Main Kutu~~

Friday, November 28, 2008

Kutu yang dimaksudkan di sini bukanlah kutu rambut makan darah yang bermastautin di rambut tuh ye ladies and gentlemen tapi kutu yang terbabit ialah main kutu duit bayar bulan2 and then bila kena kat turn kita, kita dapat duit...hihihi..

Dengan ini aku nak menyatakan di sini bahawa hari ni bukan aku dapat duit kutu or turn aku dapat duit kutu tetapi aku telah habis bayar untuk keseluruhan kutu2 yang aku main..yabedabedu~~hihihi...Idakler banyak jumlah bayarannya setiap bulan cuma RM400 saje (saje!??) tapi sebab gaji yang tak besar mana nih terasa jugaklah bayar 400 sebulan tuh...padanla ngan muka aku kan sape suruh menggatal (kat Sabah ada nama tempat menggatal rasanya) nak main sampai 2 kepala kan..kalu satu kepala tuh RM200 je tak terasa sangat..

Pulak tuh tempoh nya setahun..satahun yer bermula dari January 2008 harituh...berchenta sungguh nak tunggu setahun...sudahla tuh aku dapat turn kat tengah2 tahun by the time duit yang aku dapat dah habis aku dok terhegeh2 membayarnya lagi...
Duit dah habis?? tulah ek time dapat kutu tuh pulak macam2 yang terjadi...duit yang asal2nya nak simpan konon tuh mulalah melencong ke sana dan ke sini....hihi..

So dengan krisis economy yang melada nih, plus aku rasa tak berbaloi aku main kutu sebab aku jenis tak tahan dengan godaan duit sedepuk di depan mata plus aku nak belajar simpan duit sendiri (konon...) dengan ini aku tidak mahu lagi main kutu di tahun hadapan..mintak maaf kepada kawan2 kutu sebab korang dah kurang satu orang hihihi...

You all minat main kutu or pernah main kutu??!!hinss hinss hinns...

12 comments:

aFkaR'z said...

i likeeeeeeeee...
ajar kita simpan duit secara tertib!!

sayangibu said...

kat skolah mcm2 kutu ada..kutu tupperware..kutu duit jek dah bp group. intan join kutu t'ware RM20 sbln,dpt 200 beli set t'ware. pastu satu lg kutu duit..100 sbln je

salzahari said...

kat forum melayu> kelab ibu breastfeeding, depa buat kutu beli breastpump! how sweet....

::Umi Sufira:: said...

afkar'z--> memang best dapat simpan duit..tapi bila dapat sedepuk tuh mulalah tak jadi simpan..hihi

Sayangibu--> wah wah kat sekolah lagi galak orang main kutu yek..macam2 jenis kutu ada..hihi..kutu tupperware tu mcm menarik je..

Sal--> perasan gak diaorang buat kutu b.pump..bagus kan!

sayangibu said...

mmg menarik mimi..kutu t'ware tulah yg plg efisyen skali ku rasa..yelah kalo nk kuor duit skali 200 beli t'ware kan cam syg je.stakat nih da 2 set ibu kumpul.thn dpn smbg lg...ha..thn dpn main undi duit lg,kali ni target nak guna utk wat langsir.siap cop dpt bln 5,b4 raya blh tempah langsir..hahahaaa

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu--> Betullah kan..tang tupperware tu RM20 je kan sebulan mesti tak terasa sgt..pastuh nampak hasilnya bila tupperware idaman dalam tgn..mimi pernah main kutuRM10 sebulan beli handbag..kakaka..layan jelah..main suka2..ada lagi handbag tuh sampai skarang!=D

Shais said...

mimi....kalo dapat duit awal tu yang rasa sakit sikit...cepat habis...sapa yang dapat last ..awal-awal jer sakit pastu enjoy..hehehe.

::Umi Sufira:: said...

Shais--> betul3!!!setuju sgt..mimi dpt tgh2 harituh..kira awal jugakler kan...duit dah habis tp dok byr lagi bulan2..tu yang sakit tuh...kikiki..lenkali main mintak last ler!

lia said...

lia sgt suka main kutu + ketagih main kutu sejak 1tahun sblm kawen, yela nk pakai duit byk, itu je la cara terpikir... till now mmg xpenah putus main kutu...

tp.. err tiap kali dpt, cepat jer abis nyer... uhuks...

::Umi Sufira:: said...

Lia--> ahaks tang ketagih tu yang tak tahan tuh..tulah syoknya time dapat tuh kan..tapi bila duit dah sedepuk tuh cepat ajer habisnya..=D

mamaDhea said...

mimi,
aku masa keje kt site ofis projek seagate thn lepas ade gak main kutu nih.. tp tak ramai laa, dlm 7org camtu.. kebetulan time dpt duit tu mmg aku byk benda nk kena settle.. at least membantu jugak laa kan..

::Umi Sufira:: said...

Sha--> Betul tuh! Dia time2 dapat duit kutu tuh, time tulah ada je halnya...memnag membantu sesangat la...cuma time nak bayar balance tuh terasa..sebab duit yang kita bayar tuh dah habis..:P