'Dia' Tepuk Tampar Suami Anda?

Thursday, July 16, 2009

*tukar title skit* ngee...
kalau wife sendiri yang tepuk tampar suami...of course perkara biasa..tapi kalau perempuan lain yang tepuk tampar suami kita camne pulak? lagi2 dengan riang lentuk manja sambil mengekek ketawa....kekeke....hadoii...

I had once, this experience happened in front of my eyes in 2007..masatu baru jer transfer kerja kat sini..aku n hubby satu tempat kerja..dan masa tu aku ada dalam 21orang girls (factory operator) bawah jagaan aku...dalam ramai2 tu ada yang amat mesra alam sampai tiada segan silu bertepuk tampar dengan lelaki tak kira bujang ke suami orang...then hubby ku yang peramah lagi pak lawak itu lalu depan work station kami and then bergurau dengan one of the girls....Oh kelakarnya si girl itu ketawa sambil tangan laju je memukul bahu MY HUSBAND.."OH MY!!!" sakit nya bijik mata aku ni wokehh!!Oh girls!!!U ol tak kenal ini minah(read:Mimi) okeh! Jadi issue besar aku merajuk ngan hubby...and siaplah itu girl sampai dia berhenti pun aku dok berbulu lagi tengok dia....even dia dah kawin pun baru2 ini...kahkahkah...my hubby said tak kena pun badan dia..and bukan salah dia pun girl tu yang nak pi tepuk belakang dia...

Memang betul pon bukan salah my hubby..mak jeleesss nyah!!!..geram mak ngan itu girl...afterwards itu girl sudah pandai jaga diri pulak especially kalau aku ada....ko nak tepuk tampar sila tepuk tampar orang lain..not my hubby!ah ah ah...BTW, maybe ada yang wife yang sangat sporting tak kisah dengan adegan2 seperti itu..but it's definitely not me...:P sakit mata..panas hati okeh..kekeke...So..how about you? anda rela..??hihi...



Nota kaki: Kenapa tetiba keluar ini n3? sebab lately selalu je terpandang adegan tepuk tampar ni..even bukan my hubby yang kena tampar tu tapi ntah..aduhai sakit pulak mata ni rasa..:P

44 comments:

salzahari said...

oo..sal lak kes lain. kes ex hubby sms hubby crita mslh rumahntangga dia.

hee...ingat x ada sal blog psl bercerita ni? inilah cerita di sebalik entry tu........

CY3.5 said...

i mmg sakit mata tengok benda2 macam ni.. senyum2 pun rasa nyampah.. ha ha ha..

♥Hernee Nazir♥ said...

isyhhh..mmg x bleh la kalo cam tu..w'pun bru je stahun jagung kawin tp sakit gak mate klau nmpk cam tu..mintk djauhkn la jd kat hernee..ade kna pnmpar sulong girl yg tpuk tmpr tu..hehehe

@Salwa said...

mimi, sy sgt garang tau
kalu ada girl duk tepuk tampar suami sy
sy pi tepuk tampar muka dia
buleh ka camtu?
hahaha
kang tak pasal2 jadi kes polis lak sbb pi sepak org ..huhuhu..

Mummy Dasy said...

huhuhu mmg skit mata
klu berlaku kat me mau balik umah perang dunia ke-3...
klu betul jd mmg kena tepuk tampar gak hBy ngan kite

Mr N Mrs |mran said...

kalau i...mmg pompuan tu akan dapat pelempang jepung dari i..

hihih..dont play play haaa

suami saya...saya punyaaaaaa..all mine!

Sayang.Ibu said...

Hahhhh... tepuk tampar manja hubby ai???????? Silalahhh kalo nak merasa tepuk tampar jepun dari aku.. mak tak rela okehhhh... stakat nih x pernah laaa nampak dpn bijik mata aku. tapi aku ada kenal sorang anak dara yg lepas laku mcm nih, seopis ngan laki aku. tak pernah laaa dia tepuktampar (blkg aku x tau laa kan), tp kalo berckp ngan laki aku..melentok2 mcm ayam patah leher.. ko pehal minah.. bajet manjer ker?? hahh.. mak emo okehhh.. psl tu pon leh jadik isu ngan laki aku,giler jeles haku nih.. hahhh.. kan mak dah hover bg komen nih nyahhh... ;p

Mommy Lyna said...

Va va va ada ati nak tempuk tampar laki aku ye (sambil goyang2 jari telunjuk ke kiri kanan). Kalo ko tu Datuk CT mak tak kesah nyah, bole mak amik gamba ngan ko pastu tempek kat blog tajuk : 'Datuk CT Tepuk Tampa Suamiku Pastu Bg 15 juta Sebab Aku Marah'. Wah, memang tak kesah!

mommysarah said...

hohoho...daku pun takleh tengok adegan2 macam tue. hati nie rasa hangat hangit jekkk

faisyura said...

hahaahah kalo aku, bukan bertepuk tampar je, kalo gediks gurau manje lebih skit pun aku bleh jadi singa majuk.. hahah..

ar.nie said...

KOROSU ZO!!! kah kah kah... :P

~ As ~ said...

agaknya minah tu skrang bila dah kawin dia faham perasaan mu wahai mimi....kah kah kah....

yOrTs said...

nak pujuk nya ko tau apa ubatnya? petang tu jugak dia mintak ba*hang kemas. kopak kopak. tobat tak buat lagi (depan bini aku, hahah) dia yg tampar, aku lak salah. sama macam eksiden laggar blakang la. nape pemandu keta bare cost?

Nanak said...

oh..NO..NO..NO..kalau i, i terus warning girl yg berani buat mcm tu..hehe...siyes.

lelosani said...

NO.. NO... NO!!!!!!!!!!!
zettai yurusenai nee... dulu ade sorang girl tepuk tampar kat pipi hubby akak, tp mase tu belum couple pun.. tp sampai sekrg i ingat kejadian tu n minah itu... hahahhah...

Me_Bee N Kids said...

Akak masa couple pun dah jeles kalau dok sibuk gurau2 kat kilang tu ..biasalakan ..inikan pulak dah jadi suami ...uisshhh ..tak dapat nak digambarkan ..hahahahah

::Umi Sufira:: said...

Sal--> Sudah habiskah semua insan didunia ini untuk luahkan masalah rumahtangga dia tuh? aiseh!

CY--> kan kan..sakit mata sakit hati juga..

Hernee--> Oh hernee bila berlaku depan mata sudah tak tertampar dibuatnya...tapi dendam kesumat tu sampai sekarang...tapi pernah dengar tak yang lidah tu lebih tajam dari pedang? hee..taulah nasib ko 'girl' oii...

Salwa--> Mak ai buleh tahan salwa ni...kes saya tak jadi sampai kes polisla..kahkahkah..

Mummy Dasy--> Ketahuilah bahawa sepanjang hari itu adalah hari paling dingin antara saya ngan hubby mengalahkan dingin kutub utara taw!;P

::Umi Sufira:: said...

Mr N--> Ye betul!laki aku, aku punya hokeh!

Intan--> Camne ko buleh nampak lah perempuan macam ayam patah leher tuh bercakap dengan hubby ko nyah? kan ke waktu bekerja tuh..kahkahkah.. nyah kalu aku pun aku emo hokeh!! apehal ko nak manja2 ngan laki orang..tringin sangat pegilah carik laki sendiri..

Mommy Lyna--> Kahkahkah..lawak giler beb!betullah tuh..ada 15juta baru brani buatla kan kan..:P

Mommy Sarah--> Ok lagi tu kalau setakat hangat hangett...Mak PANAS nyah..terus meletus perang DINGIN!

Baid--> Ko memang terkenal ngan kuat jeles mu ittew!;)

::Umi Sufira:: said...

Aru--> kahkahkah..KOWEIIne aruu kun!;P

As--> Biar dia rasa pulak pompuan lain dok tepuk tampar piat laki dia..hmmph..

Mr YORTS--> Didn't you remember that day was my 26th birthday then you pi buat lawak sampai itu budak tepuk tampar u kan? so logic OK heavy merajuk with heavy present..right?

saudah said...

tak shuke tak shuke..mmg perang la klu hubby kena tepuk..

::Umi Sufira:: said...

Nanak--> U nak tau tak yang itu budak buleh cakap "Ala kak mimi tuh, macam la kita hingin sgt ngan laki dia.." see? so kalau taknak pasal sibuk nak tepuk2 laki org kan..

K.Laila--> What!!!! tepuk pipi???waduh kalau dah jadi laki tuh, siapla mimi tepuk pulak muka budak pompuan tuh...hahaha...

Mamaliena--> Mimi kalu setakat gurau2 buleh tahan lagi..tapi kalau dah sampai adegan sentuh2 ni..mak PANASSSSS!!!hihihi...

MN said...

harus pakai cermin mata hitam jer selalu nih!
adehhhh...

::Umi Sufira:: said...

Saudah--> kekeke..orang lain yang tepuk, hubby jadi mangsa kan!nak wat camne..kekeke..

::Umi Sufira:: said...

MN--> cermin mata hitam tetap nampak kan?melainkan buat2 tak nampak...:P

yati@ibuhanie said...

mimi..akak setuju!! hubby kite...kite sorang je la punye!!! mana leh share2...nak kalu...carik sendirik kan...

akak xpernah kena keiken camni...(sbb xpernah keje sama kaisha ngan hubby)...ehehe..tapi masa kat kilang lama dulu pon...selalu gak ngk aksi2 gitu...mula2 cam terkejut beruk jugak...selamba je deme2 ni bertepuk2 tampar...kalo mak2 org ni tepuk2 dia biasa2 lagi...tapi kalo anak2 dara ni yg LEBIH2 sikit...manja TERLEBIH!!..eheheh...sakit jugak mate ngk...tapi buat2 xnampak je laa...(sbb bkn dia tampar2 hubbyku...kalu hubbyku ditampar2nye.....haaa...harusku TAMPAR2 manja jugak ke pipi pompuan tuh...ehheheh..)

Sayang.Ibu said...

nyah..semasa kejadian, we all terserempak ngan itu pompuan kat sopping kompleks. pastu dia ckp ngan laki aku ala-ala manjer gitu, walhal aku kat depan bijik mata tu.. laki aku kata minah tu mmg gitu..cisss

Siti @ nurie said...

siti stkt ni tak nampak lg dia betepuk tampar atau ditmpar..tapi, pernah tgok video yg kwn dia rakam bila dia tgh ngajar budak pompuan yg praktikal kat situ....tapi, mak tetap jeles ok....sbb pompuan tu panggil dia "abg zam"...jeles2..lg satu, kalau ex dia call dia....lagi mak jelessssssssss smpai snggup tak berckp ngn hubby,...

precious innocent said...

kalau x nampak, emma x kisah.. tp kalau nampak, dan2 tu gak p cari parang, buat gulai itu pompuan..

tp hubby ape2 pun dia akan cite kat emma.. mcm kes kwn pompuan dia rasa sikit mknan dr pinggan hubby (masa nie baru couple).. hoh!!! ngamuk jugak la emma dgn hubby... lepas dia x buat dah.. emma siap pesan, kalau ada pompuan amik food dr pinggan dia, dia xleh sambung mkn balik.. haha.. giler kejam x??? tp betul la kan? ape hal lak org lain nak rasa air liur suami kite? giler!!!

-mama emma-

::Umi Sufira:: said...

Kak Yatie--> Yer ramai jugak yang TERLEBIH SUDAH! kalau gelak2 tangan tak jalan takleh ke? kalau environemnt kilang2 ni memang gitulah adanya...Nak tepuk tampar sila kahwin dan tepuk tamparlah suami amda sepuas hatinya okeh!

Intan--> ohho cakap manja2 tuh silap2 lagi parah nyah dari tepuk2 ni nyah...kahkahkah..haruslah kalau jeless ko tuh sampai tahap emo..ah ah ah;P

Siti--> sungguh tak pahamla kalau ex siap nak telefon2 balik tuh..hadoii..berasap dibuatnya..

Mama Emma--> Makan makanan dari food hubby???!!!Oh No!! Yang ni taktaulah hubby pernah buat ke tak..tapi sangat berpatutan pesananmu itu..kalau pompuan tuh dah makan dia takleh sambung makan dah..kehkehkeh..sokong sokong!

mamaDhea said...

tepuk tampar tak boleh ler.. over sgt camtu..

Applique Tee Shoppe said...

huhu kalo kita ni tak keje sekali cemana gamaknya???

::Umi Sufira:: said...

Sha--> memang over pun nyah!!

Afkar'z--> Belakang2 tu kalu tak nampak tawakkal ajelah gamaknya:P

Ana said...

memang sakit mata..lagi2 kalau lelaki tue terhegeh-hegeh senyum2 kambing macam suka sgt pompuan buat camtue..eeeeiii..geli tengok..
yg pompuan pun satu..xreti adab sopan keperempuanan ke ekk?? x paham betul..
ana belom penah tengok lagi hubby kena tepuk tampar tue..kalau tengok depan mata apa ekk yg akan ana buat?? erkkkk..

::Umi Sufira:: said...

Ana--> Nasib baik my hubby lepas kena tepuk bahu tuh muka dia macam terkejut..kalau tak rabak peha dia mimi cubit...dia cakap dia pun tak sangka tangan minah tu cepat sgt jalan walhal bukan kelakar sgt pun lawaknya tuh...

Nur said...

mimi, akak pun penah kes merajuk dgn hubby psl ada practical trainee tu asik ikuuuttt dia je memanjang. masa tu br bertunang..

mau tak parah hati ni bila org dlm dept senirik cam usik2 dia dgn abg kita..hish..mmg jd naga akak ni jdnya..

tp akak punya ending anti klimaks sikitlaa sbb x dapek brg kemas cam mimi..kekeke..dpt pujuk rayu jer..

::Umi Sufira:: said...

Kak Nur, adoiila..kalau sampai dah kena gossip ngan member dept sendirik tu parah jawabnya...
Mau naik hangen satu badan..kekeke..

BTW, Kak Nur sesungguhnya tidaklah klimaks mana kerana harituh birthday mimi....dan barang tu tak dapat nak menghilangkan kesannya sampai dah 2thn ni..kahkahkah..

miezrina said...

koh koh koh... penahhhh penahhhhh sgt2.... penah alami kes spt ini...

apa mau buat... suami ku pak lawak... dan daku juga... pernah 'ter'cepat tgn 'ter'tampar bahu rakan opis yang lelaki yang suami orang jugek adoiiilah....

tp daku x boleh tahan... kalo obvious sgt... seperti.. tiba2 memimpin tgn suami ku... dan berjalan beriringan 2 3 langkah... n then.. baru tersedar... ohoooo "bini dia ada di tempat kejadian!"

like... is that funny??? deerrrhhh

mamanoa said...

wooaaa...mcm persatuan bini-bini jer..semuer pakat..
emm.i rasa i pnah jer menghadapi situasi spt ini..tp xleh nk buat aper sbb yg tampar2 manjer cik somiku adalah patient somiku..dier siap ckp cik somiku encem ok...

ni aku tau biler balik uma cik somiku duk citer alala bangga org puji dier encem..derhhh....

bara gak la dgn makcik tu...tp skit jer la...ker xpatut bara???

Zuhaini said...

saya pun x sanggup! ampun!

**tapi nasib baik laki saya jenis x layan pompuan gedik2 gitu.. haha.. kalau tak, siap la! hihi..

Ealyie said...

tepuk tampar suami haku????
Sila2lah...
Kalo aku sengaja bagi makan 'penampor haku' jgn marah la ekkksss..
Nak tampo, pi carik org lenn...
muhahahaha...
Mak mmg kijam..kijam..kijam..
Walaupon mak tau laki mak tu serabai, tetapi itulah pojaan hati ku... weng..weng..weng..

YatieJay said...

Hahahaaa...rasa kelakar pun ada entry mimi kali ni....tapi jeles mimi boleh diterima lagi.....husb mimi yg ditepuk tampar kan....Kita kan sayang husb.....Kalo akak pun berbulu mata ni....

Sib baiklah tempat keja husb akak majoritinya lelaki. Err...tapi tak taulah kalo kejadian berlaku bukan kat tempat keja, yg penting bukan depan mata akak!

::Umi Sufira:: said...

Mizriena--> Sila perlahankan tangan anda itu...:p

Mamanoa--> Hubby mu doktor yeh? Kalau kes doktor rasanya exceptional sebab memang banyak bersentuhan dengan patient...memang HARUS banyak bersabar yer sebab banyak berkomunikasi ngan orang2 hari2..:)

Zuhaini--> Tak sanggup kan!:P

Ealyie--> Saper tak sayang laki nyah oiii!!:P

K.Yatie--> Yerla kak! Kalau belakang2 kita tak nampak rasanya takdelah panas sgt hati ni...ni dah depan mata..aduhai..BTW, tempat kerja hubby yg baru ni pun ramai lelaki..at least lega sikit lah rasa..kikiki...=D

Umi Nawfal.. said...

huh! tepuk tampar laki aku?? mmg nak mkn penampar pompuan tu..!!!

::Umi Sufira:: said...

Umi Nawfal--> Kahkahkah!:P