Summer Camp Lagi!!!

Tuesday, May 26, 2009

Yeay!!! Summer Camp datang lagi!!! Tapi of course la bukan umminya...tapi anaknya yang bakal join the summer camp...

Macam Last Year seronok betul Syaura naik bas ramai pegi summer camp seharian sampai ke petang..macam2 aktiviti teacher dia arrange utk budak2 TADIKA ni kan..ada sukaneka lah, solat beramai2, mandi swimming pool, jalan2 tengok burung...eh macam2 la....bukan Syaura yang cerita tapi ummi dia dok beria2 beli CD rakaman aktiviti diaorang ber Summer Camp..yelah kan bila budak2 yang Summer Camp macam2 ragam la...

Paling kelakar yang aku prasan, bila time solat jemaah beramai2 kat area terbuka..jangan terkejut tau ada sorang imam di kalangan pelajar TADIKA itu juga..wow mesti parents nya bangga anak dah buleh jadi imam...(walaupun solat tuh tak tentu sahnya atau tidak kan)...waktu solat tuh ada yang tergaru lah, toleh sana toleh sini..kahkah..lawaknya...

Surat jemputan untuk menghadiri Summer Camp.

Tapi inilah yang ummi Syaura nih dok pening...nak sumbangkan apa yer untuk Summer Camp nanti? Last year we all sumbangkan jeli ngan air kotak kot...alamak tahun ni sama lagi ke nak bagi? hmm kalau nak bagi duit rasanya ramai parents yang dah bagi duit juga.....any idea?hihi...

Hopefully Summer Camp kali ni pun Syaura dok enjoy macam tahun lepas...Guess what? Hitam legam Syaura after balik dari summer camp tu...memang betul ber summer camp la gamaknya...;P

15 comments:

Sayang.Ibu said...

pssttt.. buatlah kek coklat, potong2 dan packing siap2 utk derang... plus air kotak..:)

Zety Zin said...

kek batik pon ok jugak.

♥Hernee Nazir♥ said...

hernee pn nk suggest kek batik..msti bdk2 suke..silap2 mak bdk order skali..hehehe

Siti @ nurie said...

he he he,,,bestnyer summer camp...cm kat negara org putih je gitu...he he he...

rizza said...

buat cookies atau cupcake letak dalam plastik....pack kecik2.. at least leh sampai sepanjang camp tu...

mamaDhea said...

setuju ngan sis rizza.. takpon wat je kek batik ko yg (nampak ;P) sodap tuh..

::Umi Sufira:: said...

Intan--> Rrr student dia bukan puluh2, ratus2...tak larat aku nak brapa kali baking;P

Zety--> Kek batik mm maybe yang ni senang sikitlah..tapi barapa banyak aku nak wat..haih..

Hernee--> Alamak! kekeke...silap2 buleh kembangkan bisnes eh!;)

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Kalu kat Mesia nih memang manjang summer pon..kekeke...

K.Rizza--> Yeah kalu cookies tuh senang sikit kan..sekali adun dapat banyak:)

Sha--> Mungkin aku lebih prefer cookies..tapi kalu malas aku tangkap cookies yang dah siap ajelah jawabnya;P

Ana said...

bestnyaa tadika syaura..slalu buat macam2 aktiviti kann..
Mimi masak spageti ke..xpun mihun goreng..or bawak yg goreng2 cam nugget ke..budak2 suka kann..hehehe

::Umi Sufira:: said...

Ana--> Good idea jugak tuh! Tak terpikir pulak..thanks for the idea eh!;)

achee_b165 said...

seronok la bdk2 bersuka ria... teringat masa kocik2 cikgu bwk rombongan melawat zoo..hehehe

~p-na mama oja~

::Umi Sufira:: said...

P-na--> Syaura harituh dah pergi mealawat zoo..kalini summer camp pulak...riadah belaka yer mereka nih!;P

PadNani~~{@ said...

Bagusnya tadika Syaura ada summer camp..sure Syaura seronok n enjoy nnt!=)

CT said...

wowwiiii bestnye mimi.....wonder plak taska anisah ade ke tak summer camp mcm ni....share la mcm mana syaura can cope with that program....mesti independent sungguh kan...else keje duk nangis la...like my doter...huhuhuhu

::Umi Sufira:: said...

Nani--> Hopefully dia seronok and enjoy macam tahun lepas:)

CT--> Camen Syaura buleh cope up? rrr rasanya sebab ada kawan yang serasi kot....taktaula nampak dia macam suka je nak pegi;P