Baca Al-Quran Online

Wednesday, July 15, 2009

Salam Semua,

Semalam ada dapat email and link baca Al-Quran online..
This is my very first time to see such Al-Quran in my life...
Terdetik juga...amboi hebatnya Al-Quran macam ini...
Siap buleh selak2 macam baca Al-Quran hard copy tau...
Tapi taktaula pulak kan kalau ada pemalsuan ayat ataupun tajwid yang tak betul di dalamnya...Anyone knows? Maybe ada yang lebih arif buleh advise...

Tapi bersempena Ramadhan yang kian dekat nih, tak jadi masalahla kan kalau nak baca Al-quran di ofis..Diam2 mengadap PC pun buleh baca...:)

A-Quran selak2 ni buleh refer kat sini...

P/S: Kalau nak selak buleh pergi ke bucu muka surat and gerakkan mouse macam nak selak quran biasa tu...

10 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

a'ah mmg snang..tp cam Mimi ckp la tajwid die smua tu xtahu la plak..

::Umi Sufira:: said...

Hernee--> Tapi nampak macam the real Al-Quran..nanti kita try compare mana2 ayat by sampling nak dgn Quran sebenar..tgk kesahihannya:)

precious innocent said...

mmg ada..

azan utk pc pun dah lama kite pasang...

-mama emma-

::Umi Sufira:: said...

Mama Emma--> Kita ni j*kun sikit...baru first time nampak..bulehla baca quran kat ofis ni..:)

Ealyie said...

Mak pun baru jumpe link al_quran tu smlm mie.. hebatt.. tapi tu jualah kemusykilan ku skrg.. betul ke idak segalan tajwidnya..;(

::Umi Sufira:: said...

Ealyie--> Jom kita compare ngan Quran sebenar..kita wat sampling jer...kalau betul InsyaAllah betullah tu..:)

~ As ~ said...

mimi...kita kena confirmkan betul2 ayat dia takde yg terpesong ke apa ke kan??? kalau main ikut rasa hati main ok je.... hmmm susah pl...

sedangkan al-quran hard copy tu pun ada yg tak kena lulus, sbb banyak terpesong, ihhh org kafir ni bukan blh pecaya sgt, sanggup buat apa je...

::Umi Sufira:: said...

Yer betul As...apa kata ko kompemkan Quran ni buleh follow ke tak and then bagi tau aku..OK tak?:P

lelosani said...

mimi,
menarik ni..
tp cam yg as kata tulah.. kena pastikan betul2 drp mana asal usulnya link ni.. blh caya ke tak.. sbb dulu2 akak pernah fwd softcopy.. then abg akak ckp bhy gak fwd2 benda2 camni kalau taktau dr mana asal usulnya sbb takut ada org kafir yg buat spy kita terpesong. Harap2nye taklah kan....

lelosani said...

btw, akak boleh comparekan utk surah2 tertentu... nanti akak kompomkan ye.... INSYAALLAH