Hadiah pindah rumah....

Monday, July 6, 2009

...kalini ialah sesuatu yang telah aku jangkakan...aku kalau terlampau penat mesti akan lebam2 di bahagian lengan, dan/ or kaki....lebam yang sangatlah obvious ala2 macam kena gigit pelesit gitu..(Nauzubillah)...tapi bukan kena gigit pun ye....penat sangat...and lebam tu akan kekal seminggu...uwa uwa...nasib baik kat bahagian tersembunyi..takdelah orang nampak adanya....
lebam itu berupa begini....
.
.
.
.
.

Alhamdulillah...pindah rumah telah selamat dengan jayanya (4hb July 2009)...terima kasih pada kawan2 hubby yang membantu mengangkat barang2 yang berat2 tu....Topek, Halim, Yusme, Ja, Rahman....aku lak sudahla pagi2 tuh sibuk membungkus apa2 yang patut....angkat ke depan ngan hubby...tengahari bergegas pulak ke rumah sendiri, rasmi dapur kata orang...masak untuk si pembantu2 pindah rumah....masak mee soto aje....tapi cukuplah kelam kabut....nasib baik nenek ikut ke rumah sekali...jagakan Sufia...malam tu pulak naik turun kemas barang2...hmm...jadi logik kan lebam tuh bertapak di betis....kahkahkah...saper suruh pilih rumah banyak tangga kan...papehal pun syukurlah semuanya selamat....Selamat Menempuh Hidup Di rumah Barulah kepada kami sekeluarga:)

Psstt..pagi Ahad tuh sempat lagi menyinggah di Hutan Ban.dar Putra tau..ingat tak misi kami berjogging tu...;P

21 comments:

Zuhaini said...

oh..? buat kerja teruk2 pun boleh lebam.. umi sufira x cukup darah ka..?

pearl said...

kene tambah lift lepas ni :p

MN said...

congratulations masuk rumah baru :)

Me_Bee N Kids said...

Omedetou ..dah masuk rumah baru !!

ar.nie said...

Congrats!
p/s : Makin kurus laa korang bedua (ker berempat campur dgn Sufira?), 3 tingkat tuh. Fuhhh. :D

Umi Nawfal.. said...

selamat menepuh kehidupan di rumah baru!!!

mirah said...

wah blh imagine bgaimana mengah nya nak panjat tangga tuh..hihi..

Nieza Ishak said...

wahhhhhh .. takpe la hadiah sket jerk tue .... org kata kenangan .. nanti takde kenangan pulak ..

Siti @ nurie said...

tahniah!!! masuk gak umah baru akhirnyer....smoga serasi ngn umah tu....alah mimi, tak yah jogging kat hutan bandar tu pun tak per...turun naik tangga tue jelah...he he he....

CY3.5 said...

saya setuju dengan cik nurie.. kekeke.. turun naik tangga kat umah je dah cukup sangat dah...

Zety Zin said...

mak aii... lebam2 mcm kena tumbuk pulak.

bestnya masuk rumah baru. hehehe.

psstt... raya dah dekat dah ni. jgn lupa jemput dtg open house tau. hahaha.

hajarus said...

selamat berpindah ke rumah baru k.mimi...

Fara said...

kak mimi...xyah berjoging kat luar...kat rumah pn dah boleh kurus, huhuhu.

selamat masuk rumah baru/rumah sendiri...best kan?

Ana said...

napa laa sampai leh lebam tue..ishhh..sakit x??
anyway selamat menepuh hidup di rumah baru yekkk..hehehe

::Umi Sufira:: said...

Zuhaini-->kehkehke..taktaulah tak cukup ke terlebih darah!;P

Wani--> Percaya tak? aku memang plan nak install lift..tapi tunggu tua sikit nanti..ni larat lagi:)

MN--> Alhamdulillah..thanks!;)

Mamaliena--> Sankyuu:)

Mirah--> Mengah tak mengah sangat..betis yang tak tahan;P

Aru--> Aku dah turun sekilo dah ni!:P

Umi Nawfal--> Thanks!:)

::Umi Sufira:: said...

Nieza--> Tapi hadiah ni seminggu karang hilang ler tuh:P

Siti--> Jogging utk stamina nak naik turun tangga tu:P

CY--> Skarang lagilah dah ada plan untuk meminima turun naik tangga..so misi jogging tetap diteruskan:)

Zety--> Kalu aku jemput ko wajib datang!buleh?

Hajar--> Thanks eh!:)

Fara--> seronok memang seronok..tapi kena kerja keras sikitla;P

Ana--> Dia tak sakit..tapi kalau tekan kat yang lebam tuh sakit...ntah setiap kali penat memang gitulah keluarnya..lebam di sana sini:P

♥Hernee Nazir♥ said...

congrats Mimi..slmt mengemas..hehehe

Sayang.Ibu said...

congrats beb... dah slmt berpindah-randah yer. cpt2 mengemas, nanti blh aku terjah...hahahhaa

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Thanks Hernee:)

Intan--> Ko kalu nak terjah datang aje...takyah tunggu aku siap kemas..mau sebulan tak siap kemas:P

mamaDhea said...

tahniah tahniah.. aku pon nak terjah rumah ko laa.. cepat2 mengemas ek.. hihi..

p/s: raya nanti best laa kat rumah baru yg besar tue.. :D

::Umi Sufira:: said...

Sha--> Silalah terjah....habaq awal2 no....buleh masak sikit2..:)