Kej*kunan Melanda

Tuesday, April 14, 2009

Mula mula enjoy the Piccas dulu yeah!....

Summer in Japan....Slim kan? antara detik2 paling slim masa kat Japan dulu..hahaha... (aku dah tak muat lagi seluar jeans itu...)

Autumn in Japan....Cantik tak kaler daun2 itu...?nanka natsukashi...owh jaket kulit tiruan itu pun entah kemana dah pergi...


Winter Sonata...arghh betul2 rindu ngan Japan...ini gambar bukan tempat peranginan..belakang rumah aje nih...tangkap gambat pakai Camera Pakai Buang....


Owh siapakah yang muda remaja itu....hahaha..jangan tertipu..ini ialah gambar pemilik blog ini 7 tahun lepas....

Spring...cantik kan Sakura? Di salah satu kerusi di bawah pepohon Sakura tuh ada nama University aku....kenapa aku takde dalam gambar? Sebab waktu gambar ini di ambil aku agak tembam...ngee...takmo reveal itu gambar tembam!


Awat gedik sangat tayang gambar lama ni Kak Long...sebab semua gambar2 ini ialah gambar2 hard copy....yelah awal2 sampai di Japan belum beli digital camera lagi...tapi camne leh masuk dalam com nih? printer/scanner yang import dari Japan dah lama rosak kena banjir...yezza.... Inilah bahana PC Fair yang berlangsung di Persada Johor weekend lepas...Juga sebagai pengubat luka akibat peristiwa ini, kami sudah angkat ini satulah......jeng jeng jeng...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Dengan harga yang sangat murah dan berpatutan...sakan mak scan gambar2 lama nyah!! terubat juga luka di hati auwww!! Thanks PC Fair!:0

28 comments:

~ As ~ said...

mmg tak sia2 ko simpan gambar lama ko kan? blh jg kenang2 zaman muda remaja...
p/s : krm salam ngan awek gambar 1st tu, slim gila...weewiiiit...

faisyura said...

hahah saspen je bace entry ni... rupe-rupenye penangan pc fair ek... hahah... terkenang kembalik mase zaman mude2 gtu ek... eheh.. best best.. zaman cintan cintun.. eh ke time tu ko dah kawen? haahah

Siti @ nurie said...

almak hai...muder remaja giler2....lg2 tang gmbr 1st tu.....he he he....mcm budak sekolah rndahlah tgoknyer.....bestkan....siti ntah bila nak gi PC Fair tu....nak gak tangkp gadget2 baru...hik hik hik

Mummy Dasy said...

Ak ah muda remaja...esp. 1st pic. tu.. murah2kan PC Fair mmg x rugi gi sana

CT said...

waaaa mcm best je...berapa harganya mimi?

syoknye tgk gambar2 kat jepun tu...bila la kami plak leh sampai sana ni...

Fid said...

wah beli 3 in 1 erk?
kami ada juga tapi le ni jadi scanner semata sbb ink abih tak beli2 kahkahkahkahkahkah

ahdik
sapa kata anda tak cantik???

::Umi Sufira:: said...

As--> Awek tuh dah terima salam dah..dia kata awek tuh dah tak wujud dah..yang tinggal awek dah gemuk sikit dari tuhh..buleh tak?ngee..

Baid--> gambar snow tuh gambar dah tunang...almaklumlah umur 21thn dah tunang dah...kuikuikui....

Siti--> harituh PC Fair mimi tak ikut...yot sorang yang pegi...dia kata terlalu ramai orang sampai tak buleh jalan..tapi harga emmang murah2...lagi2 bila dah ahad petang PC Fair dah nak tutup tuh...perghh...

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> Itulah murah tahap gaban..cuma tak tahan ramai sangat orang...ngee...hubby siap cakap tak larat nak bawak 3in1 tuh berat sambil merentas arus manusia...

CT--> Harga nya RM130..taktaula murah gila ke dari harga pasaran..tapi bagi kami buleh tahan la harga nih sebab dia 3in 1 and design buleh tahan..

Kak Fid--> Hahaha...itulah kalu 3in1 takde ink jadi 1 ajelah gamaknya..kuikui...mmm kalu nak amik gambar pun tak sudi huduh la gamaknya kan...

hajarus said...

wah.. cantik2 hasil photo ni yer... bleh beli 1 ni..

last week ade PC Fair kat KLCC tp hjr xdpt p coz Hubby kijer.. xbleh nak cuti sebabnyer hari senin nak audit... arrrgghhhh.. RUGINYER......

mirah said...

wah menggamit kenangan lama tuh..
macam best je tengok gambar tu, org yg pergi lagi lah terasa kan..

♥Hernee Nazir♥ said...

hehehe~muda remaja btul ni..cntiknye view kt blkg umah..

::Umi Sufira:: said...

Hajar--> Buleh tahan cantik juga hasil scan nya...tapi takleh lawanla kalu amik gambar pakai camera kan...Alamak rugi tak pegi PC Fair tuh!;P

Mirah--> Betullah..masa scan pun dok teringat je masa dulu2...arghh rindu pulak ngan zaman muda..:P

Hernee--> Usah ko tertipu...itu view cantik sebab ditutup salji..kalu tidak...hmmm...

salzahari said...

ehekk...kurusnya gmbr yg 1st tu! eii...hehhee.anyway, jeles dan sonok tgk org dpt peluang bljr obersea. kita dulu tak rajin, tu psl la dpt result layak di dlm je! uhuk...uhukk

mamaDhea said...

mimi,
aku aritu punya laa semangat kunun nak p PC Fair tuh.. sekali adik aku tak jadi pegi plak.. sabo aje laa kan.. patkal je laki mak takde nyah! tak kalu, aku heret gak pegi PC Fair tu.. huhu..

::Umi Sufira:: said...

Sal--> Pernah lagi kurus dari tuh waktu ngandungkan Syaura, mabuk teruk! Sekarang jangan harapla..jauh panggang dari api..kekekeke..Ala takde bezanya belajar luar ke dalam..yang ye nasib je tuh..rezki Allah..:)

Sha--> Laki aku cakap tak sesuai bawak babies...punya ramai manusia..nak jalan pun berhimpit...ada hikmah ko tak dapat pegi tu...:)

PadNani~~{@ said...

cantiknya view kat Japan..sure byk kenangan manis akak kt sana=)rindu Jepun x? at least.. Syaura made in Japan:P

waah..scanner baru..nani kepingin nak satu jgk ni..tp cni mahal, better tggu balik msia!

::Umi Sufira:: said...

Nani--> kihkihkih...malu gitu nak ngaku Syaura made in Japan..kadang2 rindu juga ingat2 balik kenangan lama...hmm...

Aah kalu nak beli tunggu balik mesia..lagi2 kalu ada PC Fair..memang murah!:)

Nur said...

uiks..bestnyer ada scanner baru!130 jer?really???

aiyoh...camni nk usha jugaklaa!(akak ada member yg bley bg pc fair price w/pun off season hehehehe!)

::Umi Sufira:: said...

Kak Nur--> Iye...RM130 je..tapi kena beli ink RM50 la..hihihi..

Wah lagi syok! siap ada member tuh..lehla kenen2 beli ngan harga murah even off season..ngee..:P

mimielola said...

130!!!?? Murah le tuh...

SHaHaQiLiF said...

mimi....hahahahhahahaha...sape minah berposing tuh...sape tuh...??sungguh muda remaja lagi...:P

::Umi Sufira:: said...

Ms. Lola--> Yup! saya merasakan sgt berbaloi!!

K.Aja--> Ala....buat2 tak kenal pulak...ala minah yang selalu perabihkan beras K.aja tuh..yang selalu makan cheese kek k.aja tak hengat punya...ingat tak?

Ana said...

kt sana pun ada pc fair gak ekk..baru ingat nk angkat external hardisk 1..nk simpan gambo2 takut jadik cam mimi..tapi xde duit laa pulak..tggu laa lain kali pny pc fair pulak..hehehe

::Umi Sufira:: said...

Ala Ana nih..ingat Johor takde PC Fair ekk..sedih tau!!!sob sob..kekeke...mmm tunggu jgn tak tunggu...tak rugi beli barang kat PC Fair:)

sayangibu said...

bebbb...aku rasa laaa kn, kes sedih ko tu x lain x bkn psl jeles, syaura 'made in japan'..;)
mak x p laa pc fair thn ni...x larat..huhuhuu

::Umi Sufira:: said...

Intan--> ntahla..mak tak koser nak buat sebarang spekulasi...hihihi...mak pun tak pegi PC Fair..tak sanggup nak merentas orang..ngee..:P

Ealyie said...

Nyahhh...
smlm mak kenal sorg staff HP kat Tebrau nieh.. ala2 calon interview gak la gittew..
Borak2 sombang2, offer mak kot2 nak beli barang HP rege staff.. Kalo ko tingin nak pape, calling2 mak hokehhhh...

p/s: kat opis mak pakai pc HP, tapi printer mentennn Ca***... bukan apa, cartridge murahhhhh dari HP...ekekekeke...

::Umi Sufira:: said...

Ealyie--> Wah ni pucuk dicita ulam mendatang nih....ink dia buleh dapat murah tak? Nih HP nya printer lah aku angkat ni...kekeke..