak open house banyak makan sedap2 tak tahan woo...mesti nak makan banyak n rasa suma..aku rasa berat ada naik lagi nih(sendiri boleh rasa mcm gemut)...takut woo nak pi timbang..plus dah start amik supplements (tak pernah amik pon sblom ni)...so hopefully everything will going back as per normal termasuk berat badan..hehehe..OK nak pi sarapan pagi..chow!

10 comments:

Ealyie said...

Best kan layan dengar dorg berceloteh pepagi.. A'ah setuju gak pasal ERA da kurang berseri, tak lama lagi kena rampas takhta la gamaknyer..by HotFM.
2la dulu berlagak sgt.. now den pon da tak dengar langsung era tu..beik layan best 104.1

::Umi Sufira:: said...

Ealyie, bukan nak kena rampas takhta dah kena rampas pon....era kalah ngan hot FM by beberapa ratus ribu pendengar...saya rasa kesilapan besar diaorang bubarkan K&K tulah...dulu suka sangat dengar K&K tuh..lepas masuk N*** & A** terus bosan giler..lawak ntah apa2..he...

Ealyie said...

lawak syiok sndrikkkkkkk!!! tak suka mak nyah... ekekekekeh.. dorg perasan dorg best sgt kot bila dok dlm konti tue..

::Umi Sufira:: said...

Betul!betul!betul! Kita pulak dok syiookk kutuk depa kat luar nih..kihkihkih...

faisyura said...

hihih aku pon rase sbb K&K tadek, era jadi ntah hape haperr.. pening den mendgrnyee... orang dah le blues nk gi keje, jem sume.. dgr coleteh diorg lagi tmbh pening pale.. pastu dr tak berape suke FF&FBI terus rase best pulak bile compare2 balik ngn era.. skg ni aku pon dah beralih ke hot fm... ;)

::Umi Sufira:: said...

Eh aku pon sama..memula tak suka sgt gak kat FF&FBI..sejak era rombak trus rasa depa best..hehehe...betullah kan patutnya pepagi orang nak gi kerja biarlah kasi lapang kepala orang..ni makin fening...fufufu..

CT said...

ya....CT pun suka dengar K & K. La ni xde sgt dah la..merapu beno

Mummy HnH@arnie said...

ooo, aku xtau plak kieran masuk hot.fm.. pasnih aku pon nak layan situ gak laa... pagi di era buhsan nak mampos dah skrg nie...

yep, kesilapan plg besar diorang ialah pisahkan Khairil dr Kieran dulu tue... nmpk sgt kejatuhan Era...

sayangibu said...

a'aaa...stuju bangatttt...kite pon da lama busan ngan era since K&K bubar. layan hotfm jap..pastu tersuka pulak layan sinar sbb dengo celoteh kryll, K.E & S.Y...pastu lagu2 lame pulak tu, teringat den masa zaman skolah dulu....ahaksss

::Umi Sufira:: said...

CT, memang best kan K&K...sayang depa bubar..

Aru, skali nak bgtau ko lah ni..kieran dah join hot.fm...hehe..betullah dah buhsan...tak macam dulu..ah tryla layan selain era..kihkih..

Sayangibu, betul sinar fm pon best gak...saya kekadang layan..tapi hubby suka lagu2 baru..tu layan hot tuh...hehe=D