Babies @ Kenduri Kawin~~

Sunday, November 30, 2008

Harini hari Ahad, aku meluangkan masa menghadiri one of my cousins wedding ceremony.... bila2 ingat2 balik since Sufia lahir inilah kali pertama mengahadiri majlis perkahwinan saudara terdekat yang mana memerlukan aku stay di rumah pengantin pada waktu yang agak lama..kalu majlis perkahwinan member biasanya just datang makan, tengok pengantin sat and then balik kan....So awal pagi lagi dah datang dengan baju lawa kononnya stay di situ sampai ke petang tunggu pengantin bersanding and tolong sesikit mana yang patut...



Dengan orang ramai berkunjung silih berganti, rumah yang berbahang panas sebab cuaca n orang yang ramai, bising suara orang berbual and budak2 berlari2, membuatkan aku terpikir walla kalau bawak baby especially yang umur 1~4bulan and kena stay lama2 boleh meragam baby dibuatnya...nak tido susah n rengsa sebab panas n so on...lagi2 kalau baby yang tido buai...mana nak bukak buainya lagi...



Usahkan baby, Sufia yang dah setahun tu pon punyalah payah nak tidokan...kalau normal schedule dia akan tido pagi sekali (around 10am to 12) and petang sekali (around 230pm to 4pm) no boleh pulak dia tido sekali je..tu pon sekejap..and yang jadi tilamnya peha aku nilah...ngempengkan bawah kipas sambil enjut2 peha sampai tetido...walla lenguhnya peha tu Allah saje yang tahu..huhuu.. tido pon bukan lama cuma setengah jam...


*Aksi tidur Sufia dan muka ummi yang penat*

So apa pulak yang Sufia sibukkan balance waktu selain waktu tido nya itu...hahha..ni lagi satu benda yang memenatkan aku..dia sibuk berjalan di celah2 orang yang ramai tuh ke sana ke mari..lagi2 kalu nampak pintu..sibuklah pulak nak keluar..nasib baik ada dua orang my sis yang membantu mengejar Sufia..huhu..Aksi berjalan tanpa penat nya seperti di bawah ini..

video
Keseluruhannya, both baby and mummy sangat2 penat... tapi happy dapat berkumpul saudara mara...
BTW, Selamat Pengantin Baru buat Nurul and Bart=D

10 comments:

OTAKU-chan said...

you have a very cute kid!

sayangibu said...

mmg penat kan bwk baby p kenduri. dah laaa kite nih x dpt nak sibuk2 nolong. musim cuti ni byk pulak sdare kawen,tp hanya dpt dtg & duduk sj menjaga anak2ku yg kecik ittew...erkkk

mirah said...

alahai kena enjut atas peha. kalau mirah 10 min je blh tahan kot.. huhu
oh ya, khadijah skrg pesen baru dia nak tidur, kena bf sambil kita berdiri. Buleh gitu?? Dgn berat skrg mampu lah ummi kendong lagi, jap lagi dah tembam, tak tahu lah tu.. huhu juga..

::Umi Sufira:: said...

Otaku-chan--> Thanks for dropped by!

Sayangibu--> Memang penat kan..lak tuh bukan membantu sangat si tuan rumah sebab dok sibukkan si kecik dengan harapan tuan rumah memahami..hihi..

Mirah--> Enjut2 kat peha sampai dia tertido je...sambil2 tuh ngempengkan..hihi..bila dah tido tuh diamkan aje atas peha..sampai naik kebas kaki dibuatnya..hihi..wah khadijah nak ngempeng sambil berdiri?kihkih..dok membayangkan ni..

Mummy HnH@arnie said...

comelnya sufia-chan jalan terkedek2 tue.. ;)

seb baik ko ader 2 org PA mi.. kalu dak, pengsan gak nak melayan kat kenduri kendara mcm tue...

::Umi Sufira:: said...

Aru--> Betul tuh! nasib baik ada adik aku 2 org...

BTW, kalu ko tengok dia bejalan dengan pakai CD lagi terkedek2..hihihi

mirah said...

mimi, bayangkan lah kalau boleh.. haha..
kalau ada org dtg umah, terpaksa lah angkut wat masuk bilik. Tp dia tak sepanjang masa mcm tu, ada time2 je. Kalau tak dia minum biasa je baring ats peha..

::Umi Sufira:: said...

Mirah--> Tulah membayangkan ler nih.hihihi.. tulah budak2 nih kan... layankan jelah mirah..tak lama lagi kang tukar arah pesen lain pulak tuh!=D

faisyura said...

sufiaaa dah teror lah jalan... ;) pasni amik video dia lari lak roza.. go sufia goo..

::Umi Sufira:: said...

Baid, hehehe...nak tunggu dia lari tuh lambat lagi la kot...=D