First step without support~~

Sunday, November 9, 2008

Her first step without support @ 11 months 1 week old *yeay!*. Please just ignore the mess of her hair.

10 comments:

wani said...

waa.. cepat jugak la anak ko berjalan.. imran, dah setahun baru boleh jalan sikit2.. kene tolak dgn kakak sikit, jatuh la dia.. tuhpun, if pakaikan kasut or pakaikan baju sejuk, memang tak berjalan la dia.. sbb tak pandai seimbang.. tuh dia tak berani jalan tuh.. kalu nak tgk dia merangkak lagi time2 cam ni, pakaikan kasut, terus tak berkaki la jawabnye.. aku lum try lagi bagi dia jalan kat outside, baru dalam rumah je.. backyard belakang, simen.. takut luka.. nak carik rumput sini eei, banyak najis..huahauhau

Mummy HnH@arnie said...

Congrats Sufia!!! Cepatnya dah jalan... Nie mesti renshuu dgn penuh isshoukenmei nie...

Btw, nnt bapak Hannah balek, auntie nak bwk pi taman gak laa... Test-power (tatih) kat sana... :p

faisyura said...

wow weee... congrates sufiaaa... pasni ari2 demand umi bwk g jalan ek... hehehe

::Umi Sufira:: said...

Hi all-->hehe usah terpedaya! Sufia baru jalan 2, 3 langkah jatuh..tu je..belum jalam beriya2 lagi...

Wani--> Yelah kalu pakaikan baju sejuk kan tebal..susah nak imbangkan badan tuh...comelnya imran pakaikan kasut terus merangkak..kekeke..psst aku pernah dengar lambat jalan lambat sikit imran dapat adik..dulu aisyah mesti cepat jalan ek?

Aru-->Tang merangkak langsung tak nampak usaha...tapi time jalan ni memang bersungguh2 kalah syaura masa kecik dulu..Haa..nanti ayah dia dah balik, bawak pi taman..memang hannah suka..siaplah mak ayah le yang tak tahan..boleh sakit pinggang dibuatnya..kekeke..

Baid-->Usah terpedaya keke..ni jalan jatuh lagi ler..belum terror pon..cuma without support je=D

Siti @ nurie said...

hai umi...mia tak pandai jalan lgi...tapi kalau kita pegang tangan dia sebalh, mmg dah laju....bab dia mengukur dinding, jgn citerlag...mmg dah jauh dia mengukur...tapi kkdg bila peratikan dia main sesorang, dia try cangkung, then try angkat punggung nak berdiri..tapi tak berjaya...agaknya sebab tembam sgtlah tang tu...he he he...cuma dia mmg rajin nak berjln..kekdg kena layan dia berjalan dulu, baru boleh ngemas ngn masak..tapi yg bestnyer, bila dia nak pent, malamnya mesti dia "pengsan" sebab dah penat sgt...he he he...

::Umi Sufira:: said...

Siti,hehehe....setuju sangt ngan Siti..Mimi memang perasan sangat kalu dia jalan beria2 siang tuh malam mesti dia tido nyenyak...mak nya apa lagi nyenyak sekali la kan...penat sangat ler tuh..kkeke..tapi Mia pon dah tak brapa lama dah tuh...Sufia pon bukan pandai jalan pon..menapak 2,3 kali jatuh...nanti letaklah gambar aksi2 aktif Mia kat blog Siti..boleh tengok si comel Mia dan aksinya!

Siti @ nurie said...

lmbt cktlah part yang nak letak gmbr tu...sebab semua kat phone hubby..nak kena tunggu dia bluetooth kat ct baru boleh updatekan...ha...smlm dia dah mula berjalan...w,pun baru 5 6 langkah...tapi still mengigil satu badan..ha ha ha...dan yang geram sesgt, bila ct ajak tatih ngn ct dia buat derk je..langsung tak nak diri...tapi bila ayah dia yang ajak, automatik dia akan berdiri dan nak jalan...eee mcm nak gigit je pipi dia..geram,...

::Umi Sufira:: said...

CT, tang menggigil satu badan tu samalah Sufia pon..kekeke..kelakar menengoknya..ala kita kecik2 dolu2 pon macam tuh gelakkan bebudak nih..kesian depa...Loh untung sangatlah CT takyah susah nak tatih..hubby CT kenalah pulun bagai nak rak nih...sakit pinggang dibuatnya...=D

Siti @ nurie said...

he he he,...memang pun...kena lak hubby siti ni (sorry, kkdg guna ct,kkdg guna siti)....tinggi orangnyer..so, patah pinggang gak lah dia melayan anak dara dia tu...hubby siap ckp, manalah ayah tak makin kurus, ibu makin gemuk..ibu duduk je, ayah yang kena teman mia jalan...he he he..nasiblah..kata anak ayah kan...hu hu hu

::Umi Sufira:: said...

CT ke Siti ke bunyinya sama je tuh...dua dua pon boleh kan kan..takpelah CT dah alang2 anak ayah, penat pon biarlah ayah extra penat..mak relax habis..barulah adil..boleh gitu?kekeke..=D