Memorable Starhill Golf Resort Water Theme Park~

Friday, January 2, 2009

Hari ini our small family having our great time at Starhill Golf Resort, Water Theme Park,JB... Plan asalnya yang hendak ke **** ***** Wetworld tidak jadi atas nasihat Mamadhea kerana katanya tidaklah se best mana..so we all decided nak ke Starhill Golf Resort ajer...Wah memang syok habis...kawasannya cantik, airnya bersih...orang pun kebetulan tak ramai kerana hari ini hari Jumaat... Entrance Fee for adult RM10 and for toddler RM6 sebab dikira hari cuti sekolah.. Wah wah bukan Sufira berdua je yang enjoy, umi abinya tumpang sekaki...Umi macam biasa gila swimming...abi apalagi kalu bukan pakai pelampung besar main gelongsor itu! 3 jam okiee kami dalam air sampai kecut mecut kaki tangan Sufira berdua nih!
Enjoy some of our pics there!



Di bawah ini satu adegan menunjuk2 dari aku..jangan rasa meluat okiee...
Ini sajelah adegan sukan yang boleh dibanggakan yang mana sukan2 aku yang lain tuh boleh dikira tangan bangku mahupun kaki bangku belaka....Takdelah terror mana tapi bolehla cukup makan berbanding hubby aku yang beria2 mengayuh tapi tak bergerak takat di situ saje..kahkahkah..jgn marah bie....Okeh ade sesape lagi yang gila swimming mcm aku????sila angkat tangan...

18 comments:

Mummy HnH@arnie said...

Mimi,
Baik ko perturunkan bakat swimming ko tue kpd kawaii Sufira, utk mengelakkan mereka jadi seperti abiy mereka... ekekke... :p
(oppss, sorry Yot!)

CapT said...

ho ho ho.. terer swimming rerupenye.. apa lagik.. jom aa dtg umah aku.. swim sampai lebam.. hehehe

faisyura said...

wah hebatnye ko swim roza.. aku smpi kene gi class baru lerrr bleh swim sket2.. ni pun tak khatam lagik.. target nak pandai jugak2 sume style hahah.. aku kene pandai cepat ni.. takot zaim lg teror dr aku nnt.. hahah babah dia hantu swim cm ko gak.. tu aku panic tu, smpi terus gi class.. hahaah

sayangibu said...

wallaaa...hebat..hebatttt...intan first time floating masa kat maktab dulu..tu pun kena paksa ngan lecturer pj masa p aktiviti kat pulau sibu..huhuhuuuu..x tau laaa skang skill tu blh pakai lg ke x..kekekekee

.:Hernee Nazir:. said...

emmm..saya pun penah ke sini..roza stay mane ek?

::Umi Sufira:: said...

Aru--> Hahaha...memang nak turunkan tapi Syaura macam takut aje dalam2 ni...tapi si Sufia memang berani tak hengat!!=D

Capt--> Idaklah terror sikit2 bulehla...wah umah ko ada swimming pool yer..kalu aku mau hari2 pi swimming...hihihi...

::Umi Sufira:: said...

Baid--> Wah wah siap gi class lagik yer? aku memang dari kecik minat swimming..buleh kira masa skolah rendah abah aku every weekend bawak pi swimming pool skolah rendah aku (abah aku kerja situ n skolah rendah aku ada swimming pool)..suma pon belajar sendiri je..bagus Baid ajar zaim skali..jgn ketinggalan ngan babah zaim..hehe..

::Umi Sufira:: said...

Sayangibu--> Mehla test balik skill tuh buleh pakai ke tak..hihi...InsyAllah buleh lagi sebab skill paksaan yang mahal tuh..kekeke...

Hernee--> Saya dok kulai...hernee pon orang johor ye? area mana?

wani said...

roza.. aku pun pergi jugak sana rasanya 2 x.. ada event.. bolehle... tak dapat nak dibandingkan dgn sunway lagoon kan..apele yang ada kat JB tuh kan.. hmm.. kire boleh le kan, asalkan ada.. tak panas ke time mandi tuh? .. rasanya ada certain waktu tuh rasanya bile nak petang2, kene pakai swimming suit...Best la tgk ko berenang.. aku tak pandai pun, nak terapung lagi la.. aku lagi parah, suami aku pun tak pandai jugak..huahauah...penah mandi kat Pulau Besar Mersing, pakai jacket floating pun tak pandai nak bergerak... huahaua... teruk betul

::Umi Sufira:: said...

Wani, memang tak tertandingla ngan sunway lagoon tapi aku suka sini sebab tak hingar bingar sgt...kebetulan org tak ramai kot..masa mandi panas gila tapi takde pulak kena pakai swimming suit...hihi..tak pandai swimming meh blajar ngan aku..aku charge tak mahallah kira kawan2..kihkihkih..bule??

Siti @ nurie said...

mimi, smlm baru siti pergi situ..itu pun bila tgok dlm blog mimi,,,thank's erk...sebab, planning nyer pun nak gi *****wetwold gak..tapi memikirkan jauhnya...so, gi situ gaklah...

::Umi Sufira:: said...

Siti--> So amacam? best tak situ? hihi..mia mesti suka kan...Ohh siti pon boleh agak *****wetworld tu yek..kihkihkih...ada yang dekat nih better kita gi yang dekat aje kan..=D

Siti @ nurie said...

ok utk anak2 kecik....mak ngn abah siti pun suka sebab diaorang masuk free....he he he..hampeh je erk...dekat ngn kulai kan...harga mknn dlm tu pun standard kat kedai luar gak..oklah...

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Eh, kenapa mak abah siti masuk free?? bagi mimi yang suka swimming nih suka sangatla gi situ..ekkee..

Ana said...

wahh best giler tau swimming..napa ana x reti ekk..takut tenggelam jek maklum laa badan cam dot dot dot.. huhuhu

::Umi Sufira:: said...

Ana--> Swimming takde kaitan ngan swimming..kihkihkih..saje jelah ana tuh..ana bukan dot dot dot mana pon...=D

Siti @ nurie said...

ntah eark..mungkin sebab dah kategori warga emas kot...he hehe...mak bapak siti dah atas 50 thn,...

::Umi Sufira:: said...

Owh, mesti nak ajak my parents lak next time..=D