Mini Gathering

Tuesday, May 5, 2009

Aku masih pending kisah majlis perkahwinan adik aku lagi sebab gambar2 belum susun untuk di publish n ingat nak bubuh watermark kat semua gambar..so ambil masa sikit la...Ni nak crita dulu our MINI GATHERING. Alhamdulillah kebanyakan rakan2 yang dijemput menghadirkan diri di majlis harituh..tak kirala kawan di alam maya mahupun kawan di alam nyata..seronok sangat dapat jumpa..kira ala2 mini gathering la eh..

Untuk kawan2 blogger, first skali sampai K.Laila, bersama hubbynya n Damia chumel yang lena tido kat bahu ibunya eh...K.Laila sempatla msuk n salam pengantin..and sempat lak bisik air longan buleh tambah susu tuh..hihihi...aah air longan ialah air masa jamuan majlis tu...tak sempat ambil gambar pon...time balik tu pon aku dah tak prasan sbb dh sibuk2 kat dlm..BTW, thanks a lot K.laila datang jugak ke majlis tuh..happy sgt!:)

Lepas tuh, K.Yatie aka Ibu Hanie..tapi Ya Ampun...blurr gile waktu K.Yatie salam and kenalkan diri K.Yatie tuh...aku dok recall2 tengok kat wajahnya...adakah iras2 orang yang aku kenali...ye lah kat blog dia tak ternampak lak gambar tuan punya blog...tak borak apa langsung pun...sebab blur ni sedara belah mak ke..sorry sangat2 K.Yatie...bila on the way gi klinik baru teringat..owh mungkin tu lah kakak Che Nor..sebab muka takde iras langsung pun adik beradik itu...terus sms K.Yatie eh..sori banget kak! Tak sempat pun jumpa Hanie eh...

Pastuh tup tup Siti aka Nuriezam datang salam je...dah nak balik...lah yang ni pun tak sempat nak borak langsung...aku nih dah dok lah berhati2 tengok wajah2 tetamu kot2 terlepa teman2 blogger...still ada jugak yang terlepas pandang...BTW, even tak dapat borak panjang still thanks a lot untuk Siti sebab dtg...borak pun tak sempat apalagi nak amik gambar eh..kekeke..

Tak lama pastuh Intan aka Sayangibu sampai...sempat masuk umah and berbual panjang...walaupon panas melenting ko menten cool nyah!kakaka..Dalam masa yang sama Umi Nawfal call juga, cakap tengah makan kat depan, and Mamadhea aka Sha jugak sampai pada waktu yang sama....Sempatlah masuk rumah borak2 amik gambar ngan Intan and Sha..tapi Umi Nawfal yang kelam kabut nak balik, sebab niece nya dah nangis2 di kereta eh....tak sempat nak bergambar eh....Rupanya Cik Yan pun tengah makan kat depan....nasib baik juga Intan and Sha belum balik sempatla jumpa Cik Yan eh..sebab Mr. H Intan dah kenyit2 mata ajak pegi Desaru.....Sempat amik gambar masa dalam umah aje tau...Aina, Ainin, Sufira, Dhea sempatlah snap gambar seketul....Tapi dah tak dan nak snap gambar Nawfal, Amir dan Arif..takpelah lenkali kalau ada rezeki kita jumpa lagi...

Thanks a lot pada teman2 blogger yg sudi dtg,Cik Yan walaupon mabuk2an, dan sesat, Umi Nawfal yang bz dengan majlis lain , Intan yang nak ke Desaru, Sha yang GIGIH juga walaupun datang berdua aje ngan Dhea..(sian ko nyah!)...dan teman2 lainla yang meluangkan masa datang ke majlis ini eh..thanks a lot!

Intan, aku ngan Sha...Ngan gambar anak2 yang masing2 muncung sebab panas weih...tuh Syaura tuh dah takde mood tahap gaban..letih gila gamaknya...

Aina n ainin..hihi..ainin sempat jelir lidah lagi tu ye...comel:)


Dhea yang baru cabut tudung...hikhikhik..dah panas dah tu...

Ha ni gambar captured betuol2 after teman2 blogger balik...penat sangat makcik rewang ni...tido ajelah kat sofa walaupon ramai orang...

Tak lupa juga kawan2 di alam nyata...K.Yaz K.Kam and Zura dan kawan2 lain yang tak sempat nak senaraikan kat sini....Happy sgt tau!
Buat Ealyie n Hernee, n3 kemaafan mu telah kubaca..takpe yang! Ada rezeki lenkali kita jumpa eh!:)

11 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

keJELESan melanda ni..hehehehe

Siti @ nurie said...

hernee, siti smpt gak snap 1 gmbr ngn pengantin...lg kelam kabut sbb bos kasi kuar 1 jam je..hmapeh tullah...nasib baik masa kitoarg makn tu, betul2, pengantin laki berarak...

mimi....eden mencari2 muka mimi dr mula2 smpai..tapi tak perasan...bila dah nak balik baru perasan, sbb tu pun terpandang si Sufia tu...he he he...takpe, lain kali kita amik gmbr...masa tu tak soleklah sbb dlm tkr baju kurung kat opis...he he he

Opie said...

amboi...kenduri kawen skali ngan perjumpaan blogger...hehheheh...best btul

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Silalah JELES...hee...

Siti--> Owh, mungkin kebzan ku ini menyebabkan dikau tidak ternampak muka mimi ni eh...takpelah dapat jugak salam masa balik tu kan...daripada tak jumpa langsung..takpe2 bila2 la kita jumpa lagi:)

Opie--> Sambil menyelam minum air:)

CT said...

alamak..ye la hernee...jelesnyeeeeee

Sayang.Ibu said...

byk gak bloggerz lain yg dtg ek nyahhh.. aku nih keras kat tpt kursus nih xde wifi. punye laaa sangap sampai aku amik daily broadband nih nyahhhh... huahuahuaaa

mamaDhea said...

huk aloh intan, gitu skali ko sangap eh.. ekekeke.. eh, ko kursus kat mana ni weih? ;P

mimi,
aku mmg gigih plus eksaited nak g majlis kenduri adik ko tuh.. ahahaha.. memula hubby aku kata dpt balik, so, sukak laa kan.. pastu last minute call bgtau tak dpt coti.. maunye aku tak geram.. last2 buat plan camtu je laa.. hadif terpaksa ditinggalkan bersama atoknye.. hehehe..

takpe, lenkali kita jumpa lagi, aku kenalkan ngan hadif yg nakal tu pulak ek.. ;P

::Umi Sufira:: said...

Ct--> Sekali lagi silalh JELES..kikiki..takpe ada rezki bebila kita jumpa eh!:)

Intan--> Kahkahkah..aku senyum sampai telinga bila ko post komen nih...lawak ko ni nyah...gi kursus sampai keras..;P

Sha--> Sungguh ku terharu atas keGIGIHan mu itu...takpe Sha bukan jauh sgt Tebrau ngan Kulai ni...bebila kang kita jumpa lagi k;)

Umi Nawfal said...

huwaaaa... x puas ati nih.. nak jeles jugak! kelam kabut sgt sampai hajat nk bersambo pon x kesampaian..!!

Che Lin said...

jumpa ngan kakak aku ek mi?
dah agak ko tak pasan punya.
memang dari kecik tak penah ada orang kata muka kitorang ada iras.
sama jauh sekali.
siap ada kata member lagi. haha~

::Umi Sufira:: said...

Umi Nawfal--> Takpe2 next time keluar camera siap2 eh!:)

Che Nor--> Aku jumpa kakak ko...tapi punyalah blur ko...dia sebut nama dia K.Yatie..aku dok telek2 sape si gerangannya...dia lak tak sebut nama ko ke apa...sampai ke petang teringat...ralat betul tak borak pon ngan dia..isk isk..sori sgt K.yatie!;P