S3nggugut

Tuesday, March 17, 2009

Dulu zaman2 belum kawin iaitu semasa anak dara lagi (auww!!) setiap kali si 'dia' datang setiap kali juga teman karibnya iaitu s3nggugut datang sekali..arghh memang sakit beb!! Aku tak suka...siap guling2 bawah katil sebab sakit sangat...aku tau lain orang lain level or kesan sakitnya, ada orang sakit perut aje, ada orang sengal pinggang aje, ada orang rasa nak berak2 aje, ada jugak orang yg pening kepala aje...tapi kalu aku punya rezeki, sengal pinggang and sakit perut serentak di tambah perut rasa memulas2 tapi takmo buang air besar pon...arghh memang menyakitkan..sehari jugakla kan hadapi benda tuh...

Bila sudah bernikah, aku terus bunting pelamin, terus bersalin so no more p3riod pain after that...lalalala..alangkah indahnya duniaku ini.....mmm macam ajaib kan buleh hilang macam tuh aje....

Lepas lahirkan Sufia kan si 'dia' datang tak menentu..setahun awal tuh 6 bulan sekali baru datang, tapi after setahun tuh..i mean sekarang tetiap bulan dah 'dia' datang...OKlah tu kan..senang nak budget2 dan mengira..tetapi....malam tadi waduh si s3nggugut aka p3riod pain yang dah berzaman aku tak rasa tuh buleh teman dengan si 'dia' sekali...sakitnya...arghhhh!! mood hilang!pinggang sakit! perut sakit dan sengal ditambah dengan memulas2....owh mungkin ada hikmahnya...pukul 930 dah naik berselimut atas katil malam tadi....

Isk isk..pelik juga kan..dah lama tak kena, kena balik....mmm...sengal pinggang terasa lagi harini..yang lain2 tuh dah OK...Ada sesape tak kena macam aku ni? Napenya ek?isk isk...

18 comments:

Ina Hashim said...

now lps bersalinkan alysha dan setelah mula peot 2 bulan yg lalu..tiap kali b4 peot, mesti sakit pinggang yg amat..bila peot dah kuar..okey dah

Yan said...

did you take ice a few days back?

::Umi Sufira:: said...

Kak Ina--> Memang menyakitkan..I know! tapi sementara nak tunggu dia keluar tu lah...arghh..sabo jela..ekeke..

Cik Yan--> Ada kaitan kah??memang ada minum ais..is that mean kalu dah dekat2 hari jangan minum ais?

Siti @ nurie said...

mimi,siti masa mudo2 dulu pun mmg teruk gak..very month mesti amik mc,...tapi, laps bersalinkan mia, ok je periond dtg,,,.tak sakit pinggang sgt, tak sakit perut sgt....Alhamdullilah dia ilang...tapi, tak tahulah kalau dtg lagi, kene lagi teruk...he he he...ehmm, pemakanan pun ada effect gak time period...

hajarus said...

hajar pun ade gak senggugut tp masih ditahap terkawal.. xsakit terlampau.. hjr doakan semoga senggugut akak cepat hilang... :p

salzahari said...

yes..dulu sal pun selalu period pain, kalau period lmbt je emsti kena. ada paling teruk, pnh mc sekali sbb sampai muntah2! (perut 0 sama kot).

lps mengandung dan bersalin, dah tade.. alhamdulillah. kalau lmbt, ada la jgk kena tapi very mild.bleh lagi berjalan dll.

umi nuha said...

aha mie..nak kena tambah lg sorang la tuuuw

::Umi Sufira:: said...

Siti--> owh siti, mimi ingat pon takkan kena lagi...malam tadi spesel pulak..ekeke..

Hajar--> Thanks Hajar:)

Sal--> Itulah hikmah perkahwinan kan..tapi itulah ape pelikla mimi nih..buleh kena balik..isk isk...

Umi Nuha--> Adoila wani...nantilah dulu...ekekeke...

Mummy HnH@arnie said...

hahaha...

aku sangat setuju dgn puan wani! dgn kata lain, kena bagi adek kat Sufia lah tue... :p

♥Hernee Nazir♥ said...

senggugut pun peneman saya time period..hehehe

Yan said...

based on my reading, ada la kaitannya.. so avoid ice a few days b4 expecting your menses..

::Umi Sufira:: said...

Aru--> amoboi amboi amboi!! buleh mengiakan lagi yang tak tahan tuh:P

Hernee--> Mesti seksa kan!

CY--> Owh thanks for the tips..saya nak cuba next menses (kalu ada..) ahaks!Arigatou!!

achee_b165 said...

p-na sib baik la dr dlu x penah la kena yg teruk sgt... tgk kwn 1 rumah kena dlu smapi guling2..sian tgk..
~p-na mama oja~

::Umi Sufira:: said...

P-na--> Iyer kalu datang sakitnya memang sakit giler...isk isk..

mamaDhea said...

aku pas kawen hilang terus senggugut.. legaaaa...

menses? sampai ke hari ni aku masih menantiiii... ;P

::Umi Sufira:: said...

Sha--> Keskeskes..apakah...????

lia said...

lia xpnh kena senggugut nih.... jadi xtau cmner sakit nyer...

org2 ckp kalau lps bsalin senggugut ilang 2 salah la ek? ke xsmua cm2 kot...

::Umi Sufira:: said...

Lia--> Mak mimi pon tak pernah kena so kalu kitaorang adik bradik kena dia taktau camne rasanya...

rasanya lepas bersalin hilang tapi mimi harituh ntah apa silapnya taktaula..salah makan kot:P