Sufira's Update *Updated*

Tuesday, January 6, 2009

Some update about Sufira beradik ini..

Syaura
Harini hari pertama persekolahannya...Everything seems to be OK..no more nangis2 melalak2 macam hari pertama sekolah tahun lepas...sampai nak kena ugut campak dalam hutan kalu taknak gi sekolah..udahla uminya dalam pantang lagi..hangin satu badan dibuatnya....but the most challenging part tahun ini ialah memperkenalkan Syaura ngan VAN SEKOLAH..esok startla Syaura naik van sekolah...wah segala janji manis diberikan nak pujuk syaura naik van..ih ih ih..janji nak bawak pi swimming lagi (water park haritu)...nak belikan ais krim..segala bagaila...asalkan syaura nak gi sekolah naik van..almaklumla anak aku nih takut orang sikit..mintak2la OK Syaura naik van nanti...tak payahla atuk susah payah hantar macam setahun lepas...how is the result? Will be updated tomorrow noon!
*Updated*
Pagi tadi sampai office terus call my mom tanya camne syaura nak tak naik van sekolah..aku tanya pagi tadi kat syaura nak tak she said OK tapi muka muncung 14...my mom informed me dia takmo naik itu van tapi my mom tolak2 pujuk naik juga akhirnya..wah satu pencapaian yang baik!..yang sadisnya..naik van dengan lelehan air mata...walla siannya anak aku..aku yang sayu..tapi takpe sampai bila nak independent kalu tak cenggitu kan...syukur..hopefully esok pon dia nak la naik itu van lagi...Amin...


Sufia
Selepas nearly 2 weeks jadi SAHM, nampaknya hari pertama aku kerja balik nih wah wah meragam sakan! Kakaknya pulak sekolah sesi pagi..bangun2 only she and nenek...langsung taknak turun mintak dukung aje...serba tak kena...yang tak best takmo minum susu...wah wah...taulah dah 11 days minum susu direct feeding straight...dah sedapla tuh..lak tuh kena minum frozen EBM pulak..pakai botol some more!Meragam dia!Walhal kalu aku kat umah takdelah reverse cycle pon..elok je siang and malam sama naik rajin minumnya tuh...balik kerja siang tadi...dia lepas geram! balas dendam! Lama betul gayut nya tuh..alahai...Sufia....mintak2 esok eloklah dia...about sufia also will be updated tomorrow..harap2 eloklah sufia after 2 days umi bekerja nih...

9 comments:

Siti @ nurie said...

mimi, maknanya, sufira ngn mia dah boleh g skolh on 2011 lah yerk..sebab kalau ikut tahn lahir, diaorg dah masuk 3 thun kan...eeee cepatnya diaorg dah nak gi sekolah....mcm termiss 1 yearlah...betul tak kiraan siti...

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Tahun ni Sufia ngan Mia 2 tahun...kalu siti nak masukkan mia skolah start 4 tahun 2011 tapi maybe mimi masukkan sufia skolah 2012 kot(5thn)...walla..dah belas2 dah tahunnya tuh..cepatnya masa berlalu!

Mummy HnH@arnie said...

wowwooo, jgn lah kira tahun Sufia nak masuk skolah mi... kalau sufia skolah, hannah pon skolah laa... tp, still xpuas lagi BF dier nih...

hahaha... ke situ plak fikir ekk...

lub&mrs azarol said...

okla tu..anak lub si balqis dah nak masuk 3thn..kalau ngempeng lama2...aduh rasa melecet...x larat sunggoh

YANI said...

mimi, dah sekolah anak2 kita kan...hehe...

::Umi Sufira:: said...

Aru--> Haha..iyerlah rasa tak puas BF depa lagi kan..ko takyah pikir hannah lagi..pikirkan hakim nak masuk skolah dulu...hehehe...

Lub--> Waa!! Dah 3 tahun gigi sure dah penuh kan...suction pulak makin kuat..tu yang tak tahan tuh!kekeke...

::Umi Sufira:: said...

K.Yani--> Itulah pejam celik pejam celik dah besar dah..BTW, ako naik van/ bas skolah tak?

.:Hernee Nazir:. said...

hehehe..kelakar lak bace kisah anak2 mimi nie..

::Umi Sufira:: said...

Herne--> Budak budak..macam gitula..kekeke:P