Aren't they similar??

Monday, November 24, 2008

Nilah dua orang puteri aku, left side Syaura Syauqina @ 1 (4 years ago) , and right side Sufia Firzana @ nearly 1....dah adik beradik kan..somehow they look similar...especially at their smile..right?!!



BTW, as abi is complaining that none of his photo in my blog (actually have some only that he did not noticed huh), so I am so 'gabik' to put our family photo in this post..hihihi...

22 comments:

sayangibu said...

ahaaa..samalah mimi...senyum yg sama..so, auntie intan wish both of them..a very sweet happy birthday,syaura & sufiya..jadi anak2 yg bijak & soleh ya...

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu--> hehehe...adik beradikkan camne pon rupa tuh lain tapi iras tuh ada..hehe..tomorrow ada satu lagi post untuk birthday Syaura! BTW, thanks for the wish..=D

ojasamid said...

tu lah mi, masa aku baca entry ko yg bubuh gambo sufia sengih nampak gigi tuh kan hati aku dok kata mmg sebijik mcm syaura lah. hehe.adik bradik nih lain mcm mana pon akan tetap ada part yg samer..(dah mak ayah samer kan..ahaks)

::Umi Sufira:: said...

Oja--> Wah ko lagi hebat! Letak gambar Sufia sengih dah leh nampak yek!kikiki...Iras tang sengih tuh yang mahal tuh!ehhe!! BTW, lewat ko tido yek...=P

Mrs. H said...

mcm adik kembar.. hepi besday syaura.. noti2 nehi he ya.. :)

::Umi Sufira:: said...

Mrs. H--> Ya ka macam kembar???!!! (macam tak percaya sambil berkali2 tengok gambar tu balik)hihihi...

faisyura said...

roza, memang same lah muke puteri2 ko ni... hahah esok besar ko suh diorg teka lah mane satu gmbr diorg masing masing mase kecik... ;P gerenti kompius hahah...

wani said...

style rambut sufira pun sama mcm syaura tuh... bertocang dua.. ke nenek yang buat?

::Umi Sufira:: said...

Baid--> Malam tadi dah test Syaura still boleh beza lagi mana satu adik mana satu dia..dah besar kang taktau ler..

Wani--> Part tocang2 rambut budak nih takde sape lah yang paling expert melainkan aku kat umah tuh..kikiki...

CapT said...

eh.. same laa.. chumil.. aku sgt geram dgn tocang mocang dan gaun kembang2.. usaha akan dlm apa jua bentuk utk pastikan second one girl.. hikhikhik

::Umi Sufira:: said...

Capt--> Aku doakan ko berjaya mendapat target baby girl untuk second baby bebeh!tapi ko kena ingat kita hanya merancang...kalu tak dapat baby girl ko jangan kecewa sakan lak nanti..hihihi..

CapT said...

takpe.. aku akan berusaha + doa..segala tips akan aku praktikkan..hehehe.. mintak2 berjaya..dpt boy pon xpe.. leh kawan dgn abg die.. mcm MIL aku.. 5 lelaki berderet 1 or 2 thn sorg.. yg ke 6 br girl.. aku kagum giler dgn ketabahan die..

Me_Bee N Kids said...

Ha a lar Mimi ...Tang sengih tuh same jekk *wink* ..Kekadang seronot kan tengok gambo bebudak nih masa kecik2 ...

::Umi Sufira:: said...

Capt--> Aku lak nak berusaha dapat boy lak lepas nih..tapi klau terdapat girl jugak nak wat camne kan...3 dah cukup kot aku! Meh share ngan aku tips nak dapat boy meh!:P

Mamaliena--> Itulah dok korek2 gambar depa semalam..tengok2 eh ada pulak yang sama nih!kikiki..

CapT said...

mimie.. aku yg 1st aku "bedal" jekk.. hehehe.. sbb x kesah kan boy ke girl utk 1st one.. hehehe.. 3org? ko pon same la target cam aku.. mcm ngam2 gitu 3org utk zaman milenium nih kan? hehehe

::Umi Sufira:: said...

Capt--> Cukuplah kot 3 orang..aku takut aku yang tak berbawak nanti..hihi..=DKalu boleh by umur 30 dah nak cut-off nih..ehhe!

CapT said...

mimie.. mude remaja lagik ko dah cut off.. cepat dpt cucu nanti.. hehehe.. eh? apsal mcm kite jekk dok ngadap blog nih? ngomen pi balik pi balik.. nmpk sgt aku pemalas.. x buat keje.. hahahaha

::Umi Sufira:: said...

Capt--> Aku mengalu2kan ko memeriahkan komentar blog aku ini..hihihi..kerja tuh ada..blogging nih part time yo..sambil2 kata orang tua..hihi..

CapT said...

aku nih bkn kira nyambil dah.. mcm kerja tetap aku laks.. hahaha.. keja kurengg lately.. customer mostly semua da dpt kad baru.. so.. mcm kureng laa.. bos aku baru jerit.. "ok.. pas lunch xtvt bebas.." apa lagik cucuk bintang la kami.. hahahaha

::Umi Sufira:: said...

Capt--> Ni dah macam YM dah ni..kikiki...BTW, nak mengucapkan terima kasih byk kat ko sebab rajin menjenguk ke blog aku nih..*terharu mode*

CapT said...

sejak kecimpung di dunia blogging nih.. aku jadik gian laks.. nak pulak jumpe kawan alam maya mcm ko.. sekapla.. ok la tuh.. nanti nk turun JB leh jupe ko.. aku winduu kat UTM nih.. dlm plan next xtvt turun JB

::Umi Sufira:: said...

Capt--> Okeh beb! Kalu ko turun JB sound aku yek! Boleh kita jumapa jumpaan..=D