::Isteri Sentiasa Dara::

Monday, November 3, 2008

Selama nih kita dok sibukkan jaga kecantikan luaran je kan...pakai cream pelembab itulah, pencuci muka inilah, makan supplements itu dan ini dan segala bagai...Aku personally pon tak pernah teringat or nak doa..."Ya Allah sentiasa cantikkanlah aku""Ya Allah kekalkan lah aku macam perawan" etc....hehehe...until aku dapat email pasal doa kat bawah ni taww!! Aku rasa kita sama2 amalkan InsyaAllah sentiasa 'dara' u..ingatan untuk diri sendiri juga yang belum amalkan lagi nih..mana tau nerkesan kan..awet muda jek sampai ke tua..ahaks!

Petua dari Dr. Fatimah Az-Zahra

Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.("Abqaro" ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.


Caranya:Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:
(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,
(56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara(yang tidak pernah disentuh),
(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,
(56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

P/S: Sesiapa yang rajin check Al-quran..betul tak ayat nih? kalu salah habaq mai na...

Friends--> Ayat telah dikompemkan dengan tafsir Al-quran..memang betul (thanks to Mamaadib)..Marilah sama2 amalkan..peace;P

6 comments:

Mummy HnH@arnie said...

Wah, bagus sungguh infosharing nie... Tenkiu! :)

::Umi Sufira:: said...

Sharing is caring=D

MAMA ADIB said...

i asked my pren to check it.. dia rajin mengaji tiap jumaat kat opis..

ni dia punya reply
"tak yah tunggu friday ju,
ida dah semak dan dah dapat email mengenai ayat ni..
betul dah semak dalam tafsir...elok untuk diamalkan.."


umi sufira
kita copy paste and letak kat blog kita yea...tq

::Umi Sufira:: said...

Ohh mamadib trima kasih sebab dah checkkan ayat ini...Meh kita sama2 amalkan...:)

Fara said...

thanks mimi share info ni...kena start amalkan :)

::Umi Sufira:: said...

Fara, welkam dear!