Misteri Barang Yang Hilang~

Tuesday, January 13, 2009

Sejak akhir2 nih..dalam umah aku ada berlaku kehilangan barang....Barang2nya seperti di bawah..ini yang dapat dikenalpasti..mungkin ada lagi yang hilang tapi seisi rumah tak prasan...di mana yer...

1) Ubat gatal..(tulah sape suruh letak sepah2 ye tak walaupon bertutup rapi)

2) Ubat nyamuk elektrik

3) Dan yang terbaru pagi tadi botol air kakak Syaura...

iskiskisk...memang agak musykil bila dah carik stau rumah tapi takde...

Tapi malam tadi rasa2 dah boleh detect siapakah punya angkara...Rasa2nyalah ini ialah orang ini punya angkara..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Sebab semalam aku ternampak orang ini dengan confident nya membawak tisu basahnya dari dalam bakul alat soleknya ke ruang tamu depan...mesti dia ada satu port yang dia letakkan semua barang yang dipunggahnya tapi kami tidak ketahuan..sungguh lawak okie..boleh jadik transporter barang nih...patutlah rajin sangat berjalan dapur ke depan ke dapur lagi...nantilah kalu aku dapat snap gambar kebz an nya punggah barang tuh..aku dah selongkar bakul permainan nya tapi takde..."Aduhai dik kat manalah adik angkut barang2 tuh suma, kesian kakak Syaura bawak botol air mineral yang diisi air sirap aje pagi tadi"

Kesimpulannya:Jangan letak barang sepah2 bila dah tau ada tukang angkut dan tukang simpan barang di dalam rumah..dan transporter itu tidak menjawab sekiranya ditanya..

21 comments:

Nurhayati said...

hihihi lawak gak le baca entry ni.. nampak nye ada transporter kat umah tu tolong kemaskan umah.. kemas sungguh sampai barang tak jumpe.. cepat mummy cari mana port dia tu..

sayangibu said...

kihkihkihhhh...rajinnya sufia tolong ummi nyer 'kemas' barang...

Zety Zin said...

hehehe. tergelak aku yang kekenyangan selepas lunch ni.

Siti @ nurie said...

he hehe..samalah kita mimi...si mia tu lak, rajin bukak hand bag siti dan cari lipstick..hujung lisptik tu dah tak de bentuk dah,,dia takleh nak pusing, dia cucuk je pakai jari dia dan hisp...agaknyer dia ingt gula2 lah...dan paling kematerialan dia, dia suka amik duit yg warna merah, h,phone dan ltk dlm beg baju dia...yg duit warna biru, dia ltk kat beg ibu dia,....ish ish...bijak2...smpaikan ayah dia dan siti penah gi keja tanpa bawa cash money dan bbster dia siap call siti ckp kat beg dia byk duit,,,nak beli gula2 agaknya,,,

Fid said...

hahha
kat rumah saya mmg kerap 'hilang' senduk
ada org suka2 ja sembunyikan

CT said...

alahai...comeinyeeeeeee....sbaik humayraa lom dpt that skill lagi..;)

Yan said...

kekeke.. reminds me apa yg berlaku laaaaaamaa dulu.. kalau ada barang ilang, kena cari kat belakang katil ataupun bawah katil.. kekeke..

As a.k.a Mrs NoeL Khairulniza said...

baby boy pun akan jadi cam ni jg ke nnt?? alahai...

mirah said...

haha comelnya budak transporter tu.
Kami pun pernah kena juga, kalau brg lain takpe ni kunci kete ke, kunci umah ke hset suka sungguh amik bawak pegi tmpat lain (suatu masa dulu, pastu skrg dh ok). Mujur dia tau dan ingat mana dia letak. Bila kita kelam kabut cari, dia pun ikut sama pastu dia tunjuklah mana dia letak.. lalala...

Ina Hashim said...

kekekek...lenkali intai la diam-diam..kat mana disoroknya barang2 tuh

Yan said...

anda telah ditag!

::Umi Sufira:: said...

Yati--> Tulah dok nak intai ler ni mana lah port dia..

Sayangibu--> Sangat rajin!

Zety--> Hihi gelak dlm kekenyangan tu bagus tuh!

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Kalu kes lipstik tuh sebijik macam syaura masa kecik dulu..kekeke..habis muncung lipstik tuh suma bekas kena cucuk..ekeke..

K.Fid--> OK gak senduk aje..umah saya macam2 yang hilang..

CT--> Humyra belum tunjuk skill tu..:P

::Umi Sufira:: said...

Cik-yan--> Harus saya cuba carik kat balik katil gamaknya...

As--> Ia tidak mengira jantina rasanya..

Mirah--> Itu mesti kes masa aisyah kan? memenag kena hati2 kan mirah..handset buleh gak bunyik tapi kalu kunci kereta naya je..

::Umi Sufira:: said...

K.Ina--> memang nekad nak intai nih..kekeke..

Cik_yan--> Noted!

lia said...

ala... cute nyer...

::Umi Sufira:: said...

Lia--> Geram dibuatnya!:P

aFkaR'z said...

kalo ikut pengalaman anak aku,
port dia kat dalam tong sampah..

so lepas tahu port dia kat situ, amatlah berhati² tiap kali nak buang sampah.. kena check dulu betul²!

::Umi Sufira:: said...

Afkar'z--> Ko memberi aku idea untuk godeh tong sampah aku lah...betul jugak tu kan!kot kotlah ada kat situ..

YANI said...

Mimi..memang susah ada transporter kat rumah ni. Tu yg asyik kena letak benda semua tinggi..hehe

::Umi Sufira:: said...

Kak Yani--> ni mesti kes sama ngan alani ni kan..kekeke..