Korang suka tak??~~

Friday, November 7, 2008

Aku suka kata2 kat bawah ni..setiap kali aku baca alwaizz rasa sayu je hati..taktau nape...
Betapa berharganya nilai diri seorang wanita(isteri) tu di sisi lelaki(suami)...
kan kan kan....


Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Bukan dicipta dari kepala ke kaki, juga bukan dari tapak kaki.
Dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir kepada kamu(lelaki) ,
lengan lelaki dicipta untuk melindungi,
dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.

P/S: Teringat semalam kat MHI, kes 5 orang abang rogol adik kandung sendiri secara berterusan sampai 5 tahun....dimana konsep melindungi di situ..hmm..

2 comments:

wani said...

roza...teringat ayat-ayat cinta yang ko tuliskan itu... ayat itu merupakan first gift between me and HB masa mula2 nak kenal tuh, .. siap dia kasi n scroll ada reben lagi.. huahaua...tuh membuatkan hati terdetik utk goes further the relationship...huahua

::Umi Sufira:: said...

Wah wani, such a sweet memories behind those words ya! Terus cair hati wani ehhe....Alhamdulillah dipanjangkan jodoh sampai pelamin.. Aku walaupun takde pape sweet memory tetap jugak suka ayat2 cinta ittew!!