Disayangi Kerana Menyayangi~~

Wednesday, December 3, 2008


Post ini kes terharu pasal apa yang berlaku di rumah since dua hari lepas...hihihi.. Alkisahnya Sufia sejak menjak pandai berjalan nih...kalau aku balik kerja dia akan terkedek2 berjalan ke pintu sambil menyambut kepulangan aku and hubby...dah sampai kat kaki aku tuh nanti dia peluk kaki aku yoyooo sampai macam dah brapa lama tak jumpa..yang kesiannya oleh kerana diri pon tak brapa nak stabil kekadang time menerpa tuh siap terduduk lagi..hihihi..kesiannya..

Rasa macam alahai rindu sangat gamaknya kat aku kan....And then sejak 2 hari lepas Sufia dah pandai kiss..kalu kita cakap "Sufia, kiss ummi"..cepat2 dia rapatkan mulut dia ke muka aku...kekadang sambil ternganga habis basah mulut dia kena pipi..kihkih...tak brapa lama nanti dia kiss lagi...Ya Allah nikmatnya Allah saje yang tahu...Even budak sebesar Sufia yang baru setahun tuh pon tahu erti kasih dan sayang yang mana ummi abi sayang kat aku, aku sayang ummi dan abi jugak....kalu macam Syaura tuh tak amik pot sangat sebab dia dah besar and faham mana ummi mana abi....(kalu boleh tersnap gambar Sufia kiss nanti akan di upload di sini~ hihi)...

Balik kerja disambut dengan keriangan anak2 and ciuman tuh yang buatkan hilang suma rasa penat and tension kat tempat kerja kan..Well..kata2 disayangi kerana menyayangi nih sangat applicable dengan relation antara ibu dan anak..kan kan..

9 comments:

salzahari said...

yup..best n nikmat tau! Aliah pun suka menyeringai (mcm hantu lak), ala..sengeh2 nakal tu! menyeringai lps mengempeng atas dada/ main cium2 perut ...nakal...

sayangibu said...

btollah mimi kan...tak ada yang lebih indah lagi selain dari pengalaman menjadi seorang ibu/mama/mummy/emak nih...

Mummy HnH@arnie said...

yep, perkara yg buatkan aku tak sabar nak balek cepat tiap2 ptg ialah nak tengok diorang nyer "welcoming & smiling faces" tue... hilang segala penat..
Alhamdulillah! ;)

aFkaR'z said...

yeerrr yerr
indah nya balik keje di sambut anak2 di rumah...

camtu la gamaknya laki kita bila balik keje, buka pintu terus nampak muka binii yang tersenyum..

yer, mulai ari ni nak senyum bila hubby balik...

::Umi Sufira:: said...

Sal--> Alalala manjanya Aliah..=D

Sayangibu--> Itulah bersyukur sungguh dikurniakan nikmat merasa disayangi kerana menyayangi sebagai ibu..

Aru--> Betul3X "welcoming & smiling faces" tulah pengubat hati duka lara tension bagai..

Afkar'z--> betul jugak tuh..kita kena implement apa yang anak kita buat kat kita kat hubby lak kan..ehhehe..=D Guna same concept le tuh!

CT said...

mimi...terharunya baca kata2 hikmat tu...
ct pun sama la...everyday x sabar2 nak p taska anak...nak tgk how excited they are bila kite muncul depan pintu..especially humayraa..ehehehe

bab nak implement kat hubby tu..erk cane nak sambut hubby balik sbbnye sama2 balik...ehehehe

::Umi Sufira:: said...

CT, hihihi...memnag betul kan best kata2 hikmah tu..BTW, samalah kita..balik sama2 ngan hubby..cumanya bolehla senyum kot di kala masuk dalam kereta..hehe..

lia said...

smlm... borak2 dgn hubby otw umh bs, tetiba keluar cter amsyar, suddenly hubby jerit 'cepat2.. kita amik amsyar' keh3 bkn jer lia tp hubby pon xsabar tetiap hari nk jumpa dia...

bler amik jer.. tersengih2.. sgt comey..(isk rindu sama itu mamat)

::Umi Sufira:: said...

Lia, tulah yang mahal part dia tersengih2 menyambut mak abah dia balik tu kan...nikmat dari Nya..=D