Macam kena toreh kan?

Wednesday, May 6, 2009

Masih lagi n3 ngeri, jangan teruskan pembacaan kalau geli...kesinambungan dari n3 ini, luka kesan melecur yang semakin mengering..tetapi.....
Apa yang aku rasa sekarang
1) Masih pedih terutama ketika mandi dan ambil wudhu'
2) Berdenyut2 di kala tangan dilepaskan ke arah bawah
3) Bila sendiri melihat kawasan yang tiada kulit itu, sepertinya daging aku di toreh aje... ngeri..
4) Masih ada area yang basah berair...nyu nyut nyut...pedih



Cepatlah sembuh wahai tangan...susahnya even nak menaip kat keyborad pun rapatkan dua jari sebab ianya di celah antara dua jari ini...hmm...

23 comments:

Umi Nawfal said...

alaa.. nape amik gambo dekat2 tu.. sakit pulak tgn den ni haa.. terase2 taww.. huhuhu.. tp nak tgk jugak!! hehehe.. mimi, x yah taruk handiplast lg.. biar kena angin nnti cpt kering, lekas baik..

Yan said...

sama effect kah kalau kena minyak panas.. heee.. apa punya soalan daaa..

/mak skip OK.. terus komen je ni..

Siti @ nurie said...

aduh mimi...makin teruk je tgok....mesti dah kena urat tu...tu yg terasa mcm berdenyut2 tu....

SiApA akU..... said...

ouch!!!...skit tu....
berdenyut2 rase nye!!!

::Umi Sufira:: said...

Umi Nawfal--> Nih tak taruk handiplas dah nih...harituh letak sebab takmo orang geli geleman tengok..plus masa tuh orang salam2..kalu terkena kat situ lagi sakit:(

Cik Yan--> Kahkahkah...takutkah nak tengok? taktaulah sama effect ke tak..tak pernah kena minyak panas secara teruk

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Rasanya iyerlah..maybe ada kena urat..tu yang berdenyut2...walla ni nak tunggu kering and tumbuh kulit balik..lamanya...haii..

Siapa aku--> Hmm..memang sakit n berdenyut2..ngee...;P

Azure said...

mak aihh...saketnyaa..ngeri, tp tetap tengok

::Umi Sufira:: said...

Azure--> Ngeri yang tengok, ngeri lagi yang tahan sakit nih..ahaks!

Sayang.Ibu said...

Aduyai mie...sakitnya... sian sangat ko beb..aku dpt bygkan sakitnya tu... ko ermmm...semoga cepat sihat ye

::Umi Sufira:: said...

Intan--> Thanks beb! Rasa nak balik tido jek..erkk ada kaitan kah?kekeke...

PadNani~~{@ said...

Owh kak mimi..siannye akak:(mcm parah aje..

luka2 mcm ni bole letak minyak gamatkan..biar cepat kering..or doc dah bg ubat sapu utk keringkn luka

terasa pedihnya bila tgk gmba itu..

P/S: nampak sgt 'org kuat' majlis nih..sampai cedera bagai akak buat kerja.

Take care kak

mamaDhea said...

er, aku pon tak berani nengok.. tp naaaaaak jugak tgk.. kahkahkah! hamik ko sampai ke lunch dok terbayang2.. hhihi..

semoga cepat sembuh ek ;)

::Umi Sufira:: said...

Nani--> Doctor ada bagi ubat kuning tuh..tu yang comot kaler kuning siap tangan tuh..hihihi..ala nani takdela orang kuat mana pon...buat kerja lalai sgt tu kot sampai terkena..ngee..;P

Sha--> Hahhaa..Sha sori ah buat ko terbayang sampai lunch..kikiki...thanks Sha!

♥Hernee Nazir♥ said...

alahai siannye..naik pdih tgn tngok..btul la Mimi jgn balut @ pakai handyplast..nti die lmbt kering..

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Thanks for the tips..thanks juga kerana mengasihaniku..ngee..:P

Me_Bee N Kids said...

haa ..jgn balut ngan handyplus , just taruk sapu minyak gamat and ' free air ' jek ..insyaalah ok2 ler tuh ..

Nih petanda soh cuti buat keje rumah ni :)

::Umi Sufira:: said...

Mamaliena--> Alangkah indahnya kalau memang dpt cuti buat kerja rumah:)

SHaHaQiLiF said...

uwaaa..mimi...ngerinyer...odaiji ni!!!

::Umi Sufira:: said...

K.Aja--> Thanks:)Ngeri deshou!

mirah said...

huh ku tengok spintas lalu terus scroll ke bawah. Moga cepat baik tu.

::Umi Sufira:: said...

Mirah--> Pun takut yer...hehehe..Thanks mirah:)

Mummy Dasy said...

seramnye..gaknye berdenyut2 sentiasa ek ngalahkan me yg br operation ni pun luke x camtu...better anginkan jek coz pnah kena doc. ckp jgn letak handiplast

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> Owh tidaklah sesakit Mummy yang baru lepas operate tuh..tapi maybe bekas operate mummy tuh dah berjahit..tapi luka mimi nih terbuka..uwaa..sama2la kita cepat sembuh!