Dah 6 tahun kahwin macam ni ke?

Friday, May 22, 2009

Lawak di petang hari.....Especially untuk orang2 yang dah 6 tahun kahwin macam aku kah???hahahha.... Just C&P from email...baca n sendiri mau ingatla..kekekeke..;P
Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan....... betul ker...?!!!!

Sebelum Tido:

6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.

6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.

6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh

6 bulan: masih lama lagi ke nih?

6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!

Balas SMS:

6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma,sayang, i belikan murtabak favourite u ye sayang..

6 bulan: trafik jam aah

6 tahun: k..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:

6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih...

6 bulan : I'm BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu : Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni

6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah

6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih

6 bulan : Eh...your call...

6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH....ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka i, pandai u masak.rasa pun sedapppppp...!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain ye..

6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.

6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan pakaian itu

6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE,TAK..

19 comments:

~ As ~ said...

apasal aku kawin blm smpai 6 tahun tp dah muncul tanda2 perkahwinan 6 tahun tu...ooohh tidak..

Mama Adib said...

malas nak kata apa hu hu rasanya cam benar jer uwaaaaaaaaaaaaa

knv said...

kah kah kah!

lawak petang jumaat!

Siti @ nurie said...

siti lak, bab kawin yg 6 bulan dan 6 tahun tu dah mmg dr awal bencinta dan awal kawin lg....hu hu...mr hubby mmg tak romantik...

ar.nie said...

kahkahkahkah... no komen!

sorosoro 6 nen ni nattemo, kocchi ha, mada raburabu da to omoimasu. socchi mo deshou? *wink*

precious innocent said...

hehe.. sengih sorg2 je...

kira ok la tu, spouse panggil baby/syg nie.. hubby i, panggil i nama je.. dia ckp lg mesra...

tp dia suka lak kalau kita panggil dia syg.. nyampah!!!

-mama emma-

~IZZAH~ said...

camana ye nak maintain yg 6bln tu ms dah 6thn?

Fid said...

hantai hantai(bukan hentai ya) hantaiii

i dari sehari kawen sampai la ni memang bertekak hari2 tapi dok mesra mesraan juga!

gaduh bab toilet memang dr hari pertama kawen lagi kahkahkahkahkah

bab masak..wa mmg 'suspect' laki wa sbb hari2 dia kata wa masak sedap...sampai wa kompius!
tapi kalau wa masak kari dia memang akan kata "lain kali jangan masak kari boleh??TAK SEDAP LANGSUNG!!!"

so i rasa i masih rabu2 walaupun hari2 asyik nak bertekak sajo!
gila ka laki bini ini???

achee_b165 said...

hehehe.. nk cakap lebih sy baru kawen stahun jagung..kikiki

tp rasa cam ok kot, x timbul lg tanda2 tuh..hihih
~p-na mama oja~

Mummy Dasy said...

hahaha betul gaknye me pun masuk 6y blan 8 ni...ada yang sama skang ni harus tjuk kat Mr.Hubby entry ni hahaha

Azure said...

me dah lebih 7thn kawen. alhamdulillah, hampir semua di atas tak terjadi.

yg seblum tido tu je la, mmg dari awal kawen me dah jerit kat hubby, sbb dia suka menyempit tido kat kita

Shais said...

kelakar....ada sikit2 tu terkena la juga..kihkih

::Umi Sufira:: said...

As--> Kahkahkah..takpe2 masih buleh improve;P

Mamaadib--> kehkehkeh..;P

KNV--> memang lawak pon...tapi lawak PEDAS nih!;P

::Umi Sufira:: said...

Siti--> Takpe hubby siti romantik tang lain tu;)

Aru--> Kocchiwa Alhamdulillah buleh tahan lagi..tapi takdelah sms sehari sampai berpuluh2 kali macam masa awal2 dulu ;P

Mama Emma--> Eh, panggil nama pun mesra jugak tau macam mak ayah saya:)

::Umi Sufira:: said...

Izzah--> Salah satunya mungkin dengan berdoa semoga kemesraan tuh berpanjangan sampai ke akhir hayat:)

Kak Fid--> Kahkahkah...lawaknya baca komen kak Fid nih...Itulah kemesraan tak ternilai tu:)

P-na--> Kalau macam tuh kenalah kekelkan kemesraan tu sampai bila2 kan:)

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> tunjuk jgn tak tunjuk..in fact my hubby yang foward email ni kat saya...apakah???;P

Azure--> hihihi..tak menyempit tuh no komenler;P

Shais--> hihihi...itulah lumrah hidup gamaknya;D

hajarus said...

kahkahkah... lawak lak.mimi n3 ni... takutnyer klu jd camtu... hajar tak mahu..........!!!

madamoiselleczar said...

kahkahkah...i wish everyday in my marriage life is `6 weeks' buleh? :p

::Umi Sufira:: said...

Hajar--> Akak pon tak mahu!!!!

Madam--> I wish too....=D