Tiring CNY holiday!

Wednesday, January 28, 2009

Alhamdulillah, cuti CNY harituh selamat balik ke kampung hubby di Sg. Besar and selamat kembali ke rumah terchenta....Memang penatlah....kereta banyak gila....Itulah nasib baik perjalanan kami nih 'menentang arus'...means bila kami ke arah utara kereta bnyak atau lebih sesuwei dikatakan jammed gila ke arah selatan (highway PLUS dari Nilai ke Seremban)...on the way balik pulak, kami ke arah selatan jalan sebelah sana jammed gila...(Dari Senawang sampai Nilai..) Jauh gila okiee...Siapakah yang telah menjadi mangsa jalan jammed nih angkat tangan?? ekekeke...

Kami memang jarang balik ke Sg. Besar, kekeke..jauh sangat 6 jam perjalanan..so memang tunggu cuti panjang so boleh lama sikit kat sana...sampai sana tengok padi tengah menunduk tunggu masa untuk di potong..memang nice scenery, depan umah MIL padi kekuning2an..cantek!! Untuk orang Johor macam aku nih, j*kun sikitlah..sebab area johor mana banyak area sawah padi nih...dulu kecik2 pernah melancong ke Kedah punya jakun tengok sawah padi..rupanya dapat jodoh orang dok kat tengah2 sawah rupanya..kekeke...just wanna share the nice scenery... Cantek kan?

Nothing much to story. Sufia mood yang tak menentu...kalu elok sibuk nak jalan sendiri..tapi time meragam asyik mintak dokong je..tulah selalu sangat jumpa atuk Sg. Besar kan..dah tak biasa..kekeke..tapi Syaura suka betul dia kat sana..memancing udang dengan sepupunya and atuknya..naik legam jugak...takpelah sekali sekala rasa suasana kampung...Kulai kampung jugak..tapi keliling suma dah bandar..hilang dah feel kampung tuh...

Whatever it is, as kitaorang tak bawak lappy, terasa macam rindu sesuatu je..kekeke...rindu kat blog sendiri ghupenya....balik tengok banyak sgt update dari kengkawan..so pagi2 baca suma blog kat my blog list tuh...sampai tak tertinggal komen...kekeke..Memang biasakah perasaan rindu blog ni ataupon aku saje?

14 comments:

.:Hernee Nazir:. said...

alahai best nye ade swh padi..i like..hehehe..mimi..prasan rindu pd blog sndiri mmg ujud la..same la kite hehehe..

Mrs Noba said...

ayat rindu pada blog sendiri tu yg tak tahan tuh!
hahahaha...

Me_Bee N Kids said...

Ade sawah padi tuh ..akak ade kampung pun sume kat tepi jalan jek ...takdela dapek nak menikmati sawah padi ke segala

Mummy HnH@arnie said...

Nilai-Senawang tue mmh hotspot mi... Seb baik laa mmg dok nilai, so, kitorang kalu balek kg, sempat laa jenguk dulu higway kat sebelah jammed atau tak.. Kalu jammed, lalu jln dalam... hehehe...

oi oi, ayat yg last tue yg tak tahan... hahahha... mati laa kalu yot baca... :p

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> memang nice scenery taww!! everytime balik kampung musim padi yang berbeza..kalu time macam sekarang nih memang nampak kuning je..cantek!

Mrs Noba--> Kekeke..atau adakah lebih kepada buhsan sebenarnya..sampai terasa rindu pada yg ntah hape2...:P

Mamaliena--> Tepi jalan, pemandangan kereta ajelah yer..:P

Aru--> Wah tulah kelebihan dok umah dekat ngan highway yer..siap leh jengah kekek..dulu masa aku dok nilai pon sering terperangkap! naseb baik dah menentang arus skarang:P

sayangibu said...

wahhhh...bestnye blk kg. kagum seh tengok sawah padi..mmg jakun sungguh laa org2 jhr nih kan..kekekkeee... btol laa tu rindu kat blog sendiri. satu hari x tengok blog sendiri & blog kwn2 pon dah rasa mcm ada yg kureng g2..hehhee

Siti @ nurie said...

bestkan ada tgok sawah padi menguning...sama mcm siti masa mula2 bljr kat penang...mmg j*kun ssgtlah...tiap2 ptg mesti dok ngadap tingkap luar dorm yg betul2 ada sawah padi...eh mimi,..ayt yg last tu, sama ngn sitilah..ha ha ha..siti tak balik umah mak siti, sbb diaorg gi melancong ke melaka...boring giler....

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu--> normal lah ek rindu blog sendiri...kekeke...BTW, dah nama nya orang Johor memang j*kun sikitlah kan tengok sawah padi..almaklumlah kat sini takde...dgn SUFIRA pon j*kun taww!!

Siti--> Kehkehkeh...owh kat penang banyak gak sawah yek..ayat last tuh baik2 jangan sampai kantoi..hehehe..

NUR said...

bestnyerrr ada kampung! siap dgn sawah lagi...

salam kenal..

salzahari said...

ohoo...Sal dok rasa lah, dah dekat seminggu tinggal Inet.'masak' betul dgn users lagi dah 'meraung2'!grr...

SHaHaQiLiF said...

hahahah..windu blog tu cam dah kena candu dah tuh...sehari tak menulih tak sah yek...:p sama le cam akak kalau balik johor...seme org menuju ke utara, but we all ke selatan...so bila we all nak balik utara...org dok kl nak balik kl, so takde le jam...heheheheh...tu aa sape suh kerja kl...:p

::Umi Sufira:: said...

Nur--> aah best sekali sekala balik kampung..Salam kenal!Thanks for dropping by=D

Sal--> Kahkahkah...lamanya sampai seminggu...!!

K.Aja--> Rindu toiuyorimo tsumaranai kot lama2 dok kat kampung takde wat apa..kekeke..ooh samalh kita menentang arus yek..kekeke..bilalah dapat jumpa k.aja n hero2nya ni yer..

ninaazmie said...

kg kt sg besar tu belah maner..
leh le kenal2 kt blog ni..walau x juper..i mmg dok kt tengah2 sawah padi..if blk kg akan dtg..lalu2 la kt parit 2 sg hj dorani, sg besar...confirm ur hubby tau.

::Umi Sufira:: said...

Nina--> Trima kasih kerana menyinggah! Salam kenal! Rumah MIL kat Parit 11 Jln haji Dahlan..hubby cakap tau sangat Jalan Haji Dorani tuh...dekat ngan stadium yek...bestnya rumah dekat ngan sawah..hijau je pemandangan kan!