Hal Anak Anak

Wednesday, July 1, 2009

I've been tagged by Mirah and Ar.nie..thanks guys!:)

Here it goes...

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
2 orang anak. Both girls.

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Belum lagi buat masa ini...later...Insya Allah.

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Syaura Syauqina : Yang Cantik & Yang DiRindui (Ummi dan abi muda dan mentah semasa memilih nama ini:P)
Sufia Firzana : Ahli Tasawuf Yang Bijak (Berat kan makna nama Sufia ni!)

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Saya & suami.

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Kami rujuk pada buku Nama2 Di dalam Islam...Both name satu nama aku pilih satu nama hubby pilih...Syaura aku pilih, Syauqina hubby pilih..so hasil gabungan kedua2 kamilah:)

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Owh mungkin S di hadapan tapi belakangnya tuh tak kisahla asalkan masyukkk..:)


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
4tahun tepat

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
Kalau buleh memangla nak boy pulak...tapi kalu girls juga nampak gaya follow adik beradik umminya la yer..:P

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
Perempuan..uhuks!:)

10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.


Gambar lama ajer buleh kan?

11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni.
1) Zety Zin
2) Cik Yan
3) Siti aka Nurie
4) Mamadhea
5) Nieza
6) As

8 comments:

~ As ~ said...

Pastikan nama anda disitu....ahahaha

Siti @ nurie said...

uiks...mbalas TAG nampak?...nak kene ni...

mamaDhea said...

wah, lama tak buat tag ni.. akan mak usahakan.. :P

CY3.5 said...

kena tag mak ropanya.. patut la tangan kiri dok gatai.. kah kah kah..

::Umi Sufira:: said...

As--> Jangan buat2 tak nampak yer..

Siti--> Tu namanya kasih dibalas sayang:P

Sha--> dah nampak di blog ko!:)

CY--> Owh bukan gatai nak dapat duitkah?:P

kaklong nuzula said...

Aah kan, syaura n sufia beza betul2 4 thn. pandai mimi rancang. Hihi.. Diorg punya besday bulan sama ek? Mcm kaklong, zukhruf n auliya beza 4 thn 3 bln.

p/s: Nak buat jugak blh? Hihi. Macam la takdak keje lain.

::Umi Sufira:: said...

Kak Long--> Eh buat buat jangan tak buat..buleh jadik kenangan untuk diri sendiri juga TAG ini;)

pearl said...

roza.. insyaAllah... next time adik boboy lak yang keluar .. yang penting itu suami menghargai pengorbanan kita sampai la kehujung nyawa kita.. ni tidak, dah lahirkan anak berduyun2, lelaki pompuan sume keluar dah..tapi bile dah jejak umur 40-50 an, carik jugak betina muda .. benci betul aku ! agaknye kita kene ingatkan setiap masa kot pengorbanan kita sebagai isteri dan anak setiap tahun ke, supaya diaorang ingat pengorbanan kita... kalu tidak, kita suruh dia buat-buat tau... tapi bile dah angau dek pompuan cantik, sume pengorbanan kita mcm debu je ! benci betul aku ngan lelaki ni :p