Seronok ke Buat Bergitu?

Friday, July 24, 2009

Kadang2 kita tak paham tentang sesuatu...kalau nak buat2 paham pun tetap tak paham...hmmm....baru2 ni aku dapat tau yang my close friend yang still single mingle rupanya 'rapat' dengan seseorang yang suami orang...sampai bersayang2 di dalam sms......

Yang aku tak reti ni...
Firstly sungguh pandai kawan aku nih menyimpan rahsia dari aku,
Secondly, si lelaki itu selalu meluahkan masalah2 rumahtangganya pada kawanku ini...sampai ke kisah tido asing bilik pun crita...nampak sangat dia cuba melarikan diri dari menyelesaikan masalah rumahtangga nya dan mencari masalah lain...
Thirdly, aku pernah jumpa mereka laki bini di luar...istrinya cantik dan mereka nampak mesra....apakah???
Fourthly, aku rasa dengan pendapatan lelaki itu belum memampukan dirinya untuk kahwin dua...
Fifthly, janganlah pedajal kawan aku weih!

Yang kadang2 buat kita tak paham tu ialah kenapa mesti carik keseronokkan kat luar banding duduk menyelesaikan masalah dengan istri sendiri....Rasanya kahwin pun atas dasar cinta, then bila ada masalah senang2 je nak cari cinta lain....ataupun dia sebenarnya hanya memancing kawan aku dengan kisah2 rumahtangganya untuk dapat perhatian....tergoda jugak kawan aku ni nampak gayanya...yerlah lelaki dah berumahtangga ni kadang2 lebih matang dan hebat dalam menyusun ayat2 cinta..right?kalau dah hari2 di suap nagn kata sayang kata cinta saper tak lemah iman kan...

Luckily, my friend masih buleh fikir panjang...dan telah berjumpa dengan pakwe baru yang masih bujang...and until now she don't know that I knew this story...

Ampun..tapi sampai harini mak tak buleh tengok muka lelaki tuh...meluat rasa even dia tak buat salah kat mak pon..huwa huwa..kejam kan!

Dear hubby, janganlah buat macam tu okeh..tak puas hati settle one on one la...hihihi...

P/S: Doa aku, semoga kita semua dijauhkan dari masalah2 sebegini kan..amin

21 comments:

Ana said...

kenapa laa cita kita nie selalu sama yekk mimi..
ana pun ada sorang kawan macam tue..tapi dah hampir 7tahun kot (sejak 2002) smpai skrg masih lagi giler bayang kt mamat tue yg sudah berbini..mamat tue bukannya ensem apatah lagi kaya..x paham kenapa still nk wait lelaki yg macam tue..
mak kwn ana nie smpai bgtau kt sorg member lagi yg bila laa anak dia nk kwin..kwn sebaya anak dia semua dah kwin n ada anak..kesian sgt dgr..
tolong laa kaum hawa diluar sana..tolong laa jauhkan diri dari suami orang..banyak lagi orang bujang yg nk kacau rumahtangga orang lain tue kenapa..
hehehe..teremosional la pulakkk..

mamaDhea said...

best friend aku masa kat kolej pon la ni tgh couple ngan laki org.. aku dpt cerita pon drp best friend sorang lagi.. alahai, tak paham laa aku.. seblm ni bkn dia tak penah alami benda2 camni pon.. tetap jugak terjebak buat kali ke-2.. haih..

Zety Zin said...

Ohhh kenapalah sejak akhir² ni asyik dengar cerita yang berkisarkan hal kecurangan aje ye?

Kat radio, kat blog, even kat opis aku pun dah ada kisah² pakcik yang cuba test saham ni. Aku rasa mcm nak cerita je kat blog tapi nanti riso pulak ada opismet baca. habis tersebar nanti. Huhu.

Mummy Dasy said...

uish seramnye... pnah jadi kat kawan baik Mr.Hubby.. tapi kisah dia tu menjatuhan martabat kite sebagai pompuan tau.. selisih mintak2 dijauhkan

Fara said...

oh...minta di jauhkan semua ittew. mak takuuuut!

PadNani~~{@ said...

kes berat nih kak..
berhati2lah kaum wanita dgn kata2 manis kaum adam (esp laki org!)..berfikirlah sebelum bertindak!

knv said...

memang masalah kalau involved ngan laki atau bini orang nih! hish mintak dijauhkan!!

Mama Adib said...

Nasib baik yr pren leh fikir panjang

Mak gerun kat luar tu ramai Betixx yang pantang nampak laki yg di rasa cam berwang terus sibuk mengendeng huhuhu

CT said...

aamiinnnnn

Zuhaini said...

married man.. pandai depa ni, kan..? :)

yang bujang2 kena pandai dan bijak! kalau tak, sure terperangkap..

NANAK said...

my ofismate juga sedang berhubungan dgn laki orang..yg paling menakutkan mereka ni dah mcm suami isteri..OMG..jauhkanlah kita dgn benda2 mcm ni..huhuhu

Sayang.Ibu said...

aduyaii mimi... ini laaa yg plg aku takutkan..godaan dan dugaan yg melibatkan org ke3.. Minta2 kita semua dijauhkan dr mslh yg mcm nih yer...

yOrTs said...

hallo darling
masalah kita mmg la kena settle 1 on top of each other.

Siti @ nurie said...

siti pun harap2 benda ni tak kan berlaku pada siti mahupun suami siti...Amin,,

isz_3707 said...

babe, ni namanya JANTAN bukan LELAKI. adoii, aku mula la nak emo ni haha. I found few jantans like this. Saje bukak cerita rumahtangga problem sebenarnya dia yg menggeletis nak main kayu 3. Mintak2 la kita2 ni dijauhkan dr JANTAN spesis macam ni yer aminnnnnnn

::Umi Sufira:: said...

Ana--> Betul! benda2 macam nih leh buat kita emosional..hmm..:(

Sha--> Agaknya syok berchenta ngan suami orang agaknya...

Zety--> Aiseh!ko menyimpan rahsia besar kah?

Mummy Dasy--> hmm..kan kan menjatuhkan kita...lagi2 kalau berlaku perebutan antara dua perempuan..

Fara--> Mintak dijauhkan...

::Umi Sufira:: said...

Nani--> Yer betul!Berfikir sebelum bertindak..

KNV--> Betul! bermasalah dan menambah masalah..


MA--> tu satu hal lah...satu hal lagi si suami tuh yang menggendeng ngan perempuan2 tak bermasalah....kesian tau depa jadi mangsa..

CT--> Amin


Zuhaini--> Betul! kata2 seindah manis umpama madu..silap2 mangsa terus bermadu!

::Umi Sufira:: said...

Nanak--> Dah macam suami istri???!!takutnya!!!

Intan--> Betul nyah!!mak takuttt!!

Mr. Yorts--> Lain macam je bunyinya tuh..

Siti--> Amin...

Iszan--> betullah beb! sokmolah bini dia jahat, bermasalah, tak dengar cakap bla bla..yang ye dia yang nak menggatal carik cinta lain...mak pon emo nyah!!

lia said...

x best n3 ni he3 sbb idup dgn lelaki yg mcm ni (my father)...

anak2 yg jadi mangsa... nyampah...

♥Hernee Nazir♥ said...

btullah mimi..mintk djauhkn la dr jd kt kite smua..

::Umi Sufira:: said...

Lia--> sori eh sekiranya menyentuh emosi lia dgn n3 ni..

Hernee--> Amin~