Strawberry Shortcake on 6th anniversary!

Sunday, March 1, 2009

Alhamdulillah hari ini hari ulangtahun perkahwinan kami yang ke-6*yeay*...Syukur sangat ke hadrat Ilahi sebab jodoh kami masih panjang and semakin hari semakin serasi rasanya...6thn lps harini kami bernikah, esoknya kami bersanding...tahun nih ada permintaan pulak dari Mr. Hubby iaitu dia teringin makan Strawberry Shortcake buatan aku..isk isk...skali mintak tak alang2... Tapi takpe aku sahut cabaran tuh sebab katanya kalu menjadi ada hadiah yang istimewa...apalah tu ek..?!!*wink*

So nak dijadikan crita seminggu sblom nih aku dah sibuk google carik resipi paling senang untuk kek nih...konon nak paling senang last2 tertipu (sebenarnya aku yang tak reti sbb tak pernah buat kan)...kat resipi tuh dia kata gaul semua bahan sampai sebati...skali aku bakar tak naik langsung..uwaa...satu rumah gelakkan aku cakap aku buat kuih bingka!hangin satu badan dibuatnya....nasib baik abah makan sebab dia kata 'kuih bingka' aku tuh sedap...


Tak puas hati aku carik lagi resipi lain n aku adun lagi skali....taraaa....inilah hasilnya....
Sila abaikan kecomotan whipping cream nya yek...sebab aku pakai sweetened whipping cream yang instant..so macam cair n susah nak ratakan(alasan)..akan ku belajar pulak cara2nya...tapi kira Ok la kot untuk first timer..hehehe...memori pembuatannya sila rujuk di bawah...


Hadiah anniversary tahun nih, TV Plasma 32 inch...saje tempel sini supaya we all ingat bila beli ini TV...mula2 ingat nak dapatkan pair rings for both hubby n I, tapi kira2 balik baik beli something yang buleh diangkut kalu pindah rumah nanti....a bit late! I know..orang lain dah berzaman dah pakai this kind of TV..even bigger..hihi...

Last but not least, inilah gambar pasangan yang meraikan nih....semoga bahagia kekal hingga ke syurga Ya Allah!pssttt..baju tuh baju nikah aku 6thn yang lalu...saje pakai bagi refresh kenangan...hihihi....

*Pic taken by Syaura*

29 comments:

.:Hernee Nazir:. said...

To Mimi & Hubby.."Happy 6th Anniversary" semoga ikatan berkekalan hingga akhir hayat..dan semoga menjadi ibu n ayah yg soleh dan solehah disamping puteri2 dan bkl2 putera tersyg (ade mkna ni).. fuhhh..ayat skema abis..hehehe

Mrs Noba said...

congratulations!
happy anniversary...
semoga Allah merahmati both of you :)

Yan said...

happy anniversary nyah! may all the good things happen to both of you..

Mummy Dasy said...

congrats... happy 6th anniversary... slurpp strawberry tu menggoda...pndi syaura amik pic makpak nye...

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Trima kasih di atas ucapan skema mu ituh...kekeke..alamak macam ramai je lagi putra2 putri2 lps ni bunyiknya tuh..:P

Mrs Noba--> Thanks!Amin~

Cik Yan--> Makasih byk..amin~

Mummy Dasy--> Thanks jugak..adoi berpeluh nak membuatnya tuh!

rizza said...

tahniah!!


jadik ye kek awak tu ...syabas!!!

Azure said...

wah, tahniah! dah 6 tahun dah..alhamdulillah

eh, hadiah kawen kite sama la...saya pun masuk 7 thn kawen thn ni, dapat tv lcd 32" gak..hehehe

::Umi Sufira:: said...

Rizza--> makasih! Adoila berchenta membuatnya..kekeke...=D

::Umi Sufira:: said...

Azure--> Eh iye ke??kekeke...kebetulan kan...bila anniversary tuh? dah lepas ke?

Fara said...

congrats kak n hubby...smga kekal bahagia ke hujung nyawa:)

Mrs NoeL KHairuLniZa said...

hepi anniversary... muah...semoga berpanjangan jodoh ke akhir hayat..

::Umi Sufira:: said...

Fara, As--> Thanks a lot n amin~

sayangibu said...

happy anniversary both of you!!! Semoga kekal aman bahagia hingga ke akhir hayat...Wahhh, dah 6 thn yer.. bestnyaaa...
btw..kek itu sangat menawan qalbu.. ;p

necchan said...

sama2 sudah 6tahun kiter ye mie..diam tak diam gitu. zutto oshiawaseni ne..;)

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu--> Thanks ye!Namun oerjalanan masih panjang..kekeke..next entry crita pasal kek lak!

Oja--> Betul tu ja! diam tak diam ek...macam2 dah lalui ekekeke..Ko pun oshiawasenine!

Mummy HnH@arnie said...

Congratulations Mimi & Yot!!!

Eien, shiawase ni narimasu you ni! =)

p/s : cekap dah kakak syaura amek gamba... ;)

faisyura said...

roza, congratulations! wahhh sudah angka 6! may happiness be alwes with you both forever! ameen...

*terer la syaura amik gmbr korang.. tak senget, tak goyang... ade talent ni.. ;P

Me_Bee N Kids said...

Selamat anniversary !! Dah 6 tahun , wah kalah akak ..masih rabu2 gitu :)

Semoga berkekalan ke akhir hayat :)

Siti @ nurie said...

huh, aku terlpas post yg nilah...tapi tak lmbt sgt kan utk say hepy anniversary kat mimi and hubby,,,semoga kebahagiaan akan kekal menjadi milikmu berdua...he he he...

lia said...

sudah 6tahun kah kalian berkahwin? errr nmpk mcm budak baru abis ekolah jer kalian ni.... apa tips awet muda, kongsi arrr.... he3...

btw, hepi 6th anniversary to both of u.... smoga sentiasa dlm rahmat Allah & bahagian sentiasa...

Zety Zin said...

happy anniversary roza! dah 6 tahun dah ek. semoga berbahagia selalu!

ps: bila nak pos kek buatan tangan ko ke shah alam nih? :P

YatieJay said...

Happy belated anniversary....dah berjaya melepasi 5 tahun pertama..Tahniah!

p/s : muat lagi baju nikah??!?!! akak punya boleh tengok aje laaa....

CT said...

Happy belated 6th Anniversary Mimi, May Allah bless both of u

mirah said...

mimi, dah 6thn yea..moga sampai akhir hayat lah tu..

::Umi Sufira:: said...

Aru, Baid--> Thanks a lot...wah kalau Syaura bukan saje cekap tangkap gambar org malahan tangkap gambar dia sendiri:P

Mamaliena--> Kehkehkeh..tak habis blaja lagi dah kawin tula pasal dah 6thn..kekeke...

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Tidaklah lambat pon...nak ikutkan harini tarikh bersanding...kira anniversary lagilah kan?kekeke...BTW, thanks ek!

Lia--> Takde rahsia awet muda pon...kawin muda adalah:P..thanks yek Lia...:)

Zety--> Kan aku dah bgtau..kalu pos pun nanti abang posmen makan kat tgh jln..ko tak dapat gak nanti..kekeke...BTW, thanks ek!

::Umi Sufira:: said...

Kak Yati--> Alhamdulillah muat lagi baju tuh! 6tahun akan dtg nih taktaula muat lagi ke idak..kekeke...Thanks ek wish!:)

CT--> Thanks ek!Amin atas kata2 mu itu:)

Mirah--> Thanks n amin~:)

lelosani said...

mimi...
OMEDETOUUUUUUUUUUUUUUUUU!!
semoga kekal sepanjang hayat.. insyaallah...
kagum bebenor aaaa buat kek tu...
hihiihih...

pssstt.. sorry dh terlmbat wish... almaklum laa sokmo terlepas shinkansen.. heheheh...

btw, dgr kabo atarashii ie wo kau no???

::Umi Sufira:: said...

K.Laila--> Arigatou!kagum!!kahkahkah..hemtam aje buat tuh...

K.Laila banyak nak crita kat K.Laila pasal ie...sebab nak tau dr kat Klaila yang baru jugak beli ie kat area situ..tapi taktau camne nak roger K.laila..:(