Pemasangan Terakhir

Friday, July 3, 2009

Alhamdulillah pemasangan terakhir 'sesuatu' sebelum kami masuk rumah telah settle pagi tadi...setelah berhabis2an dengan pemasangan lampu kipas grill bagai, yang terakhir kami buat ialah pemasangan 'ASTRO' la...almaklumlah astro lama aku tuh ada 'orang' yang telah tangkap minat! Dulu takde astro OK je...kekeke...laa ni bila tanya.."Mak nak astro tak?" cepat2 je suruh tinggalkan itu 'piring' kat umah mereka...BTW, sekarang pemasangan pun free aje eh! Cuma bayar RM10 pendaftaran..hihi..dulu masa kami daftar di Nilai..pemasangan saje kena RM200...owh pandai jugak mereka tarik pelanggan...

Perasaan nak pindah esok tetap berbaur2..ntahla...gembira nak masuk umah baru tapi sedih juga nak tinggalkan rumah mak..(read: pisah rumah dengan parents)..heee...apalah dah tua bangka pun kan...dolu2 OK je pun duduk sendiri..taktaulah...sebenarnya sedihkan apa...isk isk isk...

Owh walau apapun weekend aku mungkin sunyi dari blogging world ini..aku pun pelik kenapa M*xis BB aku tuh takleh connect kat umah baru..walhal line dia full OK sebab near to Senai Airport..pelikla pulak...mungkinkah pemasangan pertama lepas masuk rumah adalah pemasangan Strea*myx pula...kita tunggu dan lihat ajelah...;)

17 comments:

Zuhaini said...

oh.. pasang astro ye.. kami pasang dulu dia kata kalau ambil pakej murah, kena bayar RM50 (untuk installation), tapi kalau ambil pakej mahal (x la mahal mana pun, dalam sebulan RM98), pemasangan free. so kami dapat free! :D

ar.nie said...

Selamat berpindah randah mi. Kompem 'pengsan' malam esok. Ekeke. :D

Nanak said...

selamat masuk rumah baru..oh, astro itu penting mimi..hehee...
dan streamyx juga penting..:)

Siti @ nurie said...

selamat berpindah rumah baru.....jgn main kejar2 lak kat rumah tu tau....

Fara said...

selamat masuk rumah baru...sure pengsan nk ngemas. hihihihi

CT said...

selamat masuk rumah baru mimi...jgn lupa pics ya

mamaDhea said...

wah, esok pindahnye ek.. selamat mengemas! :P penat weih pindah rumah..

btw, esok aku pon nak pi jenguk rumah baru.. nak mengemas mana yg patut.. aritu pegi dgn tgn kosong, tak bawak penyapu etc.. daun2 kering pon dah melambak kat laman rumah.. lgpon, air dah masuk.. senang sket nak mencuci bagai..

Marisa said...

selamat menegmas la ye..

Nieza Ishak said...

Selamat berpindah ..
spare minyak urut manyak2 .. hehehe

~ As ~ said...

mmg sedih wooo pisah ngan parents kan??? T_T

Nur said...

selamat berpindah!!pastikan anda siapkan katil kt bilik tidur dulu sbb nanti kalu da penat,silap2 tido atas lantai la jawabnya...

*pesanan dr penaja*

:)

Sayang.Ibu said...

nyah..pakai laaa streamyx.. blh laaa berkebun dlm lappy...kahkahkahhhh

♥Hernee Nazir♥ said...

Mimi slmt berpndah randah.. fhm prasaan Mimi tu..hernee rase yg same pdhal umah mak sejengkal jek..

astro mmg dh murhkn..same la dulu psg kt umah mak 2oo tu..

kaklong nuzula said...

mimi, selamat berpindah. nanti kemas kat area @ bilik yg penting2 dulu, cam dapur n bilik tido.. brg2 yg kurang penting @ tak berapa penting bior je dulu...

.:chEyaNtie:. said...

akhirnya ..akhirnya..terbina la hidupmu sekeluarga hehehehe..susah senang kite bersama beb..

bestnyer!tak sabo menanti rumah baruku siap..wa wa wa

lelosani said...

huhuhu... tiada astro kat rumahku... hanyalah aerial 4 tingkat... encik suami kata, channel yg ade beberapa ketul tu punnn tak sempat tengok.. takyah lee susah2 psg astro... huhu

CT said...

mimi, kalo nak pasang streamyx kasi tau ct...i can process for ya..:)