Akhirnya Kami Sebaya!

Saturday, April 4, 2009

Ahaks! Mak banyak sukak harini! Sebab harini seseorang telah genap berumur 28thn dan sebaya dengan daku!!! Kalu tidak selagi tak sampai harini, acapkalilah dok ungkit2 yang dia tuh lebih muda kan..tak koser betul!

Seperti Anniversary harituh, kalini pun aku try and error Kek Buah, khas untuk si 'dia'. Ampun tang nak sapu cream kat kek tuh memang FAIL! Comot amat....isk isk...



* Sila abaikan kecomotan the whipped cream:(*

BTW, this time much2 better than Strawberry Shortcake harituh...nampak lebih kemas sikitla...pada pandangan mata aku n mata si 'dia' jugak...
Tapi takpe oleh kerana si 'dia' bakal menghadiahkan baking tools pada b'day tahun depan, mungkin kek yang lebih menarik dan lebih kemas juga untuk dia tahun depan...

Buat Si 'dia', Happy Birthday, Semuga Panjang Umur Murah Rezeki, Dan Mencapai Segala Yang Dihajati....


HAPPY BIRTHDAY MR YORTS!!

34 comments:

Mummy Dasy said...

sdapnye kek... byk lak tu peachnye

Siti @ nurie said...

ler...abg yorts ni sebaya ke rupnyer?...hepi besday utk a,yort...

pearl said...

alamak roza.. dia ngaku dia lebih muda ke...aise...

akulak beza ngan hubby 4 bulan, tapi lain tahun ..so sbb aku nye birthday february, dah masuk 28tahun, dia pun 28 tahun gak, sbb birthday dia bulan 10 tahun lepas..so aku selalu ngaku yang aku sebaya ngan dia gak...huhuhuh

btw... lawa aaa tangan ko menyusun hiasan buah tuh.. walaupun comot tang tepi, tapi kalu buat2 tak nampak, memang mcm kedai punye....
cantik!

yOrTs said...

ish.. ini birthday aku yg ke 19 nih... bukan 28. salah ni

yOrTs said...

harini juga maka genaplah 9 tahun aku couple ngan si 'dia' ni... pasal kitorang declare pada harijadi aku...4 April 2000. huahuahuaahuahau. Maybe kebetulan, aku lahir 4 April pukul 4petang, anak no 4 dari 6 adik bradik. But it's all just a coincident

mommysarah said...

my hBy pun cenggitu. perasan muda. nyampah jekkan? padahal tua bulan jek. korang tahun nie masuk 28? sama ler kita ekk...

::Umi Sufira:: said...

Mummy Dasy--> Buat sediri tuh leh letak peach banyak2:P

Siti--> Hahha..bukan jek sebaya...muda 2 bulan lagi dari mimi..tuh yang dibanggakan sgt tuh..nyampah!thanx 4 the wish:)

Wani--> Lah macam tuh pulak ek even lain tahun nak gak mengaku sebaya...Nampak gaya kena kawin dgn yang betul2 tua baru dia tak sebut2 pasal umur gamaknya..kekeke...

Hahaha..ye ke wani! Aku main hentam aje susun tuh!ekekeke..

::Umi Sufira:: said...

Mr. Yorts--> Alamak! Kalu pasal tuh apa kata en.yot crita kat blog sendiri...:P

Mommysarah--> Yelah tuh! Nampak sangat depa nih particular pasal umur eh!ekekke:P Eh, kita pun sebaya nampak gayanya:)

Azure said...

oho..hepi besday kat hubby mu..

5 hari lg turn my hubby lak..lg sorang yg perasan muda =P

My_Aqeelah said...

salam sufira! actually dh quite sometimes sy follow blog awk ni, siap cuba buat kek coklat cam resepi awk tu. Rajin 'bake' ye awk ni. Nice to know u!! ;)

::Umi Sufira:: said...

Azure--> Hahaha...sama senasib rupanya kita ek!kasik can la diaorang nak prasan muda pon..kekeke:P

My_aqeelah--> Owh senyap2 aje ek?! kekeke..=D Eh, camne buat kek coklat hrtuh? Amacam rasa sedap tak pakai resipi tu?:)kekeke.. Salam kenal yek....saya da link kan blog awak ke blog saya:)

lelosani said...

rajin sungguh mimi ni... sure berbunga2 hati en yorts.

rizza said...

waaa.. makin best nampak kek nye
hehhe

amboi dah request baking tool ke utl besday sendirik tu heehehhe

My_Aqeelah said...

sedap kek tu. my husband suka. sy siap bwk ke ofc le. hehehe. kek batik awk tu pun menarik, nasib baik awk kat johor kalo tak mesti sy dh order! sy dh link kan blog awk gak.

p/s: bleh ke sy ushar blog awk yg private tu? hehehe

faisyura said...

bertuah nye mr yorts ni ye dpt wifey pandai wat kek... heheh...

semakin hebat roza skill kooo.. cool lah! pasni dpt baking tools lagi mantap laa.. bukak bakeri terus.. hehe

herni said...

wah mimi...rajin betul la, nampak sedap lak tuh~ pas ni bukak biz kedai kek lah hehe

Umi Nawfal said...

wahh.. cam sedap nye kek tu.. rajin tul la wat sendiri..! syabasss!

::Umi Sufira:: said...

K.Laila--> Hahaha..biasa jek reaksi dia..usah kan berbunga, batang bunga pon tak nampak bayang:P

K.Rizza--> Mana buleh tahan tengok baking tools akak itu hari..hahaha...tergoda i taww!

My_Aqeelah--> Apa nak panggil awak ni ek?hehee..panggil saya mimi je..Oooo baguslah...senang je wat kek tu sebenarnya kan..Mmmm awak tinggalkan email address untuk open your blog kay! Nanti saya invite baca blog tuh:)

::Umi Sufira:: said...

Baid--> Alah...aku suka buat kek pon bukan dia makan sangat...sampai merajuk2 sebab aku paksa perabiskan kek aku..kekeke...

Mmm ada cita2 gak nak bukak bakeri..tapi ntah bila gamaknya:P

Herni--> Sekali sekala je Herni...sebulan sekali:P

Umi Nawfal--> Maybe hobi baru saya kot buat kek!:P

mamaDhea said...

Untungnyer Mr. Yort dpt isteri yg pandai baking2 ni kan..

Anyway, Happy Belated Birthday to Mr. Yorts!!!! ;)

Mummy HnH said...

Happy belated birthday yort!

Kami (ajied & aku) ingat birthday yot smlm, tp sbb tgh away, xdapek nak wish smlm...
Ape besday purezento mi? :p

- Ajied, Arnie, Hakim & Humaira -

::Umi Sufira:: said...

Sha--> Hahaha..thanx a lot Sha!:)Tidakla pandai pon..suka2 cuba je..ngee...

Aru--> Thanks aru n ajid sekeluarga 4 the wish...:) Purezento? 'Umah' tu buleh kira purezento tak?ekekekek...

sayangibu said...

hahahaaa...mimi...kem salam kat incik yort yer...slamat menambah bilangan umo..;)

wahhhh,hari ke hari, asik menjamu mata je haku...;p

Siti @ nurie said...

tmbhn....nasib baik w.pun sebaya, mr hubby bulan 2, siti bulan 6...so, siti ttp ngaku siti muda dr dia....HA HA HA HA HA

Ina Hashim said...

sedapnyaaaa....bak recipe :)

mirah said...

pergh..mcm sedap tu. Mimi, rupa tak cantik takpe asal rasa sedap kan..hihi..

Nur said...

weh...best jugak birthday dpt mkn kek buatan sendiri ekk...penuh dgn kasih syg gittew..hehehehe..

happy besday to mimi's hubby!

umi nuha said...

ihik...epi besday mr yorts..dr dolu2 saiz sama jer...mie, ko kasi die mkn kek byk2...kasi gemuk sket mcm laki aku...ahaha..

-dari kami yg xtua2 lg niii.."ikhwani"-

::Umi Sufira:: said...

Intan--> Harituh kan dah menjamu tekak sekali...:P OKOK akan ku sampaikan. Thnaks ek!

Siti--> Kalu gitu selamatla...:)

Kak Ina--> Sila rujuk under label resipi Strawberry Shortcake..cuma tukar tang hiasan je:P

::Umi Sufira:: said...

Mirah--> Rsa buleh tahan ler..ekeke..tang rupa tuh memang kena improve a lot:)

Kak Nur--> Ah ah ah tang penuh kasih sayang yang tak tahan tuh...ekekke....

Wani--> Thanks Wani! Eh, ikhwan dah gemuk sikit ke? ekekeke..tempellah gambar nak tengok sikit gemuk camne..:P

PadNani~~{@ said...

Kak Mimi..

Wahh..sure terharu hubby akak kan..special cake on his special day=) By d way..Happy Belated Befday to Kak Mimi's hubby..smoga hidup semakin dirahmatiNya dan bahagia di samping insan2 tersayang..

Akak bg hubby present apa ye? bole share idea dgn nani utk my hubby's becoming befday ni:P

::Umi Sufira:: said...

Nani--> hehehe..tak nampak terharu pon..biasa jek..kekeke...thanx for the wish:)

BTW, utk hadiah mula2 plan nak bagi handphone, tapi oleh kerana kami telah 'terbeli umah' terpaksa turun budget pada hadiah yang paling kurang kos..ekekek...akak hadiahkan sandal je tapi carik design yang vogue sikit..ngee..:)

ennidesu said...

wah sdpnye nampak kek...oichiiiiiiii..trus rase lapo aku tgk...
tang ko sapu cream comot tuh..aku terasa nk tergelak ajer...tingat kenangan2 air di kedai mkn dan d umah kawan2 ko..hakhakhakha...

::Umi Sufira:: said...

Enni--> Amboi takde kaitan langsung sapu krim comot ngan tumpah air tauuu!!!heee....tapi takpe...aku dah tak tumpah air dah sekarang..menurun kat Syaura lak!sbb tuh syaura tumpah air kat umah ko hr tuh..kahkahkah...=D