Goodbye Mr. Walker!

Monday, December 1, 2008

* Sufia 8months in Mr. Walker*


It's time to say goodbye to our 'Sweet Cherry' walker yang sangat berjasa to both Syaura and Sufia. Untuk pengetahuan semua walker ini adalah walker turun temurun yang diangkut kemana2 saje kami berpindah randah and telah pon berusia 4 tahun setengah tetapi malangnya tidah dapat diturunkan ke bakal adik Sufia kelak.....
Walker ini bukan sahaja hendak dipisahkan dari Sufia saje tapi akan mendapat tuan punya yang baru iaitu apek collect barangan terpakai (beli besi buruk, tin, plastik, and apa2 lain yg terpakai)..

Kenapa?walker ini akan dibuang atas sebab2 di bawah:

1) Sufia sudah tidak menggigil2 berjalan lagi tapi sudah berjalan laju dan TIDAK mahu langsung duduk di walker

2) Walker ini sebenarnya sudah boro-boro bak kata japanese, kalu bahasa melayunya apa yek..sudah tidak kukuh lagi akibat pemakaian ganas adik Sufia..satu tayarnya sudah tercabut and ada error ketika menggerakkannya..mana taknya kalu memandu walker tuh habis meja, dinding, pasu etc dilanggarnya termasuk kaki2 penghuni umah tuh tanpa belas kasihan..(sakit woo!)

3) Ketika banjir 2 tahun lepas, walker ini salah satu barang yang terendam menyebabkan seatnya sangt comot walaupon telah cuba dicuci dengan bersih...

Huhu..thanks a lot to Mr. Walker..takpelah kalau ada rezeki dapat baby lagi bolehla beli walker lain...itupun kesian sangat ngan Sufia sebab dok bersabar dengan Mr. Walker Kakak Syaura ni...


P/S: Sumgguh salute dengan parents yang berjaya menggunakan walker turun temurun untuk anak2nya sampai ke beberapa generasi..hihi..

13 comments:

salzahari said...

ooh..tau tak teori pakai walker baby lmbt berjln? sal tak berapa percaya..depends. budak kalau anak k2 dan setsrunya/ boy,mmg cepat kot tapi kalau anak 1st dan girl, mmg agak lmbt! that goes the same with Aliah..

faisyura said...

wahhh walker turun temurun ye.. lame jugak bertahan ek.. aku dah turun kan walker zaim ke sepupu dia, hafiy.. zaim pakai pun kejap je 3 bulan cmtu.. nak simpan kt umah pun tade tempat sgt.. so let go je lah.. kalo tak bleh jugak aku simpan utk adik zaim nanti... adik zaim oo adik zaim... bile ni.. hahha...

::Umi Sufira:: said...

Sal--> Takde pernah dengar lak kalu pakai walker baby lambat jalan..BTW, Sufia pakai je walker tapi by 11mos 2w dia dah berjalan dah..lain baby kan lain milestones nyer..anak saya yang sulung pon lambat jalannya..hihi..dun worry dear!

Baid--> kalu boleh nak turunkan sampai adik Sufia tapi dah naik ranap dikerjakan Sufia..hihi.. takpe Baid adik Zaim karang ko belikan yang baru..bila tu baid?hihii..

sayangibu said...

mimi...xpe laaa..utk adik2nya sok,beli baru jer...hehehee..Aina & Ainin x de walker taww..bukan pe,saje x belikan sbb umah dah penuh perabot,cam x selesa utk derang menghentam guna walker pulak..hahahhaaa...kejam x statement ini???

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu--> Wah bagusnya...aina ngan ainin tak pakai walker yer?!!Jarang baby tak pakai walker taww..salute sama sayangibu nih..baby suma jalan naturally kan..

mamaDhea said...

mimi,
hadif pon guna walker dhea dlu.. skrg ni still ok.. ko bygkan laa dhea yg 14kg tu pulak yg dok lepak dlm walker tu instead of hadif.. kahkahkah..

alkisahnyer, dhea ni "still in state of denial" kots! sbb seme brg dia dlu kena pass pd hadif.. now, hadif tgh gigih belajar berdiri diatas kaki sendiri.. kahkahkah.. lg cpt lg bagus.. bole aku simpan terus walker tu dlm store... :D

::Umi Sufira:: said...

Sha--> Tulah kan kalu barang elok lagi turun kat adik jer...macam hardif ngan dhea rapat lagi banyak barang boleh turun kat si adik..baguslah kalu walker tuh masih elok lagi..boleh turun kat adik hardif lak..

Sufia naik walker ganas...langgar sana langgar dini dah patah satu tayar and alignment walker tuh dah lari..kesian lak kat bakal adik sufia kalu nak pakai yang ittew..hihi

Shais said...

simpan elok-elok walker tu nanti tak yah beli utk next baby.

::Umi Sufira:: said...

Shais--> Takleh nak simpan dah rosak dikerjakan Sufia..ikikiki..

sayangibu said...

Ye lah mimi,jln naturally...tapi lambat laa Aina jalan..1 thn 2 bln br leh jln. Ni gara-gara abahnya lah yang nak eksperimen kalo x pakai walker ok ke x. then kata dia..sama jek laa dgn org pakai walker..so conclusionnya ainin pon x yah walker..hahhahaa...bulih gitu...

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu--> Buleh2..hihi...maybe lagi bagus kan baby jalan naturally..kalu pikir2 balik zaman dolu2 pon mana ada pakai walker tapi elok je suma orang boleh jalan..hihihi..=D

sayangibu said...

ye btol mimi...kalo x leh jln gak,tu confirm bkn masalah walker...masalah lain tu okehh...

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu--> Betul betul!!