I'm a bad Mom:(

Tuesday, May 19, 2009

Lately, aku n hubby memang agak sibuk uruskan hal hal rumah...dah dua weekend kami mengecat rumah...and semalam hubby ambil cuti untuk uruskan hal rumah juga..ada a bit problem nak settle ngan pemaju, and then tunggu orang pasang rail langsir juga hubby sambung cat sikit lagi.... So dalam kesibukan di situ..ada sesuatu yang kami abaikan!...Syaura!

Bilamana smalam malam both aku n hubby rasa penat sangat...aku bekerja macam biasa tapi hari sblom tu memang dah rasa penat....so malam tadi duss dua dua tidur awal...Tapi..ada form reading yang kami lupa nak sign......Malam tadi aku dah dengar dah dia baca buku tuh....OK lah lancar..so kalau dia dah baca lancar kami kena sign...I thougth hubby yang akan sign..hubby lak cari pen takde ingat malam sikit nak sign..tapi bila dua dua dah tido awal..semua hilang ntah kemana...Pagi2 dah kelam kabut sgt juga terlupa...

Kesian Syaura..Nenek nya telefon cakap Syaura nangis sebab umi tak sign form tu...That's my girl..macam tu lah dia..kalau ada homework yang tak siap walhal esok tu weekend buleh buat hari weekend, dia tetap akan suruh umi teman buat homework malam tu juga...I feel so bad..Teruknya aku sebagai ibu, benda macam tu pun lalai..lagi sedih membayangkan Syaura nangis masa naik van...:(

Plus dah dua weekend juga tak buat activity homeschool dengan Syaura.....Tulah sibukkan sangat ngan rumah baru sampai anak terabai..uwaa...Furthermore, nenek cakap pencil box and color pencil dia pon takde...Malam tadi dia takde homework so aku pun tak check..sadis betull!! Rasa nak balik rumah je tengok Syaura!*sigh*

30 comments:

~ As ~ said...

aduhhh ku pun ikut sebak baca... balik nnt cepat2 tgk syaura tu..

ar.nie said...

alalala mi, sedihnya baca... Kalau boleh keluar rehat nnt, pergi lah jenguk Syaura...

* kochi made, nakitai... :( *

hajarus said...

la siannyer kat syaura... nak nangis hajar baca n3 k.mimi ni... hajar boleh rasakan perasaan syaura....

♥Hernee Nazir♥ said...

alahai..siannye Syaura..xpe la Mimi balik nti trus pujuk die..

Mummy Dasy said...

sedeynye..tapi me pun rasa cam bersalah gak ngan anak2 lately

Me_Bee N Kids said...

Siannye Syaura ...Balik kang pujuk lah die ...Mimi pun bukan sengaja kan ..??

Cheer up bebeh ..:)

Fiza's said...

kadang2 sume nie berlaku di luar jangkaan n bukan kehendak kita pun kan.. sabar na.. karang boleh pujuk syura

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

bukannye neglect tu. emaknye pun sibuk ke benda utk masa depan semua org. takpe2..nnt maybe boleh train anak jd independent skit. dia kena tau yg not all the time parent ada utk dia...and anak kena paham reason takde all the time pun, utk kebaikan anak & family jugak...

i dulu, 1st time lambat blk dr kerja..anak dah tido lena..i terasa nak nangis jugak sebab tak sempat nak spend time dgn anak. esok pagi anak bgn nak susu time subuh, terus i susukan & cuddle puas2 dgn dia. then pesan elok2 kat dia, bukan sengaja nak tinggal dia & dok kat opis lama2. dah mmg ada nak cari duit utk kita bersama jugak.

herni said...

alor3...ciannya syaura~nnt pujuk dia k dan cakap dgn dia baik2 knpa mimi lupa...

insyaAllah next time kalau terjadi lagi dia akan faham sendiri =) janji reason tu reason yg sebenarnya bukan rekaan ehehe

Zuhaini said...

siannya.. sabar la.. bukan sengaja pun.. :(

Nieza Ishak said...

uwaaaaaaaaa .. siannya, bertambah2 la aku ber emosi. Cemana laa suffiya dah sekolah nanti ... huhuhuhu

mamaDhea said...

sabar ek mie.. klu sempat gi laa balik jap jenguk syaura.. ;)

knv said...

to err is human!

:)

::Umi Sufira:: said...

As--> Ko sebak aku lagi sebak:(

Aru--> Akupon nakitai tapi tak 'ternaku' pulak...

Hajar--> Alahai..lagi bersalah lak rasa...

Hernee--> Dah call..nasib baik macam OK je dia..maybe dah gelak2 kat skolah kot;P

Mummy Dasy--> Saya pon lately asyik abaikan diaorang je...;(

::Umi Sufira:: said...

Mamaliena--> Thanks..owh walaupon tak sengaja..sian sangat kat dia!Ngah cheer up blk la ni..hee..

Fiza--> Itulah tu Fiza...dah tak terjangka nak buat macammana..dah terlupa eh..balik kena say sori to Syaura..

Mama Miya--> owh kata2mu itu menyedapkan hatiku yang duka lara ini...you're right...balik nih i kena terus explain kat my girl camne i buleh terlepa nak sain tu kan....thanks for your tips:)
BTW, Selamat Berkenalan:)

::Umi Sufira:: said...

Herni--> Itulah Herni... hopefully dia paham..sebab tengok si Syaura ni lambat sikit matangnya... aduhai...harap2 dia ngerti lah eh..

Zuhaini--> Tak kusengajakan..;P

Nieza--> A lot of things kena tengokkan kalau anak dah sekolah nanti..beg sekolah..stationery suma..dahla stationery dia slalu hilang..haii...

::Umi Sufira:: said...

Sha--> Dok tengah sabar la nih nyah..;P

KNV--> Yup human error yang perlu diperbetulkan;)

Siti @ nurie said...

tuelah...kkdg kita tk perasan kan benda2 kecik mcm tu...lg2 bila kita dah biasa spend time ngn dia, tetiba kita lupa lak....

siti w,pun mia still kecil n bila balik keje dah penat sgt, snggup paksa mia tido awal..walhal, dia nak gak main2 ngn kita...nanti dah siap keje umah, baru tpkr kesian ngn mia....dah mcm kita lak bbbster dia...

takpe, balik nanti, minta maaf ngn dia tau....

SHaHaQiLiF said...

"ha ha tak tau...!!mimi buat syaura nangis!!ha ha!!"

gulpp...penah gak abaikan aqil...takpe balik nnt pujuk syaura bebaik..nnt ok ler tuh... ;)

Ana said...

sedihnyaaa..huaaaaa..ana baca pun terus teringat masa marah auni time dia meragam..ishhh..
xpe laa mimi, nasib mimi sedar cepat kann..pas nie kita betulkan mana yg x betul ekk..pujuk dia balik..sian syaura..

Azure said...

nak ikutkan, banyak sgt rasa bersalah kat anak2. tp kita tak bole nak kawal semua benda, kan...

take it easy lors.

Nur said...

there are some things that we should let go and make up for it...

jgn sedey2 mimi..blk ni ko pujuk dia jejln ker..mkn ice cream ke..yg penting quality time not the quantity!

faisyura said...

ayoookkk roza.. syaura majuk dah tu.. taktau.. nnt dia tanak kawan kooo... ayookk..

haha saje kacau ko... huhuh roza taper blk ni ko pujuk la dia blk.. declare la today is syaura day sbb ummi terlupe sign hihi... budak kecik no hard feeling.. ko pun toksah sedih2... bukan ko lupe sbb ko pergi joli ke ape.. ko sediakan umah untuk dia jugak.. kan kan kan? cheer up bebeh!

PadNani~~{@ said...

alala..sian Syaura..hope she's ok rite now =)

Mmg susah nak satisfy kan semua perkara dlm satu2 masa.Kdg2 perkara mcm ni mmg terjadi..tanpa kita pinta. At least, ia mengingatkan kita utk lebih alert n pay more attention pd our kids kan kak. Senyuuum kak Mimi=)

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Itulah kan..nampak macam benda kecik remeh temeh tapi impact dia kat hati prasaan budak tu kan...

K.Aja--> Huh cakap orang...kekeke..dah pujuk dah..belanaj aiskrim kat IOI Mall kegemaran dia;P

Ana--> Itualh kena betulkan balik yang terabai tuh....hopefully lepas ni tak lupa lagi;P

::Umi Sufira:: said...

Azure--> Yelah....rasa bersalah kan..hopefully kita sama2 dapat betulkan keadaan:)

Kak Nur--> Itulah quality time kan...dah belanja aiskrim malam tadi..kemain seronok lagi dia..:)

Baid--> Ko memang tau..saje buat aku rasa lebih bersalah..ekekke..BTW, memang dia no hard feeling..cuma kita yang tua nih terasa kesian lebih2 kat dia kan..

Nani--> Alahai Nani, selalu menyejukkan hati akak...yerlah nani kita manusia susah nak settle semua perkara dalam satu masa kan...haii...

Sayang.Ibu said...

alaaa mie..sian syaura... huhuhuuu.. mmg laa mie, kengkadang ada masa termissed mende2 camtu kan. tak pe, pasni ko cover blk k. spend more time ngan syaura di samping nguruskan hal umah tu... but dont be sad.. semua kita pun ada masa macam tu juga

::Umi Sufira:: said...

Intan--> Betullah beb! sedih betul aku...aku rasa silap2 teacher dia pon ingat we all parents amik endah tak endah je pasal kerja umah dia...takpelah beb nanti aku cuba cover balik sebaik mungkin..kan kan..;)

mummywildan said...

kesian syaura yer...sure riso je nk gi skul tu..xpe ibunya x sengaja.

::Umi Sufira:: said...

Mummywildan--> Huhuhu...takpelah take note for next time:)