Pregnant TAG!!

Wednesday, January 7, 2009

Kena TAG dari K.Ina, Sayangibu, and Ealyie..(isk ada lagi ke yang tertinggal sebut ni..)
TAG ini ketika mengandungkan Sufia kerana gambar2 mengandungkan Syaura dah takde...kalu ada pon alahai perut kecik aje tak adventure nak ditayangkan..hehehe...

1. Berat sebelum mengandung
50 kilogram

2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
67kg...uwaa..naik 17kg Okiee...

3. Berat selepas abis pantang
48.6kg..kehkehkeh..Fat 17.3%..isk banyak ke sikit nih?..sungguh kayu pasal fat dalam badan nih..(nipon menumpang kasih timbang digital power umah orang..hehehe..)

4. Apa yang korang suke makan mase mengandung?
Mee soto..

5. Tunjukkan gambar anda masa pregnant.....at least 5 keping
Gemuk! gemuk!tapi takpe bagus gak dapat compile gambar2 mengandung nih kan..carik satu2 dalam album balik...


30weeks..aku sangat ganas Okie mengandungkan Sufia..sebab dengan perut besar ini ada hati lagi melancong ke terengganu..udahla jauh, tak cukup tido, tak cukup rehat..tapi layan...

Okeh 34weeks..hari raya posa tapi perut macam orang dah cukup bulan..



20weeks...tengokla baru 5 bulan dah macam 7 bulan hehehe..hari ambik gambar nih petangnya pergi mandi air terjun..kihkihkih

24weeks..kenangan gambar ni pon ganass gak..waktu ni my hubby out station ke China, and my dad kena jahit kat tangan takleh drive..so saya memandu all the way long dari JB ke UKM Bangi untuk menghadiri my sister's graduation Day..sengal jugak pinggang yek..

Last but not least, 39 weeks..perut besar dah level takleh jalan tapi sibuk gak nak marayau..kenangan gambar ni baru balik dari merayau ke angsana kalu tak silapnya..perut paling besar yang aku pernah alami...buleh letak kunci atas perut tuh!kekeke..

Okie takmo la TAG sesape..kekeke...


18 comments:

.:Hernee Nazir:. said...

cute jek mimimase pregnant ek..hehehe~

sayangibu said...

comelnyerrrr...cepatnye dapat turun byk lps pregnant...untung mimi..:)

Ana said...

cepatnyaa mimi trun berat..ana smpai skrg x turun2 lagi nie..huaaaaaaa..

CapT said...

prot ko sama hebat dgn prot aku.. tp si pipiy kuar 2.75kg jekk.. ape yg gahh sgt prot aku.. aku pon heran..

ojasamid said...

mie, houkoku desu.

aku dh pon gained 10kg, baru nak masuk 7bulan..uwaaa.a...panik dan shocked gak mi, sbb ko paham2 je lah betapa strictnye sini bab2 marah dgn nurses hari tu sbb naik 4kg in a month. jibun demo choooou shokku.....!

pdhal pregnen first naik sumer skali pon baru 9kg lebih saje..huwaaaaa...

harap2 xnaik mendadak lg korekara. kalau bleh turun cepat mcm ko best le mi. kalo x ,jadi mak mok le aku setahun. hopefully bf can help, mcm masa affan dulu.

(btw, aku tgh wakuwaku tunggu "fukubukuro" CDs yg kedua sampai. nk tmbh stash. hr tuh dh smpi 6lai, yg ni tatau lg brape lai ader dlm tu..hehe..sbb bajet nk bg si adik ni pakai skali nnt..hihi)

Mrs.NoeL KhairuLniZa said...

as pregnant 7 bulan pun mcm 9 bulan jg dulu..besar..lahir baby 3.1kg...

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Ala~ dah tak pregnant tak cute ke?ekekeke..(hernee,gurau je taw!)

Sayangibu--> Mak kita strict dalam berpantang ler intan..uhuhu..terseksa jiwa raga tuh yang cepat turun kot..keke..

Ana--> Pantang bagai nak rak taw!;(

::Umi Sufira:: said...

Capt--> Kembar air kott!! Sufia pon bukan besar..3.17kg..perut aku..makaih!

Oja--> Anak kedua memang naik mencanak2..case aku ler..control makan bagai nak rak pon naik jugak.. Syaura dulu berat last 60kg..nih leh xtra 7kg lagi masa sufia..kekeke..takpelah ja..jangan control sangat makan sampai mudharat...
Dalam pantang tuh aku kena control tuh senang turun..

BTW, wah wah makin banykla stash ko yer! aku nih dah tak tambah2...mak aku tak reti pakaikan CD so pakai malam ngan weekend je..kekeke..

::Umi Sufira:: said...

Mrs. Noel--> Samalah kita..perut besar baby saya pon 3.17kg aje...ehhe...

yOrTs said...

dia jalan macam kingkong bila dah ujung2 nak bersalin tu. bayang la, masa sblm aku gi china perut besar labu. bila balik dah besar tempayan. fuh!...

::Umi Sufira:: said...

amboi amboi amboi...sodapnya ngutuk yer...siap dia!

Shais said...

bila ingat bailk saat pregnant seronok pulak...:)

::Umi Sufira:: said...

Shais--> Mimi seriau mengingatkan balik saat2 ittew..kekeke...

Mrs Noba said...

17.5% fat ok kot...
dia kena less than 25% kalo tak silap.
hehehe..

::Umi Sufira:: said...

Mrs. Noba--> Owh, akhirnya terjawab juga soklan saya yang itu~hehe..thanks yer...trima kasih juga kerana menyinggah!=D

Mummy HnH@arnie said...

Mimi,

Tabik spring laa ko drive dari JB ke Bangi tue!!! tak dpt ku bayang kan... fuhhhh...

Tapi, kalau terpaksa, buat jugak lah kan... sungguh kakak mithali!

Anonymous said...

salam
rasa comel bila pregnant...
tapi takut tengok

::Umi Sufira:: said...

Aru--> Aku memang kakak mithali...kehkehkeh..pinggang sengal buleh tahan..sampai umah trus pengsan! (tido..)kihkihkih..

Cik Anon--> Saya sendiri pon takut tengok perut saya..hehe..