Rombongan Dari Pasir Gudang

Monday, July 13, 2009

Semalam kami sekeluarga menerima kunjungan rombongan dari Pasir Gudang yer....of coursela bukan rombongan meminang kerana memang rumah aku tuh takde bunga untuk di sunting..putik bunga adalah...hatta pasu bunga pun takde....kahkahkah...

Aku masak pun lebih kurang aje mana sesempatnya...nak buat kek batik pun tak sempat yer...(next time yer Sha!:P)...Around pukul 2:30petang kot selamatlah 2 buah kereta keluarga Cik Intan n Cik Elyie...dok tengah hidang2 makanan atas meja Cik Sha pulak call dah sampai area rumah tu...so sempatlah 3 keluarga menjamu selera bersama2 yer(walaupun terpaksa import kerusi extra)....

Dah ramai2 tuh apalagi kung kang kung kang berbual kekeke...seronok jugak yer sesekali kumpul ramai2 macam ni...selalu 'borak' di blog aje...Anak2 pandai pulak buat hal sendiri.....tapi masing2 pemalu ler kan..konon tak kenal...kekeke...tapi buleh kan dah ramai2 gitu satu gambar pun tak sempat nak snap..lupa amat!

BTW, thanks a lot pada kawan2 blogger yang sudi datang rumah kosong kami tuh(pinggan mangkuk pun tak cukup tau).....Betulkan umah aku lah paling chokia di situ..kekeke..

Ada kawan2 lagi yang sudi nak datang rumah nanti roger2 ajelah aku yer...nak tunggu wat house warming party lama lagi gamaknya...mana tau ada rombongan dari Gelang Patah pulak ke...(Gelang Patah?) ihik...

P/S: Nampaknya ada yang tertarik ngan kapal terbang nak landing lalu depan rumah semalam! sape agaknya tuh?:P

13 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

alamak cam trase org gelang patah la..hehehe..tnggu..nti kami pakat2 serang umah mimi..hehehe

Ealyie said...

Beb,
ampunkan sekiranya pada pandangan mata mu, mak buruk lantakkkkk.... hahahahah...;)

mamaDhea said...

ahaha.. takpe, mak ampunkan.. next time kena buat extra laa sbb mak nak tapau siap2.. :P

aku ada laa snap gambar si mucuk hadif & si kenteng yg kiut tu.. tp gambarnyer gelap beb.. kahkahkah.. tak kira, nak tepek jugak.. ah ah ah..

Umi Nawfal.. said...

huhuhu.. x leh jadi nih! org pasir gudang dah sampai, xpe.. xpe.. nantikan saje rombongan dr gelang patah menyerang!!!

mimi, ade member tanye.. ape nama taman umah mimi tu..

Mummy Dasy said...

terasa gak ni... Pn.Hernee & Umi Nawfal klu nak gi roger ye...kami ni pemalu ckit mau mati kutu klu gi sensorang miahaha

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> hehe..serang jgn tak serang;)

Ealyie--> Ko makan sikit sangat nyah....langsung tak buruk pun lantakmu ittew...ah ah ah..

Sha--> kehkehkeh...Itulah aku lupa banget nak tangkap gambar..walhal cemera dah standby dalam bilik:P

Umi Nawfal--> kekeke..serang jangan tak serang..:P

Nama taman Bandar Putra Kulai:)

Mummy Dasy--> Once dah jumpa mimi sekeluarga kompem hilang malu..hihihi..buleh?

Sayang.Ibu said...

btol laaa nyahhhh..aku pun siap pesan hubby bawak kamera..last2 sekpg pun x smpt snap.. tu laaa... sebok menyembang ajer..pastu kepoci nak wat house-tour lagik...hahahaaa.. ;p

::Umi Sufira:: said...

Intan--> Takpe lepas ni kita tunggu saper lak nak take turn wat gather2 nih...:P

Eh eh sape eh yang minat ngan aeroplane depan umah tu? Aina ke ibu dia?hihihi..:P

CY3.5 said...

mentang la org skudai jauh di KL.. ngeee.. tak tau bila bley sampai umah US.. dah le raya tahun ni pun ke PD.. ngeee.

::Umi Sufira:: said...

Cik Yan--> Kalu ada kat Skudai smalam kompem dah join eh!Takpe2 InsyaAllah ada rezeki sampaila tuh..kalu balik Johor kang roger2 je OK..:)

m-i-o said...

eh, eh, eh - buat makan2 tak ngajak mak ni yg kempunan ni!

owh, telah 6thn tidak menjejak ke bumi johor - entah bila nak sampai umah si mimi nih. takpelah, next time kalo mak datang, mak bawak kerusi, pinggan mangkuk & sudu garfu sendiri serta tupperware utk tapau bawak balik. maklumla, pegi balik kl-jb tu mestilah berbaloi-baloi, kan?

hahahah :P

Nanak said...

oh, aku yg duduk di sabah pun turut merasa tempiasnya..hehee..sok kan dpt borak btentang mata..heheee

::Umi Sufira:: said...

MIO--> Ala kalau ajak pun bukan mai pong...ekekeke...

eh kalu mai johor jgn lupa singgah na...ala nak bawak tupperware bagai bawak aje......murah rezeki bagi tetamu makan tau!:)

Nanak--> Memang Nanak..habis semua story keluar...mai datang semenanjung..baru leh mata bertentang mata!:P