Selamat Hari Tua??!!

Monday, February 2, 2009

Dengan tersipu sipu malunya sambil menutup muka, aku ingin menyatakan bahawa hari ini ialah hari ulang tahun a.k.a harijadi atau lebih tepat lagu hari tua tuan punya blog ini yang ke....rrrrr...silalah view my complete profile untuk mengetahuinya...kekeke...

Sambutan birthday so simple and kecil2an but always full of suprises (since 2001) from hubby terchenta...thanks darling.. ...i love u...(sila jgn muntah)...nanti2 ajelah aku update psl itu....

Azam hari tua aku pada tahun ini selain azam2 tahun baru...(bukan Azam As Mrs. Noel yer..) kekeke..aku ingin mengumpul seberapa banyak uwang sebab berazam untuk membeli rumah dan pindah pada tahun depan..LOL..semuga impian terlaksana..amin....

Update untuk birthday celebration (untuk dikenang di hari tua)
Family Celebration

Celebration bersama family on 31 January 2009 night...Hubby arranged satu dinner istimewa again di Senibung..Nak wat camne dah jatuh hati makan kat situ..kalini celebration untuk all families birthday yang jatuh pada bulan February..
Along 2 February
Abah 13 February
Adik 13 February
Mak 19 February

Hadiah

Dari hubby..so special..so suprise.. I LOVE it..LOL..Hadiah dari my mom..cuti memasak pada hari Ahad..hehehe..Dan ucapan2 happy birthday yang sungguh bermakna dari kawan2 yang mengingati dan kawan2 di alam maya ini..;)

Special Date

Again my everdearest hubby arranged satu dating istimewa just for two of us...so awal2 dah mintak jasa baik my mom to OT during our off day..hehehe..we went for the date kat City Square, JB. Sempat tengok wayang cerita Bride War..best you!! Cerita yang ringan tapi memang penuh bermakna ngan erti persahabatan sebenar..siap meleleh air mata sepam dua..kekeke... Then we took our lunch at Secret Recipe, City Square...yummy2 sedap and full banget! Eh banyaknya sepinggan meatball spaghetti dia..kenyang gila beb! Sampai nak makan kek pon tak larat!ngee...

*gambar2 ini gedik nak tempek kengkonon kenangan ketika berusia 28years old lah during the special date (somebody asked us to buy something for adik2 kat umah..woi anak kitaorang dah dua ok..! and Bodyshop asked us whether we're searching barang untuk hantaran..erkk!!It was absolutely becoz my hubby yang nampak macam org 21thn gitu*jeles mode*)*

Birthday Cake

I had requested not to buy birthday cake this year becoz I want to bake the cake myself..and cake itu telah diagih2kan kepada 'anak buah' yang 21 orang itu dan sungguh terharu kerana sampai2 je kat kilang anak2 buah suma wish happy birthday..They remembered my birthday...

P/S: I found THIS. I'm so touched~ Thank you so much Zufa! Muahhs!!=D And I found THIS as well..again I'm sooo touched for this special entry for my Birthday. Makacih Capt!!

36 comments:

Mummy HnH@arnie said...

Happy 2xth Birthday Mi!
(sajer letak x, kasik surprise... hahaha...)

Amiin atas aper jua azam mu itu...

p/s : Omaera aikawarazu rabu-rabu da ne... Oshiawaseni... =)

mimielola said...

Selamat Harijadi Dik Non. Semoga impian tercapai dan terlaksana

Anonymous said...

selamat ari jadi mie semoga azam tercapai amin....

Mummy Dasy said...

Happy B'day, may all ur wish come true.

Ana said...

Selamat Hari Lahir Mimi..wish u all the best tauuu..

::Umi Sufira:: said...

Aru--> Thanx being the first to wish in this blog (slain familyku)...huhu..terharu gitu!Suprise kah?!kekeke..owh semakin meningkat banyak angka itu yer..BTW, thanks for the 'amin' and hopefully P/S ko tuh kekal sampai bila2...oshiawaseni utk ko juge.=)

Ms. Lola--> Toche toche!Amin~

Cik Anon--> Thank you

Mummy Dasy--> Thanks and amin~

Ana--> Trima kasih Ana!

.:Hernee Nazir:. said...

happy b'day mimi..may Allah bless u n ur family..n may all ur dreams come true..

Yan said...

ALLAH selamatkan kamuuuu.. ALLAH selamatkan kamuuu..

happy besday!

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Thank yer! InsyaAllah mintak2 semua wish terlaksana=)

Cik Yan--> Ingatkan Cik Yan nak nyanyi sampai habes..kekeke...Makasih CY!

Siti @ nurie said...

selamat hari jadi mimi...semoga apa yg diimpikan akan terlaksana....kena bincng bebaik ngn mak ayah kalau nak pindh umah....terasa sunyi nanti dia....adik pun, nak pindah gakkan...he he he...(saje nak suruh rasa bersalah)...ha ha ha ha

Mrs Noba said...

Happy Burfday!!!
:)

Ealyie said...

Mie,
heppi buffday yekk
Semoga dipanjangkan umo & dimurahkan rezeki...amin!

faisyura said...

Roza happy birthday ;)
Semoga pjg umo murah rezeki, tercapai azam ko.. aminnn...

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Owh itu suma sudah dibincangkan..in fact dulupon kitaorang dok kat nilai jauh dari parents..ni je baru dekat sikit..BTW, thanx yek for the wish!Amin~=)

Mrs Noba--> Arigatou!

Ealyie--> Gracias!!Amin atas doamu=)

Baid--> Toche2...trima kasih atas doamu juga..=)

Zety Zin said...

Roza hepi besday!
Semoga tercapai cita2 nak beli rumah.

Mrs NoeL KHairuLniZa said...

hepi befday (lambat wish sikit).. semoga azam tercapai mcm As yg dpt Azam jg... (samalah azam nak beli rumah)

::Umi Sufira:: said...

Zety--> Thanks..akupon doa2 sgt semuga tercapai azam aku tuh!=P

As--> Hahha..thank yek..sblom ko mention Azam mu itu aku sudah sebut dulu..;) Marilah kita sama2 berazam=)

suealeen said...

Happy Birthday... semoga amalan baik mengiringi setiap pertambahan usia...

.:Hernee Nazir:. said...

Mimi family kite same la rmai lahir bulan 2..
My hubby –9/02
My mom & aunty – 13/02
My cousin – 4/2, 6/2
My uncle – 16/2, 22/2

Siti @ nurie said...

hernee, mimi, besday my hubby 4/2...he he he,,,tgh dok pkr nak buat apa kat dia ni...

::Umi Sufira:: said...

Suealeen--> trima ksih di atas birthday wish yang sungguh mneyejukkan hati itu~

Hernee, Siti--> Kompem mereka semua berbintang AQUARIUS =)

Che Lin said...

mi, otanjyoubi omedetou!
yume wo kanaeru you ni...

mamaDhea said...

Hepi birthday Mimi..

Makan kat Senibong lagi yer.. awat tak calling2.. ekeke..

btw, may all ur wishes comes true.. insyaallah..

lia said...

selamat hari lahir..... surprise dr suami yg paling best 2 .. ye dak...

::Umi Sufira:: said...

Che Nor--> Arigato!

Sha--> Dekat ker umah ko ngan Senibong tuh?kekeke...BTW, thanks a lot Sha for the wish=D

Lia--> Betul2..ada je suprise dia tiap tahun..tak kering idea..kekeke..thanks lia!

hawani said...

happy 28th birthday Rozaa... bestnye gi dating, siap tgk wayang lagi!....

PadNani~~{@ said...

Happy befday kak Mimi=)

Moga bahagia selalu di samping insan2 tersayang..

May Ur wishes come true..n Allah Bless kak Mimi always..

::Umi Sufira:: said...

Wani--> Makasih wani! Sekali sekala dapat peluang nak gi dating wani..apa lagi layanlah apa2 yang patut!kekeke..

Nani--> Thanks for the wish...InsyaAllah and amin untuk doa2 Nani tu yek...

Shais said...

happy anniversary & happy belated birthday.....semoga bahagia selalu.

Me_Bee N Kids said...

Happy Belated Birthday ...Uwa 'rabu-rabu' gituh ...Jelesss !!! :P

mirah said...

Happy belated birthday mimi...
Moga sentiasa dalam rahmat kasih sayang Allah jua... :)

p/s maaf lah terlambat wish..

::Umi Sufira:: said...

Shais--> Thanx yer!amin~

Mamaliena--> Kekeke..kak lina pon apa kurangnya...arigatoune!

Mirah--> Owh no hal punya..Trima kasih atas tanda ingatan mirah tu=D

CT said...

Alamak...terlambat sudah..anyway..happy belated birthday mimi...:)

::Umi Sufira:: said...

CT--> Still not too late dear!hehe..thanks CT!

lelosani said...

otanjoubi omedetou gozaimasu....(belated nee...) sori.. seperti yg diketahui... kat ofis kena block ur blog ni... kat umah... ni baru nk jenguk2 blog.. :)

itsumademo... shiawase ni narimasu youni...

::Umi Sufira:: said...

Ms. Lelo--> Arigatou gozaimasuuu~hehe...belated pon takpe..ingatan tanda ikhlas tu yang lebih penting=D Thanks for the wish yer!:)