Makan Sampai Kenyang!

Monday, January 5, 2009

I'm working today!*yeay* walaupon rindukan Sufira tapi berkembang jugakla kepala nih sebab dapat jumpa kawan2 kan...Today is first day school for Syaura tapi tadi call my mom Syaura OK OK saje..so nak crita pasal malam tadi..

Semalam our big family (takdelah big sgt 5 adults 2kids ) ehhe..had our great time makan2 at Seafood Restaurant, Pantai Senibong, Permas Jaya, JB. Guys, believe me!memang BEST GILER makan kat situ!!!

Why?
1) Makanan dia semua sedap2...superb! Thumbsup!!
2) Nice restaurant kat atas persisiran Pantai Senibong..kes tengok bawah nampak air laut la..
3) Nice view, dari tempat duduk kami tuh sebelah kanan nampak Bandaraya JB sebelah kiri nampak Singapore bermandikan cahaya.
4) Makanan cepat siap dihidangkan..we all hanya menunggu 10minit sambil makan otak2 dan kacang rebus..cepat!
5) Harga dia murahhhh!!Aku rasa murah sesangatlah...Guys aku list kan makanan dia kat bawah nih ngan harga dia skali...What do you think?? Murah ke mahal?

Menu malam tadi
1) Nasi putih 6org makan
2) Tomyam campur
3) Udang goreng tempura
4) Sotong goreng butter
5) Kupang goreng sambal
6) Kailan goreng
7) Ketam 3 ekor goreng sambal
8) 2 ekor Ikan siakap tiga rasa
9) Air Lai cikang 3 (accesories complete, sedap!fruit juice 3)

All food with great quantity and sedap banget with ONLY RM170.
Aku rasa sangat2 berbaloi dengan harga, kuantiti dan kesedapannya so aku rasa murah..You all rasa murah ke mahal?

So sesiapa yang dok Johor belum pergi you should try...walaupon 45minit dari Kulai nih aku sanggup pergi lagi sebab sangat berbaloi..hehe..sesape yang nak melancong Johor mehla try makan situ..hihi..tapi ada banyak kedai so kena pepandai pilih yang sedap..tapi parking susah carik..hihi..

Psstt... sape lagi nak promote Johor kalu bukan anak jati Johor ni kan..hehe...

Enjoy some of our pics there.




27 comments:

lovelymummy said...

saye teringin nk mkn nasi lemak kt senibong..huhu tap husband ckp kedai tu dh tutup... :( miss jb so much!!! huhuhu

Mummy HnH@arnie said...

wahh, bukan main semangat lagi anak johor sorang nih... ekeke...

haih, kalu ko dah promo giller2 nie, sure sedap banget foods kat situ... nnt bebiler kami turun JB, dah tau laa maner nak attack seafood port, leh laa kami roger2 ekk...

Yan said...

vavava.. harus la jadik tempat persinggahan bila balik JB nanti..

/nama je dok JB for er, jap nak kira.. since 1990.. tapi rasanya macam TAK PERNAH jejak je senibung ni.. harus mak google maps!

mamaDhea said...

wawawaaaa mimi, kemain lagi melantak.. restoran mana satu yg korang gi nih.. ctu kan ada byk jugak restoran.. hihi..

tmpt itu jugak tmpt mkn faberet laki mak.. asyik-asyik gi senibong.. haha..

Mrs.NoeL KhairuLniZa said...

nanti nak promo seafood sabah pula... kasih berliur... aisehhh anak jati sabah..
mentua prmpuan aku org johor la, tak iingat..

Opie said...

cedapnye la makan seafood...sotong butter tuh cam best jerk...slalu org buat udang butter jerk...terliur lak tgk makanan..hiihih

lub said...

wawawaa..bestkan makan-makan macam ni..hari tu makan kat Jeram hoho best betul..food & price kita lebih2 kurang sama jer.. :)

salzahari said...

kalau sal turun JB, leh la mimie bwkkan ye;) murah2...

lia said...

senibong...
uhuks... kenangan chenta zaman silam... kui3...

tp mkn mmg superb la c2...

Ealyie said...

Mimie.. kau buat haku terliurrrrrr.. pantang weh citer2 pasal makn time2 ngandung gini...ekekekek..

Ana said...

kita pun anak jati johor..tapi x biasa laa area JB nun..nnt kalau nk lepak2 sana bleh laa gi tempat mkn nie kann..nyum nyum..

CapT said...

sungguh aku miss JB.. waaaa.. UTM di hatiku.. nanti aku turun.. aku roger ko ekk..

p-na mama oja said...

oh kt JB ek..balik sna leh la singgah... nyam2 sedapnyer!! dh lama x mkn besar cm nie..huhu!

::Umi Sufira:: said...

Lovelymummy--> smalam prasan gak ada nasi lemak senibong tapi maybe gerai lain kot..cubalah mana tau lagi sedap ke..=D

Aru--> Anak johor sejati nih!hihi..sedapla boleh tahan! ah nanti roger taw jangan tak roger..=D

Cik_yan--> mesti singgah kalu balik JB..hehe..amacam? google map jumpa tak pantai senibong?ekeke..=D

::Umi Sufira:: said...

Sha--> Bukan melantak lagi..dah buruk lantak! adik aku geleng kepala tengok aku makan..kahkah..aku gi gerai yang no.3 ke no.4 dari entrance..ko slalu gi gerai mana satu?ko lagi dekat kan nak gi sana..hihi..

Mrs. Noel--> Amboi jelesla tuh ngan seafood johor..kekeke..promote jgn tak promote..nanti aku gi sabah boleh singgah!=D

Opie--> Sodap2...hihi..wah kalu crita pasal makanan memasing terliur kan!kekeke..

::Umi Sufira:: said...

Lub--> Jeram tuh kat mana pulak? wah kalu makan besar cenggini pastuh murah memang puas hati kan!=D

Sal--> Buleh..kalu turun JB habaq mai na...

Lia--> owh sungguh ko memahaminya..

::Umi Sufira:: said...

Ealyie--> Ala pergi ajelah..kan dah dekat senibong tuh ngan pasir gudang..kihkihkih..=D

Ana--> Wah ana orang johor yek?? kita pun tak biasa gi sana..baru first time tuh yang j*kun sikit tuh..kekeke..=D

Capt--> Roger jangan tak roger!=D

P_na--> P-na pon orang johor gak ke? ramai jugak orang johor yek? singgah jgn tak singgah...berbaloi!kalu makan berdua agak mahal sikit tapi kalu amik yang ramai2 murah!=D

aFkaR'z said...

uuhh sedapnya ketam!!! huhuhu bila arr leh makan seafood

::Umi Sufira:: said...

Afkar'z--> Kat KL mesti lagi banyak restaurant seafood sedap2 nun!

.:Hernee Nazir:. said...

last year plan nk celebrate b'ay hubby kt cni..tp cancel..this year cam nk gie je..ok la hrgenye tu..hehehe~

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> OK sangat kan..OK gak ek celebrate pape kat situ..hihi...hernee bagi kita idea best nih!=D

yOrTs said...

gamba yg atas sekali tu candid aku tangkap nak tunjukkan org paling kuat melantak dalam family ni

::Umi Sufira:: said...

Amboi cik abang, sakan ngutuk cik adik nih yer...

mamaDhea said...

mimi,
mengikut kata sorang member laki aku yg berniaga kat senibong tuh, 3-4 restoran pertama drp entrance tu ade service tax.. diorang sudah diwajibkan klu tak silap aku la.. seblm ni mmg takde pon service tax.. tp restoran yg dlm-dlm tu skrg ni blom lg dikenakan service tax.. maybe sbb restoran awal-awal tu sambutannya luar biasa sket kot..

ape aku merepek nih..

::Umi Sufira:: said...

Sha--> Oooo maknanya kalu ada service tax dia jadik mahal sikit ke apa ek? tapi 4 yang luar tuh memang meriah ramai orang!

wani said...

roza.. ko buat aku semakin rindu nak makan kat kedai tomyan.. wuaaa.... tak best la..asyik2 makan masakan sendiri je.. tak sanggup 3 tahun menunggu... By the way, kedai yang selalu kenakan tax sbb kalu tak silap untung dia banyak semalaman.. kalu kedai mamak, yang jualannya mencapai rm25K sebulan, kene tax.. cam gitula... best aa gi senibong, aku sejak dulu nak pergi, tapi hubby kate tak tau jalan.. so pergi dekat2 je, singgah selalu, n kat town senai tuh, kedai yang tgh2 ada pokok besar, ape tah namenye.. tentang harga tuh... Hmmm nampak mahai woo...... tapi utk 6 org, mungkin standard...heheheh

::Umi Sufira:: said...

Wani--> Aku dah melaluinya dulu...hahaha..nak taknak terpaksa gakla makan masakan sendiri...Ooo kalu gitu 3,4 kedai depan tuh memang sedap la yek..sebab tuh ramai pelanggan and kena tax...wani balik mesia karang ko try pegi..memang best..kalu taktau jalan boleh tanya aku...:P