Masyemm~~

Sunday, November 9, 2008

Sufia belajar berjalan, bukan Sufia je peluh. Umi pon berpeluh sekali..panaaasss!!

Sufia, memang kuat berpeluh! Tak pernah tersangka okiee sebab masa baru2 lahir dulu lain pesennya...Dulu, masa 1~3bulan memang asyik berselimut berselibung je kerjanya..sebabnya takleh lepa sikit...terselak je selimut sikit2 tersedu..sikit2 tersedu...sejuk ke ek?! Mmmm taktaulah..tapi memang kronik...kalu bawak masuk kawasan berair-con (monthly check-up contohnya) memang siaplah dengan baju lengan panjang, selimut, topi..sumalah kena pakai..kalu tak sedu jugaklah jawabnya....Yang lawaknya siang2 hari pon kena berselimut segala..sebab masalah sedu nya yang agak kronik ittew...ubatnya cuma bagi nenen jelah kan..abih kalu dah kerap sgt nenek naik muntah pulak sebab overload..cuma kalu memang cuaca betul2 panas baru dia nampak berpeluh2 hehe...

Macam ginilah berselimut hari2 masa new born dulu

Tapi tak disangka2 lepas je umur 3 bulan Sufia tukar pesen baru lak...KUAT PELUH!Sungguh! Masuk kereta (air-con)..orang lain sejuk dia berpeluh, malam hari orang semua berselimut pon dia berpeluh. kalau tengahari usah nak cerita lah...Dahla tuh, area kepala dulu yang basah bagai nak rak..kekeke...lencun habis suma rambut2...kalau pakai cadar kaler gelap memang berbentukla bulat basah kat area kepala tuh nampak kat cadar..time paling kuat dia berpeluh of course kalu tengahari and then tengah nenen....kekadang tuh lawak jugak mengenangkannnya ...kipas kat bilik aku ada 2 okiee...melayankan peluh si Sufia nih...ruam pon rajinlah menyinggah kat badan dia...

So apa yang aku terpaksa buat, selain memakaikan baju yang serap peluh siang hari mesti pakai baju pendek2 je biar masuk angin..malam hari no selimut for her..kalu memang dah sejuk sangat (hujan etc) baru pakaikan..tu pon dia berpeluh gak..kekeke...

So bangun pagi cuba cium Sufia..huhu..memang MASYEMM! Masam boleh tahan...tapi tulah kan masam baby nih, macammana masam pun suka je kita nak menciumnya..hehe...makin rasa nak cium dia berkali2..kekadang tuh boleh rindu lak bau masam Sufia..kihkihkih...Adik, biarpon adik kuat peluh and masam ummi tetap sayang adik..OK!=D

9 comments:

Mrs. H said...

Betul tu.. kekadang mcm addicted lak ngan kemasaman baby.. hehehe

::Umi Sufira:: said...

Mrs. H, kekadang tuh siap 'terngiang-ngiang' lagi baunya kan..kekeke..

Fid said...

saya suka bau masam baby saya! masam tapi harum...

Mummy HnH@arnie said...

Anakku, Hakim yg kuat berpeluh... Dari dlm hari lagi... Sampaikan bantal dia bertukar kaler (kelabu asap), dan aku buang jer, tak turun kan kat Hannah...

'Baby' Hakim cuma wangi dlm 5-10 minit lps mandi... ekkeke... seb baik, bile besar dah ok :p

Me_Bee N Kids said...

Anak akak pun kuat berpeluh ..Esp yang 2nd ..Hari tuh oler kerna cepat sgt 'masam' , rambutnye dikojekan , jadik sebijik cam papanye ...:)

::Umi Sufira:: said...

Kak Fid-->Betullah! Lagi masam lagi suka nak cium..=D

Aru-->Hakim kuat peluh jugak yek?!tang bantal tu setuju betullah! Bantal Sufia pon dah brapa kali tukar..masyemm!!Hopefully besar sikit hilangla kuat peluh sufia tuh...

Mamaliena--> Tulah kalu rambut panjang kuat peluh kita pulak yang rimas tengokkannya ek..kekeke=D

mirah said...

masam pun wangi kan.. :)

Zety Zin said...

imran dan irma pun dua2 kuat berpeluh. huhu.

::Umi Sufira:: said...

Mirah--> betol!!

Zety--> kuat berpeluh maybe equal tu healthy=D