Back to old routine? Mencikkk!!!

Thursday, April 16, 2009

Ohho dari bulan February lagi aku sudah bertukar pattern bekerja dari 5 hari bekerja kepada 4 hari bekerja...disebabkan kemerunduman ekonomi la kan..order sudah kurang...
Izinkan aku menyatakan keseronokan yang dialami

1) 4 hari kerja 3 hari cuti..of course la best dapat spend masa ngan anak2
2) Dapat lebih direct feeding Sufia dari pumping...pumping cuma 4 hari aje..
3) Lebih rehat di rumah
4) Gaji tetap sama walaupun cuma 4 hari bekerja
5) Dapat spend masa untuk tolong persiapan kawin adik aku
6) Dapat menyelesaikan urusan beli rumah tanpa mengambil cuti..pegi KWSP, pegi bank, jumpa lawyer etc.
7) Dapat amik feel jadi SAHM wlaupun cuma 3 hari..hihihi...

Tetapi hari ini aku telah mendapat email seperti di bawah...

Base on current business situation, for the May 09 working Pattern for Indirect Office Staff under Normal Shift, we’ll switch back to 5 days work per week as per normal wef 4 May 2009 (Mon) as follows:



Working day: Monday to Friday



Working Hours: 8.00am to 5.45 pm



Morning tea break: 9.15 am to 9.30 am (15 min)



Lunch time: 11.50am to 12.30pm (except Friday) (40 Min)



Afternoon break time: 3.15 pm to 3.30pm (15 Min)



Friday lunch time: 1.00pm to 2.20pm (1 hr 20 min)



We’ll react subject to market trend and inform employees in advance as we move forward.

Arghhhh!!! Menciikkk!! Nasib baik dah lepas majlis adik aku kawin tauu..

Positive side, Ok lah tu kan...stabil balik kampeni aku ni..ada lagi rezeki aku kat sini..hihihi...

18 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

alhamdulillah dh stabil ek..

Yan said...

yep.. just look at +ve side :) tp sapa laa tak meroyan kalau bley keje 4 hari tetiba up balik 5 hari.. kekeke..

Mummy Dasy said...

alhamdulillah, dah stabil... ok ah tu..

Marisa said...

wow!!! enjoy la sisa-sisa masa yg ada untuk cuti 3hari sebulan.....yg best gaji sama tuh!

Ealyie said...

Nyah, jeles btol tgk hang merasa cuti2 mesia 3 hari seminggu walaupon sementara...ekekeke..;)

hajarus said...

Alhamdulillah....

Me_Bee N Kids said...

alhamdulillah ....better be safe n secure , kan ..?? Tapi ade la gak merasa cuti2 mesia walaupun sekejap:)

Azure said...

bahagianya rasa kalau leh cuti 3hari seminggu

tp dapat cuti 2hari seminggu nih pun dah syukur

mamaDhea said...

tgk yg +ve side je laa mimi.. klu tgk dr -ve side mmg ler meroyan weih.. ;)

salzahari said...

weh mimie..kalau tgk jadual, tu kira ok byk dah tu! siap mention tea break kul berapa dsb...hhee..gomen pun tade camtu, alih2 lesap je! :p

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Kalau ikut +ve side syukur sangat..:)takde lah sampai vss pun kat sini..ngee..

CY--> Yerla Cik Yan..dan sedap kerja 4 hari sampai 3 bulan...tup tup nak adjust balik diri nih nak kerja 5 hari..mana mak tak meroyan..kuikuikui..

Mummy Dasyy--> kira OKlah..:)

::Umi Sufira:: said...

Marisa--> Itulah..tinggal 3 minggu jek nih..:(

Ealyie--> Hak hak jadilah kan..sekejap pon..:)

Hajar--> Syukur;)

::Umi Sufira:: said...

Mamaliena--> Hah itulah..kekeke...Rasa safe jugakla..tapi semua nih rasa macam dah buleh budget je dari bln lepas sbb order naik banyak..ngee..

Azure--> Memang bahagia..sampai taknak tukar 5 hari bekerja je rasanya..kihkihkih...

Sha--> Mak meroyan weih!!

Sal--> hehehe..apa yang banyak? kira orait la ek..syukran syukran;)

lia said...

errr xde ka menteri nak cadang kita kerja 4hari, cuti 3hari ek? kekekeee....

::Umi Sufira:: said...

Lia--> Tunggu Lia jadiik menteri kot..buleh?:P

PadNani~~{@ said...

Heavennye kalau cuti 3 hari kan kak:)

Hubby nani ni..hari2 keje 25/7..penat nani tgk:(

Siti @ nurie said...

bestnyer w,pun keje 4 hr, gaji still sama......tapi tang bestnyer, leh spend byk masa ngn anak2kan....

::Umi Sufira:: said...

Nani--> Sungguh ke hubby Nani kerja macam tuh? Bukan dia je yang penat..nani pun mesti terasa skali kan...sabar ajelah ye...:)

Siti--> Aah betul..masa ngan anak2 tuh yang precious..:)