i-Akaun, Sape Dah Ada?

Tuesday, April 14, 2009

Hihi...aku saje nak war war kan yang aku dah daftar di KWSP untuk access our own account KWSP hanya dari rumah..dengan adanya i-Akaun...Sape yang dah ada jugak angkat tangan?? ngee...

Bukan apa senang nak check brapa hasil kumpulan Wang Simpanan Pekerja kita kan, hasil potongan gaji setiap bulan....tapi jangan kerap sangat check baki...lagi2 kalu gaji kecik macam aku nih..takdelah obviously berganjak sgt dalam masa sebulan..hehe...

Buat yang actively nak keluarkan akaun kedua untuk kurangkan interest loan rumah, lagi senang check baki dari rumah ajekan..

Cara nak dapatkan mudah aje...
1) Pergi ke kauter KWSP terdekat and ambil nombor untuk open i-Akaun
2) Daftarkan saje di kaunter berkenaan...
3) Lepas tu akan dapat user name and password selepas pendaftaran
4) Bulehlah cuba buka i-Akaun di rumah

Senang kan!:)

20 comments:

Fid said...

saya dah ada!!
hahaha

Fid said...

tambahan ..saya suka i-akaun ni

~ As ~ said...

(angkat tangan) ^_^

ar.nie said...

Dah setahun lebih ader... :p

mimielola said...

Belum ada. Selalu mintak ajen Unit Trust je yg amikkan :P

suhainini said...

sy pun dh ada (angkat tangan)..mmg mudah sbb bole compare ngan pay slip to ensure correct amount being credited into our account.

Mama Adib said...

saya pernah amik, lepas tu lupa pasword, g epf amik lagi, lupa lagi ha ha

Umi Nawfal said...

ha'ah la.. bagus jugak kalau pegi kwsp besok kan..

Me_Bee N Kids said...

Yuhu !!

Kite pun dah buat ...Senang sket nak refer bile2 nak guna akaun 2 tuh ..:p , bagik kumpul bebanyak dulu ...

Ana said...

ana dah ada jugakk..dah lama create smpai masa sibuk beli umah dulu lupa password..terpaksa email kt kwsp hntr balik password..hehehe

♥Hernee Nazir♥ said...

wahh..nk cube lah cam ni..tq 4 d info..

Yan said...

aku pun dah ada.. tp takde la pi kaunter.. kat kiosk je.. start buat masa memula nak invest UT guna duit KWSP..

Siti @ nurie said...

dah daftar...tp tak amik2 no pin kat kwsp...tak smpt lagi...he he he he

Nur said...

hr tu daftar kt kiosk tp pastu x leh masuk lak..last2 expired da password dia tuh..ni kena g daftar blk..ngeee...

syahza said...

rasanya mcm dah berthn2 pakai i-accout ni

hajarus said...

k.sufira.. tq2.. hjr baru tau benda ni.. huhuhu.. sungguh ketinggalan...

pasni pas dah daftar xyah la hjr sebok2 tunggu penyata KWSP lagi....

miz_eda said...

dah penat saya angkat tangan dari tadi..:P

seronok kan bila dapat tgk duit terkumpul setiap bulan secara online? hehe

::Umi Sufira:: said...

All--> wah dah jadik macam bancian pulak ek!kekeke..thanks for the warm reply...pada yang belum ada tuh cepat2 buat...senang access dari umah je..takyah nak gi Kiosk or KWSP office.. pada yang dah ada tuh wah hebat! Pada yang dah guna bertahun2 tuh salute! Advance sungguh yer!ngeeee....:)

Ealyie said...

ala... ni kes2 org nak beli rumah la kan..kan..kann... ekekeke..
aku pon dah ada beb, sbbnya kes beli rumah lah apa lagi...

apa pun, mmg memudahkan kita nak print statement bagai...;)

::Umi Sufira:: said...

Ealyie--> Ko macam tau2 je trick mak!!kekeke..of course le sebab beli umah..kalu tak macam tak heran je ngan duit KWSP kan!ngee..;P