Skip breakfast

Tuesday, December 23, 2008

Everytime bangun tido pagi2..aku mesti rasa lapar yang amat! Siap berkeroncong tak hengat...mungkin sebab Sufia kuat menyusu waktu malam... So aku jarang skip breakfast... My mom pulak jenis mesti nak sediakan breakfast pagi2..untuk dirinya sendiri jugak untuk anak2 nya yang bekerja..walhal dah banyak kali pesan, mak takyah susah payah buat breakfast kan..sian kat dia kelam kabut pagi2..tapi sebab my mom nak buat jugak, so kecik tapak tangan Stadium bukit Jalil ditadahkan..hihi...

Nak dijadikan cerita, pagi2 tu bukan sempat sangat pon nak breakfast sungguh2..sebab biasanya dapat menyiapkan diri on time je...730 ke 735 ke nak bertolak lagi 5 minit naik kereta baru sempat nak makan..tapi at least makan sikit tu pon OK gak dapat alas perut untuk makan kat cafe kilang pukul 930...lagi2 dapat minum secawan air panas pagi2 tuh....

Nak dijadikan cerita, kelmarin ter'skip' breakfast pagi prepared by my mom tuh! Sebab bangun lambat..memang tak sempat nak sarapan langsung...Sampai kilang, on je computer, kepala boleh rasa berpinar2...and takleh concentrate langsung nak wat kerja....sungguh! hilang konsentrasi... sampai nak menunggu pukul 930 tuh!Nampaknya aku memang takleh skip breakfast pagi2 tuh..lagi2 kalu layan reverse cycle sufia malam2 tuh..dolu2 boleh pulak...sebab dulu dok umah sendiri tidaklah sempat nak menyediakan sarapan pagi2..hikhikhik...

Some good tips to share, jangan skip breakfast sebab byk kebaikannya ambil breakfast nih...satu yang aku pernah dengar boleh panjangkan umur, and penyakit susah hinggap..Wallahualam..kalu skip lunch takpe..hihihi..

BTW, aku nih jenis tak skip makan..hihihi..pagi makan, tghari makan, malam pon makan.Pelahap ke aku nih? hihi..peace!:P

11 comments:

CapT said...

aku juga suka makan.. tp beza antara kita.. ko kurus bebb.. ceq gemoks!! hwaaaaaaaa

anaash said...

sama laa kita..suka makan..tapi apesal dia kurus ekk capt..ishhh..

salzahari said...

me too! tp kurus melidi jugak.... alahai! takleh skip apa2 pun, sbb bdn sng masuk angin nanti migrain pun dtg.

Me_Bee N Kids said...

Ala Mimi ..makan camne pun maintain kurus ...jeless ii !!Akak plak kalau terlebih makan ...nampak kekkanye kat pipi dulu :)

Mrs.NoeL KhairuLniZa said...

suka makan juga.. skrang x blh skip setiap sesi makan sbb nak maintain pengeluaran susu..

::Umi Sufira:: said...

Alamak! Dah jadik cerita pasal kurus lak:P sebenarnya nak crita pasal skip breakfast..kikiki...

faisyura said...

hahaah roza.. memang kalo kaitkan ko ngn makan ala-ala tak logic sbb badan ko menten.. aku bleh la cakap pasal makan.. hahah bukti yg sgt obvious.. kekeke..

Zyan said...

Umi..
sama la kita, saya pun jarang skip breakfast, leh menggangu tumpuan, lagipun my mother in law buat sarapan yang sedap, rugi jek kalau tak makan heheh..

::Umi Sufira:: said...

Baid--> hehehe...Idaklah begitu skali Baid..ko pon masih menten lagi..

Zyan--> betul2..kalu tak makan karang sangatlah rugi adanya kan kan!

lia said...

err... xpnh skip mkn n berat pon xpnh skip utk menaikkan jarum penimbang ha3...

::Umi Sufira:: said...

Lia--> hehehe...sempoi dan kelakar ayat penyatamu ittew!=D