She Alwaizz Busy!

Saturday, January 31, 2009



Ini kisah budak comot tapi comel ini...hari2nya dipenuhi dengan aktiviti yang busy...Dia hanya akan diam pada waktu nenen ataupun tidur sahaja...owh lagi satu dia akan diam kalu sedang menconteng buku sekolah kakaknya..mungkinkah ini syndrom anak kedua bak kata sis Ealyie? Marilah kita lihat aktiviti hariannya...



After came back from Outing




I was footballing




and clearing my compound




After that I help my mom mopping floors



as well as vacuuming

It's irritating to fold the clothes


Arranging dishes



Tired enuff main buai lah relax sikit..
Penat main buai main pasir laks...


Tak reti dok diam..owh rambutnya yang kerinting tuh..ikut siapakah..


last but not least, kakak interframe activity dik!

19 comments:

wani said...

at least, adik sufira ada freedom utk menyentuh sume itu... adik imran lak tak leh sentuh sume bende sbb nanti ade aje kakak datang n tak kasi adik main...but luckily imran cool je.. takde lak dia merampas balik etc.. paling2 pun imran akan berbunyi, menjerit ke...

Ana said...

wahhh..rajin sufia ekk..bila laa adik auni buleh tolong umi dia macam sufia nie..hehehe..

.:Hernee Nazir:. said...

betuahnye mimi..anak dara kecik nie dh pndai wat keje umah..hehehe

Mummy Dasy said...

Rajin sufia, Daneen mcm tu gak mule2 la ni rajin gak tapi rajin menyerak

sayangibu said...

amboiii anak dara sapa laaaaa yang rajin sangat nihh...nasib baik acik lom ada anak bujang, kalo x dah blh pinang nih...hehehehee

Mrs NoeL KHairuLniZa said...

gmbar pengenalan tu... shomot sgt...comel..hehehehe...apasal budak shomot tu la comel..

::Umi Sufira:: said...

Wani--> Alahai baiknya imran..kalu sufia lak kakaknya rampas terus menjerit tak hengat..sudahnya kakak selalu mengalah...takpe wani aishah kecik lagi...dah besar sikit nanti suma barang dia kasi adik dia lak..;)

Ana--> Ibu, tunggulah auni lagi 7 bulan..siaplah auni kemas umah ibu..kekeke...

Hernee--> Owh pandai sanagt mengemas sampai berserak kesudahannya!kekeke...

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> Sama je Sufia ngan Daneen tuh,,nampak macam mengemas tai sebenarnya menyerak..kekeke..

Sayangibu--> Keh kehkeh..itu lah silap2 berbesan ler kite...:P

As--> Iyer as, memang comot...dengan rambutnya macamtuh...kekeke...

Mummy HnH@arnie said...

Gerammm betul tgk pipi sufia.... chubby!!!

Humaira "malas" nak jln (lom jln lg), so, lom ader xtiviti2 camtuh... :p

Btw, Happy advanced birthday Mi!
- lagi sejam =) -

::Umi Sufira:: said...

Aru--> Takleh lawan pipi humaira tu aru!kekeke...nanti tunggulah humaira dah jalan kompem boleh lawan ngan sufia 'kerajinan' nya..

BTW, lewatnya ko tido aru!kekeke...

Siti @ nurie said...

he he he...nasib baik siti dok umah taman...tapi, bila kg, sah dia mesti hilang dr dlm umah...ckt2 nak tgok reban ayam atok dia...tapi, disbbkan, seminggu lbh dia sakit, so, keja dia, cumalah melepek je kat tilam...nak niarap pun tak lart...he he he...tapi tak tahnyer, bila asyik merengek je...ilang kesbrn...

mamaDhea said...

perghh.. adik ada bakat jd SAHM yg rajin satu hari nanti.. ekekeke ;)

::Umi Sufira:: said...

Siti, kehkehkeh...alahai siannya mia chicken pox tak baik lagi...kalu dah sihat mestilah dia yang laing aktif ke sana ke mari kan..ibu mia..silalah tambah kesabaran anda..

Sha--> memang berbakat bakit...satu rumah dikemasnya..kekeke..

Ealyie said...

2nd child sindrom?? ekekeke.. tpi itu budak chomot sangat rajin hokehhh.. Den nak cop buat menantu orait x???
Mi, spesel la vacuum ko tu.. jenis apa ek?
hahaha.. out of topic kan aku ni..

::Umi Sufira:: said...

Ealyie--> memang budak shomot tuh terlebih rajen..kekeke..chop buat menantu mesti buleh tapi 'dia' nak taknak ajelah..kekeke..
Vacuum?!!Owh itu jenama Dyson (my hubby design workplace)..tak kedapatan di jual di Malaysia..menjawab soklan tak?

lia said...

ni mmg raji tolong umi la da besar nnt ek.... semoga sentiasa rajin yer anak dara cute dua org ni....

::Umi Sufira:: said...

Lia--> hehehe..InsyaAllah..tulah doa umi dia hari2 biar diaorang rajin2 tolong umi..=D

umi nuha said...

wow..anak ko dah leh ganti umi die buat keje rumah...blh la umi rileks sket

::Umi Sufira:: said...

Wani--> Waduh! terlalu rajin sampai umi dia tak dan nak relax..kekeke..ayik nak kena pantau dia je..