Another 4 days to be SAHM~~

Saturday, December 20, 2008

4 hari lagi (tidak termasuk hari ini) akan menjadi Stay At Home Mom....What to do list as below:

1) Direct feeding, no pumping=> This activity, I'd been dreamt of since before...ha syoknya takyah pumping..rehat....concentrate on direct feeding je...takyah basuh pam basuh botol, takyah kopek cellotape, takyah tulis tarikh kat botol, lagi best..leh stimulate BM some more..Lagipon frozen EBM stock dah banyak (oh ini kata2 org malas)...syoknya!syoknya!LOL

2) Spend most precious time with Sufira=> Mandikan Sufia (kasi nenek rehat), layan Sufia main, ajar Syaura belajar, tido petang sama2, golek2 kat katil pagi2 sblom bangun ngan dua orang tuh, ajak pi taman petang2...ha..indahnya dunia..

3) Kemas apa2 yang tak sempat di kemas=> Gambar2 lama, dokumen2, lipatan baju yang dikala tak sempat susun cantik2 trus usmbat je...simpan baju Sufira yang dah kecik..waaa a lot of things to do...

4) Cooking, cooking n cooking=> Kasi nenek rehat, aku take over kerja memasak...kalu byk masa lebih ingat nak bake cake ler...cake coklat..yummy! Kalu jadik aku update di blog

5) Hantar hubby di depan pintu n sambut kepulangannya dari kerja=> Of course with senyuman...sebab hari2 gi kerja and balik kerja ngan hubby..camne nak hantar and sambut hubby depan pintu ye tak!

6) Blogging n blog hopping activity from home=> Owh mungkin tidak seaktif di tempat kerja di mana boleh melawat fav blogs satu hari sampai 2,3 kali tapi sekurang2nya tidak perlu rasa curi2 mau bukak blog..hihihi...

Owh, mungkin boleh tambah activity baca novel ke kalu sempat...Oh can't wait for another 4 days...

21 comments:

Fara said...

memang best pun :)

lelosani said...

syoknyeeeeeeee.......!!!!

wani said...

roza... pergi ke tgk konsert mawi? tak dapet aku nak tgk kat astro... tgk gambar kat web ajelee

Che Lin said...

mi, imi fumei...
ima no shigoto yamenno?
tteiuka, tenshoku?

Mrs.NoeL KhairuLniZa said...

wahhh best nya x yah keja..jaga anak kat rumah..buat keja2 surirumah... (dlm mimpi jelah)..

Mummy HnH@arnie said...

mi, nie permanent SAHM ker, temp ajer? Baper lame jadi SAHM nie?

*ergh, jeles2*

Our Dreams Of Life said...

wahhhh...berenti keje ke mimi?

Shais said...

betul ke dah nak jadi sahm??
saya dah banyak ketinggalan ttg mimi nie.

apa2 pun tahniah ...welcome to the club, pasti menyeronokkan...kena pandai mengisi masa yg terluang...

mirah said...

bestnya bunyi tu..
ni surirumah sementara je ke..
mcm tetiba je dgr ni, ke mirah tertinggal keretapi ni? huhu..

Me_Bee N Kids said...

Mimi ...

Temporary jadi SAHM ker ..?? Ker permanent ..konpius2 ..

Siti @ nurie said...

bestkan mimi...siti pun tunggu krismas ni dan terus gak jadi SAHM smpai monday next week ( awal muharram)...bestnyerrrrr.......

salzahari said...

i'll be joining u too Mimie! sampai 4th jan.2009! syoknya..tak sbr.

Ealyie said...

Mi, takde ym ke? ;P

mamaDhea said...

beb.. ops! hehe.. takpe eh..

saje je gatai nk tanye.. ko ni btol-btol nk jd SAHM ke? ;P

::Umi Sufira:: said...

Fara--> Nih tak sabar nih! Lagi 3 hari jek..

Ms. Lelo--> Syok sementara jek..hihi

Wani--> Aku tak tgk pon konsert Mawi..tak minat la aku lelagi ngan Mrs. Mawi tuh..hihi (jgn mare peminat Mawi)

::Umi Sufira:: said...

Che Nor--> Mada yamenia no!Shut down desu!

Mrs. Noel--> Saya pon 2 minggu je nih jadi SAHM=D

Aru--> Temporary only! Usah jeles..hihi..

K.Ina-->Idaklah K.ina..2 weeks only!

::Umi Sufira:: said...

Shais--> Hihi...saje wat suspens..2 weeks time je..

Mirah--> Ahaks! Mirah tak tetinggal keretapi lah..mimi yg baru bukak crita nih..

Mamaliena--> Temporary desu~

Siti--> Sekejap pon jadilah kan!

::Umi Sufira:: said...

Sal--> Haha jumpa gang sekapal nih! syok kan!

Ealyie-->Kita takde YM ler..Kalu ada pon kat company takleh buka..

Sya--> main2 jer...hikhik

salzahari said...

mimie, sal mmg amik cuti...hahha, sj nak rehat2 kononnya (rehat sgt ke dgn si kecik tuh:p)

herni said...

hi mimi~~welkam tu de klab wakaka...
herni dah 7 bulan jd SAHM~n d result is...? ku dah xnak keje...! ngeh3x...

sonot n best giler...pg nampak iman, tghr iman, ptg iman...n mlm of course ngan iman jua...ku berharap terus menjadi suri di rumah dan suri di hati suamiku...chewwah~~!!;)

::Umi Sufira:: said...

Sal--> Owh! saje2 amik cuti yer..best kan habiskan end year holiday ngan anak..

Herni--> Wah! Herni SAHM sepenuh masa yer!! Jeles sungguh! Patutla sempat bergiat aktif ngan online store ye..=D