Menggigil gigil berjalan

Wednesday, November 12, 2008

Akhirnya dapat gak Sufia berjalan sendiri tanpa support walaupon menggigil2 gittew!!kekeke..memang main ngelat ye tuan2 dan puan2 kerana dia langsung tidak merangkak dan tidak mengesot...meniarap skip skip dan berjalan...hehehe...Ini hasil usaha kerasnya berlatih berjalan dgn bersungguh2 selama 2minggu yang mana umi, abi, mengalami sedikit sakit pinggang akibat kesungguhannya itu..

Owhh tak lupa suara latar kakaknya yang begitu excited melihat adiknya berjalan..hehe..

BTW, camne2 po masih tak berjaya nak menegakkan gambar nih..naik teleng tengok gambar terbalik nih..kukuikui..

18 comments:

sayangibu said...

waahhhh...congrats..congratsss..congrats to sufia..umi & abinya juga..cpt ek dia pandai jalan

MrsH said...

babe, my lil doter tu pulak smpi skrg msh tak jln2 lagi.. hehehe.. dia tatih since pose ari tu, ingatkan raya dah boleh jalan, tp nampaknye tidak tepat sangkaan ku itu.. eheheh.. pandainye sufia.. bab gigil yg tak tahan tu.. haha! tak sabar lak nak tengok abg myra klu myra dah pandai jln, sure keterujaannye tu sama ngan syaura..

NuRuL DhiA said...

wah sgt seronok nye sufia dpt kaki skrg.
pasni penat la umi main kejar2 ngan sufia yer..hihihi

wani said...

rajin nko ajar anak tatih... imran ni aku tak penah langsung ajar dia.. dia jalan sendiri.. sebb teruja tgk kakak boleh jalan kot... kire dia berusaha sendiri utk berjalan.. masa aisyah dulu, ada gak ajar dia tatih...sian imran, belaja sendiri sbb ibu tak sempat nak ajar..huahauah... tak sia-sia usaha 2 minggu ko roza

Fara said...

bestnya dia dh dpt kaki. Putra br bljr nk berdiri. Tk sabar nk tengok dia jln...

Tahniah Sufia.

lia said...

bagus nyer kakak syaura support sufia... good girl...

congrats sufia...

mirah said...

cepat yer sufia blh jalan..
nnt habis lah ummi dia kena layan satu umah nnt.. hihi..

Shais said...

akhirnya berjaya...
lepas nie siap la mimi, mengejar sufia la pulak...hihihi.

Siti @ nurie said...

wah...bestnyer.....tahniah! tahniah!...kan setiap babykan perkmbgn dia lain2...he he...dah boleh join mia ni..kelab gigil...he he he...tapi mia 2 3 hari mcm merajuk dan malas nak main2 kat umah sebab 2 3 hari ni dia dah kena hntr kat umah bbstter baru.kat umah bbtter tido, balik pun tido, tido dan tido,...hu hu hu...dia marah kat sitilah tu...hu hu hu...

salzahari said...

tahniah! bestnya...bila Aliah nak jln ni,dah 13bln. tapi sekrg makin galak bertatih.hopefully soon lah!

Mummy HnH@arnie said...

mi, pasnih ko kena trouble-shoot videocam tue plak... teleng haa kepala nak tgk gambar tue... kekeke...

faisyura said...

wahhhh pandainyeee dia dah jalan! congrats sufia... terer ah tak crawling terus walking.. pasni ajak umi jogging... heheh tak pun terus runninggggg.. wohooo...

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu--> Makasih banyak yer!

MrsH--> takpe2 slow2 lama2 jalan ler tuh..Syaura lak yang over excited tgk adiknya jalan..abg myra pon mesti excited bila myra jalan nanti..

Dhia--> takpelah penat mengejar dari penat tatih dia..sakit pinggang asyik tunduk je..=D

::Umi Sufira:: said...

Wani--> Aku kalu boleh pon malas nak ajar dia tatih..sakit pinggang asyik tunduk je..masalahnya meragam kalu kita tak layan..siap tarik2 tangan..aku amik turn gilir2 ngan hubby..lenguh beb!

Fara--> Sabar..and tunggu..=D

Lia--> Betullah! Kekadang kakk Syaura siap pimpin tolong tatih..kekeke..

::Umi Sufira:: said...

Mirah--> Dah puas melayan bertatih..lepas nih layan berjalan pulak..kekeke.=D

Shais--> Dah siap sedia dah ni nak mengejar..=D

Siti--> Kelab gigil?hehehe..eh siannya Mia! kenapa tukar baby sitter.agaknya belum serasi ngan babysitter baru..tu yg merajuk..sian Mia!

::Umi Sufira:: said...

Sal--> Tak lama lagi jalan ler tuh...=D

Aru--> Memang saje nak bagi yang tengok tuh teleng..kihkih.. harusnya aku trobleshoot camne nak bagi tegak itu gambar..

Baid--> Itulah Baid suka suki dia je skip terus jalan..ikutlah nak..asal kan bahagia..kekeke..=D

Fid said...

menggigil pun gigil laaa
asalkan berani! hehe...

::Umi Sufira:: said...

Kak Fid--> Gigil tu yang mahal tuh!=D