Problemo!

Tuesday, March 24, 2009

Yer harini aku takde idea nak blogging..blank je kepala nih...frust also about one thing..pasal itu house loan..opss....mmm tengoklah kalu aku rajin nak share about it later....InsyaAllah Isnin depan ada appointment untuk sign loan agreement..argghh but still no mood to talk or think about it..

BTW, sekarang aku menghadapi problem ngan Sufia akibat aku tukar teat baru untuk feeding bottle nya....Dulu aku pakai jenama fiffy yang kaler kuning dan leper bentuknya....aku pon tak sure kalu ada any specific name untuk that kind of teat.....Kan dah dekat setahun tak tukar teat so aku trylah carik kat G*iant yang sebijik sejibik macam tuh...arghh tapi nape aku rasa lain macam je bentuknya..hujung teats tu pon lebih kecik..walaupon still brand yang sama...ya dan sudah aku agak bahananya...

Sufia takmo minum pakai teat tuh....nak habiskan 12oz susu pon payah...habis2 pon 8oz je dia minum tapi tulah minum stop minum lagi stop...OK dia sanggup minum air kosong pakai cawan...arghh tensen pulak aku mikirkannya...dah 2 minggu OK...Camne nak buat? harus aku biarkan aje kah...Buat masa nih memang aku biarkan aje...nak buat camne..blank kepala umi nih nak buat apa nak oi...so selalulah EBM aku membazir begitu aje adanya...
...

12 comments:

Fid said...

orthodontic ?
ntah mcm mn ejaan ntah

apa kata bg je dia guna cawan.....
cer tgk ntah2 dia ok ngan cawan..ke ngan straw kw...

Ealyie said...

betul la hang eja tu Fid..

try test teat mmg menguji kesabaran Mie weh.. by the way Gud Luck ekk

mamaDhea said...

btol3x..

dhea dlu, berbln jugak laa dok test teat yg serasi.. last2 puting kaler kuning jugak menjadi pojaan.. tp aku tak kenan sebab bau dia semcm kan..

dan kerana puting itu jugak laa aku berjumpa SI.. *wink*

sayangibu said...

Mimi,aina kan mmg x nk pakai puting. Jenuh nk carik puting ms nk mix susu dulu. Last2 ku guna puting yg pakai kt cwn. Cap Japlo..murah je 2 bijik 4.50..haha. Akan ku tayang puting tu kt blog mlm nnt utk tatapanmu ye yang..mane tau leh try

Adwindaa said...

hmmm... ku pun nak tukar teat dr orthodontik ke teat biasa tuh... hamm akan jd perkara yg sama kah pada ku nanti...

apapun, bg masa kat sufia untuk suaikan diri ngan puting baru tuh ek... menda baru ni mmg susah nak disuaikan... some changes is hard to accept you... hehe

Fid said...

mimi..mimi...
i kan kalau bleh kan..nak u bagi sufia susu ngan cup or glass...
I la punya pala otak ketegaq...

leh provoke dia kata bdak besar pandai minum guna cup...hahha nnt dah besar takyah pikir mau pisah puting.....hahahaaa

Mummy Dasy said...

sama ngan Danish dulu mmg sush nak tukar last² me beli byk² stok spn kat umah 1 bln sekali tukar tp dlm masa sama selang seli ngan teat biasa bile dah beso x paki yg orthodontic tu pki yg biasa tu jek tp kena slow² ajar coz mule² tu mmg ssh dia nak terima yg biasa tu.. wah pjg jela plak comment

Marisa said...

aduhai... hannah skrg pun masuk ni dah 3 minggu tak minum susu kat nursery... my EBM bg kat Hakimi je .....

::Umi Sufira:: said...

Fid--> Sekarang tengah training dua2...both cawan n botol yang puting dia tak suka tuh....tengoklah dia cenderung kat mana satu nanti...but still sikit je dia minum:(

Ely--> Thanks...:)


Sha--> Betullah aku rasa makan berbulan jugak nak serasikan dia..

::Umi Sufira:: said...

Intan--> wiken ni nak try pi carik yang intan tayang kat blog tuh...mana tau serasi kat dia..terharu sungguh atas entry spesel mu itu:)thanks ek!

Adiwanda--> Iyer...sama2 lah kongsi pengalaman kalu ko pun alami nanti kay!

Fid--> yer setuju..la nih tengah pakai cup fiffy...nak tengok dia cenderung ke cawan or puting..risau dia minum sikit no...

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> Yer betul kena slow2...la ni pon takmo paksa2 sgt..kalu haus kang pandailah dia minum banyak sikit eBM nun..ekeke..

::Umi Sufira:: said...

Marisa--> Okay kah Hannah dah 3 minggu tak minum EBM? tu yang buat kita risau tu kan...