Land Of the Lost Review

Thursday, July 30, 2009


Pssttt...semalam hari Rabu so tiket cuma RM8 seorang...best kan!:)


Pic ihsan kakak Google

Semalam kami telah menonton cerita ini, Land Of the Lost...kahkahkah..Pak Lawak sungguh cerita ni! Buleh dikatakan dari awal mula sampai habis cerita satu panggung bantai gelak...kelakar habislah...

Ceritanya mengisahkan seorang prof yang bodoh tapi genius, yang genius tapi bodoh yang telah diperbodoh2kan oleh masyarakat akibat satu rancangan wawancara oleh Matt Leuer...sampailah dia tercampak jadi cekgu sekolah rendah sebab teori hasil ciptaannya titolak masyarakat... and after that datang satu awek bagi perangsang kat dia untuk mempertahankan teori alat ciptaannya yang buleh pergi ke Land Of the Lost...cuba punya cuba..teori tuh menjadi and 3 of them iaitu, prof tu, awek tadi ngan seorang pemandu pelancong gua tercampak ke dunia lost tuh...

Lepas dari tuh macam2 la berlaku, tu yang siap berkejar2an ngan dinasour bagai...lawak weih crita nih...sampailah dia berjaya patah balik ke dunia asal semula...saper yang tak minat cerita2 fantasi maybe akan tak suka cerita nih sebab dia ada unsur2 makhluk mengarut sikit...tapi mak OK je....buleh masuk ngan cerita nih siap ketawa sampai keluar air mata..buleh?kekeke..tapi kanak2 tak elok tengok cerita ni weih....my own opinion la...:P


Saper nak gelak2 release tension recommended untuk tontong cerita nih!:)

14 comments:

Fara said...

pengakuan ikhlas....dh lama tak tgk wayang tau. huhuhuhu

::Umi Sufira:: said...

Fara--> Huhuhu..akak pun dah makan bulan tak pi tgk wayang..last masa birthday bulan 2 nan lalu gamaknya:P

~ As ~ said...

oh kanak2 tak elok tgk cerita ni eh... sbb ko nak gi dating ngan laki ko tak nak bawa anak ko kan??? ahaks...

ar.nie said...

Kitorang nie, transformers pon lom tgk lagi. Ari tue jumpe kat pasar mlm, tp, takut tak cantek, sbb baru jer lagi.

Yg ko tgk tue (transformers), DVD9 ker mi? Gambar cantek tak?

Siti @ nurie said...

wa wa waaa....siti dah lama tak jejak kaki kat panggung wayang...mr hubby tak minat..rasanyer sekali je dia gi panggung wayang..itulah 1st time dan last time..hu hu hu

::Umi Sufira:: said...

As--> Owh bukan kerna itu!:P ceritanya tak lucah tapi ada certain part tu sensored..sungguh tak sesuai utk kanak2..;P

Aru--> DVD9 tuh istilah DCR Cet*k Romp*k ke aru? Kalau yer aah beli yang tu je kat pasar malam jugak..gambar DVD copy..cantik! bukan yang rakam ikut wayang nya:P

Siti--> Hihi kalau tak minat takyah gi...nanti ada yang tidur dalam tu karang;P

lia said...

xminat dgn cter ada dinosur nih he3 tp dragaon ball, i like kah3... sbb itu naga bukn dinosur, aci?

::Umi Sufira:: said...

Lia--> Hahha...eh tapi dinasour kalini real banget tuh!

Shais said...

salam mimi,

saya tgk DVD je.

::Umi Sufira:: said...

Shais--> Hihi...dah keluar yer? Semalam dok taktau nak tengok movie apa tu yang belasah aje..:P

are'shiq asmara said...

wah...bestnyer g tgk wayang...huhuhu...erm,seri pn da lame xtgk wyg ni...hehehe...

::Umi Sufira:: said...

Seri--> Apalagi seri...ajaklah che abang tengok wayang!:)

izzahazfar said...

pengakuan ikhlas dari saya juga...:kak saya dah meroyan n meronta2 nak p tengok wayang...
tapi anak kecik g tak sampai hati klu p tinggal dia

::Umi Sufira:: said...

Izzah--> kekeke..akak amik cuti..so anggap jelah macam tinggal anak masa pergi kerja tuh!:P